Affiliate-værktøjer

Du kan finde dit affiliate-link på siden Affiliate-værktøjer i dit partnerkontrolpanel. Her kan du også oprette nye affiliate-links, se din samlede indtjening via Shopifys affiliate-program samt sammenligne resultater fra forskellige affiliate-kampagner. Du kan også spore resultaterne af dine affiliate-links og -kampagner.

Oversigt over affiliate-værktøjer

Du kan bruge unikke affiliate-links til forskellige applikationer og platforme, i stedet for at dele det samme affiliate-link alle steder. På denne måde kan du nemt spore de links, der henviser flest kunder.

Affiliate-links spores ud fra kampagner. Alle kampagner omfatter affiliate-links, der indeholder UTM-parametre. Du kan bruge disse parametre til at identificere, hvor og hvordan hvert affiliate-link bruges. Affiliate-links understøtter Googles UTM-parametre og to tilpassede parametre for Under-id.

Du kan f.eks. beslutte dig for at oprette en "forårskampagne", som du både vil promovere på dit website og Facebook. Du opretter to separate affiliate-links som en del af denne kampagne fra dit partnerkontrolpanel:

• Det første link er det, som du integrerer på din virksomheds website. Opret linket med Kampagnenavn angivet som spring-promo og Kilde angivet som website.
  • Det andet link er det, som du integrerer på din Facebook-side. Opret linket med Kampagnenavn angivet som spring-promo og Kilde angivet som facebook.

Når dine links er udgivet, kan du følge deres resultater på siden Affiliate-værktøjer, som findes i dit partnerkontrolpanel.

Sådan opretter du et affiliate-link:

1. Klik på Affiliate-værktøjer i dit partnerkontrolpanel.
  2. Klik på Opret affiliate-link.
  3. Indtast følgende oplysninger på siden Opret et affiliate-link:

- Kampagnenavn – Navnet på den affiliate-kampagne, der skal indeholde dette affiliate-link. Alle kampagner kan indeholde flere forskellige affiliate-links. - Indhold – Indholdet, der knyttes til affiliate-linket. F.eks. welcome-email eller banner-ad. - Kilde – Kilden til trafikken baseret på, hvor du deler dit affiliate-link. F.eks. home-page eller facebook. - Under-id – En tilpasset parameter til differentiering mellem flere versioner af dit affiliate-link. Du kan bruge under-id'er til at segmentere eller spore henvisningstrafik på måder, der understøtter de øvrige tilgængelige parametre. - Medie – Markedsføringsmediet, du vil bruge til at promovere affiliate-linket. F.eks. social eller sponsored-link.

Disse oplysninger gør det muligt at spore forskellige affiliate-kampagner. Du kan ikke bruge mellemrum eller specialtegn i beskrivelserne, da oplysningerne bruges i webadressen.

1. Klik på Kopiér, når du er færdig. Dette kopierer affiliate-linket, som du derefter kan indsætte i din kampagne.

Se en affiliate-kampagne

Sådan ser du en affiliate-kampagne:

1. Klik på Affiliate-værktøjer i dit partnerkontrolpanel.
  2. Klik på navnet på den kampagne, du vil se. Hvis du ikke kan se kampagnen på siden Affiliate-værktøjer, skal du klikke på Se alle kampagner og vælge kampagnen på siden Alle kampagner.

På kampagnesiden kan du se resultaterne for alle affiliate-links, der er knyttet til denne kampagne. Hvert link er rangeret ud fra følgende egenskaber:

• Klik – Antal personer, der har klikket på affiliate-linket.
  • Tilmeldinger til prøveperiode – Antal personer, der har tilmeldt sig en prøveperiode efter, de har klikket på affiliate-linket.
  • Betalte konverteringer – Antal personer, der har tilmeldt sig et betalt Shopify-abonnement, efter de har klikket på affiliate-linket.
  • Indtjening – Kommissionsbeløbet, du har optjent fra shopejere, der har tilmeldt sig Shopify via affiliate-linket.

Den bedste måde, du kan promovere dine affiliate-links på, er ved at bruge dem i indhold, du opretter og deler. Du kan f.eks. dele dine affiliate-links i videoer, på blogs eller i nyhedsbreve, hvor e-handel, iværksætterånd eller Shopify drøftes. Affiliate-linket kan vises som et teksthyperlink eller tilknyttes visuelle aktiver, såsom et banner eller Shopify-logoet.

Uanset hvordan du beslutter dig for at dele dine affiliate-links, skal du sørge for, at du er bekendt med følgende retningslinjer: