Eksempler på events i Launchpad

Du kan bruge Launchpad til at afvikle events, såsom udsalg, produktnyheder og lageropfyldning.

Automatiser rabatter

Ved hjælp af Launchpad kan du reducere prisen på dine produkter under hele salgseventet. Når du føjer produkter til dit event, kan du vælge at tilføje følgende:

• produktkollektioner og angive en procentrabat for hver kollektion
  • individuelle produkter og enten angive faste priser eller procentrabatter for produkterne

Overvejelser i forbindelse med rabatter

Under salgseventet tilbydes dine produkter til kunder til den reducerede pris. Når eventet slutter, ændres priserne tilbage til priserne fra før udsalgseventet.

Et par babysokker koster f.eks. normalt 2 USD, og sammenligningsprisen er 5 USD. Du kan oprette et event, der tilbyder disse sokker med en rabat på 50 %.

Under hele eventet prissættes sokkerne på følgende måde:

• Prisen på sokkerne er 1 USD.
  • Sokkernes sammenligningspris er 2 USD (sokkernes normalpris).

Gavekort føler nogle lidt andre regler end almindelige produkter, da de anses som en slags valuta. Hvis du giver rabat på gavekort til dit event, får de en rabat på dit valgte beløb. Værdien, som de kan indløses for, reduceres også med dette beløb.

Du kan f.eks. føje et gavekort på 50 USD til dit event for babysokker – med en rabat på 50 %. Under dette event vil følgende ske:

• Prisen på sokkerne er 1 USD.
  • Sokkernes sammenligningspris er 2 USD.
  • Prisen på gavekortet være 25 USD.
  • Værdien af gavekortet er 25 USD.

Du kan ikke sælge et gavekort til en værdi på 50 USD til en pris på 25 USD via Launchpad.

Overvejelser i forbindelse med mængderabatter

Du har følgende valgmuligheder, når du opretter en mængderabat:

• Procentdel – reducerer prisen på produkter til en procentdel af normalprisen. Denne mulighed anvendes på kollektioner og produkter.
  • Ny stykpris angiver det præcise beløb for alle varerne. Denne mulighed gælder kun for produkter, ikke for kollektioner.
  • Fast beløb – reducerer prisen på alle varer med et bestemt beløb. Denne mulighed kan kun anvendes på produkter, ikke på kollektioner.

Du kan f.eks. oprette et event og angive rabatter på strømper, som normalt sælges til 5 USD, og på skjorter, som normalt sælges til 20 USD.

• Hvis du angiver en procentrabat på 50 %, vil prisen for et par strømper være 2,50 USD under eventet, mens prisen for skjorter vil være 16 USD.
  • Hvis du angiver en ny stykpris på 4 USD, vil strømper og skjorter begge koste 4 USD.
  • Hvis du angiver et fast beløb på 4 USD, vil strømper koste 1 USD, mens skjorter vil koste 16 USD.

Opret automatiske rabatter

1. Opret et Launchpad-event.
  2. Markér Anvend rabatter på dine produkter og kollektioner i afsnittet Rabatter.
  3. Klik på Tilføj produkter, hvis du vil føje rabatter til produkter. Klik på Tilføj kollektioner, hvis du vil føje rabatter til hele kollektioner.
  4. Valgfrit: Klik på Mængderabat, hvis du vil anvende samme rabat på flere produkter og kollektioner.
  5. Valgfrit: Du kan angive rabatten for individuelle produkter og kollektioner ved at angive procentrabatten eller den nye udsalgspris.
    1. Vælg Procentdel, Ny stykpris eller Fast beløb.
    2. Angiv en værdi for den rabat, du vil tilbyde.
    3. Klik på Anvend.

Automatiser produktlanceringer

Du kan planlægge, hvornår et nyt produkt skal vises i din webshop og på dine andre salgskanaler. Produktudgivelser kaldes også produktnyheder eller produktlanceringer. Hvis du udgiver et produkt, gør du det tilgængeligt for dine salgskanaler.

Fremgangsmåde:

1. Tilføj et nyt produkt i din Shopify-administrator.
  2. Klik på rullemenuen og vælg Aktiv i afsnittet Produktstatus.
  3. Klik på Fravælg alle i afsnittet Salgskanaler og apps.
  4. Gem dit nye produkt.
  5. Opret et event i Launchpad, og gør følgende:
    1. Vælg Udgiv produkter på tværs af dine salgskanaler, og vælg derefter de produkter, du vil gøre tilgængelige på de understøttede salgskanaler. Denne valgmulighed gør et produkt tilgængeligt for en salgskanal. Launchpad ændrer ikke produktstatus.
    2. Hvis du vil sælge disse eller andre produkter med rabat, skal du vælge Anvend rabatter på dine produkter og kollektioner.

Automatiser tilføjelser til lagerbeholdning

Du kan oprette events for at opdatere din lagerbeholdning og gøre dine produkter tilgængelige i din webshop og dine andre salgskanaler. Når disse events slutter, forbliver disse produkter tilgængelige i salgskanalerne. Lagerbeholdninger ændres ikke, når et event slutter.

Trinnene til opdatering af din lagerbeholdning er de samme som trinnene til at gøre produkter tilgængelige i dine salgskanaler.

Fremgangsmåde:

1. Opret et event i Launchpad, og aktivér Udgiv produkter på tværs af dine salgskanaler.
  2. Følg vejledningen for at øge lagerbeholdningen for dine produkter.