Appen Shopify Local Delivery

Appen Shopify Local Delivery effektiviserer leveringen af lokale ordrer, som du eller dine medarbejdere leverer. Appen kan bruges fra Shopify-administratoren eller fra Shopify-mobilappen.

Brug appen Shopify Local Delivery til at oprette ordrelister, kortlægge lokationer for levering og optimere leveringsruter. Du kan også bruge Shopify-mobilappen, mens du leverer ordrer, så du kan opdatere ordrestatus i realtid.

Før du kan bruge appen Shopify Local Delivery, skal du konfigurere lokal levering i din butik.

Brug den medfølgende Shopify Local Delivery-mobilapp til iOS og Android til at administrere lokale leveringer, uanset om du administrerer en gruppe chauffører eller selv leverer ordrer. Denne app tilslutter appen Local Delivery til Shopify, så du kan give chauffører adgang til alle dine lokale leveringer, og den giver dig mulighed for at spore leveringsstatusser fra Shopify.

Om appen Shopify Local Delivery

Medarbejderadgang

Dine medarbejdere skal have et aktivt login til din Shopify-butik og aktiveret de nødvendige medarbejdertilladelser, før de har adgang til Shopify Local Delivery-appen. Medarbejderne i din butik skal have følgende tilladelser:

• Ordrer
  • Produkter
  • Apps
  • Administrer lokationer

Du kan få mere at vide i beskrivelser af medarbejdertilladelser.

Workflow og ordrestatusser:

Bemærk: Hvis du bruger Shopify Local Delivery-appen, får du adgang til mere detaljerede ordrestatusser for lokale leveringer, end hvis du kun bruger Shopify-administratoren eller POS til at behandle dine ordrer med lokal levering.

Når du behandler dine ordrer med lokal levering via Shopify Local Delivery-appen, gennemgår ordrerne følgende ordrestatusser:

• Ikke-behandlet: Klargøring og behandling af ordren er ikke startet. Dit næste trin er at klargøre ordren til levering ved at finde og pakke varerne. Du kan også udskrive følgesedler, der skal inkluderes i ordren. Markér ordren som Klar til levering for at afslutte.

• Klar til levering: Ordren er pakket og klar til at blive afhentet og leveret. Når en ordre markeres som klar til levering, er det et godt tidspunkt at føje den til en leveringsliste. Du kan dog også føje ordrer til en leveringsliste, selvom de ikke er behandlede endnu.

• Ude til levering: Du eller en af dine medarbejdere har påbegyndt leveringen af listen, som ordren er tilknyttet.

• Forsøgte levering: ordrer har denne status, hvis der blev forsøgt levering, men ordren blev ikke leveret korrekt.

• Leveret: Ordren blev leveret. Når du markerer ordren som leveret, ændres dens ordrestatus til Behandlet og behandlingsprocessen er gennemført.

Kundenotifikationer

Når du opdaterer ordrestatussen via Shopify-appen Local Delivery, får dine kunder besked om, hvornår de kan forvente at modtage deres ordrer.

Hvis du bruger Shopify Local Delivery-appen, får kunder, der vælger lokal levering ved betaling, følgende beskeder:

• Ordrebekræftelse
  • Ordren er ude til levering
  • Forsøgt levering
  • Ordren er leveret

Du kan tilpasse skabelonerne til de beskeder, dine kunder modtager via sms og e-mail, når de afgiver en ordre til lokal levering.

Installer appen Shopify Local Delivery

Hvis Shopify-appen Local Delivery er tilgængelig for din butik, kan du installere appen via Shopify-administratoren. Klik på linket på én af følgende sider, hvis du vil installere appen:

• Shopify App Store
  • banneret på din Startside
  • afsnittet Lokal levering på siden Forsendelse og levering

Opret en leveringsliste med en optimeret rute

Når du har modtaget ordrer til lokal levering, kan du oprette leveringslister, tilføje ordrer og optimere dine leveringsruter.

Du kan oprette flere leveringslister og derefter administrere dine lister eller påbegynde at levere fra en liste.

Trin 1: Opret en leveringsliste

1. Klik på Apps > Shopify Local Delivery i Shopify-administratoren.

2. Klik på Opret leveringsliste

3. Valgfrit: Angiv en beskrivelse under Beskrivelse af leveringsliste, som kan hjælpe dig med at identificere listen. Du kan f.eks. angive Leveringer i midtbyen den 1. maj.

4. Vælg den lokation, som du leverer fra, under LOKATION FOR LOKAL LEVERING.

Bemærk: Det anbefales, at du vælger den rigtige leveringslokation, før du føjer ordrerne til listen. Du kan ændre lokationen, men dette fjerner alle ordrerne fra listen.

Trin 2: Føj ordrer til en leveringsliste

Når du har valgt en lokation for leveringslisten, vises leveringsordrerne for denne lokation i fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet. Hvis du ikke har nogen ordrer med lokal levering for denne lokation, kan du ændre lokationen for lokal levering.

Fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet viser normalt alle ordrer med lokal levering, som ikke er knyttet til en anden leveringsliste og som har ordrestatussen Ikke-behandlet eller Klar til levering.

Bemærk: Det maksimale antal ikke-tilknyttede ordrer, der kan vises i appen Shopify Local Delivery, er 100. Hvis der er mere end 100 ikke-tilknyttede ordrer, vises kun de 100 ældste lokale leveringsordrer, indtil ordrerne er knyttet til en leveringsliste og gemt.

Når du føjer en ordre til en leveringsliste, flyttes den fra fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet til fanen I denne levering.

Hvis en kundes leveringslokation ikke kan bekræftes af Google, kan du ikke føje ordren til en leveringsliste. Åbn siden med ordreoplysninger for at redigere adressen eller for at kontakte din kunde.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Se ordrer, der ikke er tilknyttet under fanen Ordrer i levering.

2. Føj ordrer til listen på én af følgende måder:

- Vælg Vælg alle og klik på Føj til leveringsliste, hvis du vil tilføje alle ordrer, der ikke er tilknyttet. - Klik på de ordrenumre, du vil tilføje fra kortet. De ordrer, du klikker på, føjes til fanen Ordrer i levering. - Klik på fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet, og vælg de ordrer, du vil føje til din leveringsliste. Klik på Føj til leveringsliste.

- Klik på fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet, og hold markøren over en ordre. Klik på Tilføj.

1. Klik på Gem.

Trin 3: Tilpas start- og slutlokationer

Start- og slutlokationerne for din leveringsrute er som standard angivet som din butiks lokation. Du kan tilpasse både start- og slutlokationen. Dine valgte lokationer vil blive brugt til at beregne leveringsruten og de estimerede leveringstider.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilpas i afsnittet Ruteoptimering.

2. Klik på Tilpasset adresse for Rutens startpunkt eller Rutens slutpunkt.

3. Angiv en adresse.

4. Klik på Udført.

Trin 4: Optimer leveringsruter

Når du har føjet ordrer til en liste, kan du optimere leveringsruten. Dette kortlægger den mest effektive leveringsrute og planlægger ordrerækkefølgen. Du kan optimere rute med op til 100 stop. Start- og slutlokationerne tæller som to stop.

Shopify-appen Local Delivery bruger Google Maps til at beregne den hurtigste leveringsrute. Tidspunktet på dagen, den gennemsnitlige trafik og antallet af stop på ruten bruges til at optimere din leveringsrute.

Du bør optimere leveringsruten, før du påbegynder leveringen, såfremt nogle af faktorerne skulle ændre sig.

Du bør også optimere ruten, når du tilføjer eller fjerner ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Optimer rutepå en leveringsliste.

2. Gennemgå ruteoplysningerne, og klik på Bekræft.

3. Klik på Gem.

Administrer ordrer på en leveringsliste

Fjern ordrer

Ordrer, der fjernes fra listen, vises igen på fanen Ordrer, der ikke er tilknyttet. Du kan optimere ruten, når du har fjernet ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Klik på fanen Ordrer i levering på en leveringsliste.

2. Du kan fjerne ordrer på følgende måder:

- Hold markøren over ordren, og klik på Fjern. - Vælg de ordrer, du vil fjerne, og klik på Fjern fra liste.

1. Klik på Gem.

Administrer leveringslister

Du kan administrere dine leveringslister for at holde dem opdaterede og organiserede.

Statusser for leveringslister

Når du åbner Shopify Local Delivery-appen, får du vist en liste med dine lister til lokal levering. Kolonnen Status indikerer fremskridtene for dine leveringslister. Leveringslisterne gennemgår følgende statusser:

• Klar til levering: Du har føjet ordrer til listen, men har ikke påbegyndt leveringen af listen.
  • Ude til levering: Du har påbegyndt leveringen af ordrer fra listen. Nogle af ordrerne er muligvis allerede leveret.
  • Fuldført: Alle ordrerne på listen er markeret som leveret

Skift lokation for leveringslisten

Ordrer vises ud den leveringlokation, der er valgt for leveringslisten. Hvis du ændrer leveringslokationen, fjernes alle ordrer fra listen og du får en liste med ordrer, der ikke er tilknyttet for den nye lokation.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den leveringsliste, du vil åbne, i appen Shopify Local Delivery.

2. Klik på Skift ud for LOKATION FOR LOKAL LEVERING.

3. Klik på rullemenuen, og vælg en lokation.

4. Klik på Udført.

Levering fra en liste

Når du har oprettet leveringslister, kan du påbegynde levering fra appen, udskrive listen og ruten eller dele listen med en medarbejder, som så kan påbegynde leveringen.

Del en leveringsliste

Du kan oprette et link for at dele en leveringsliste med dit personale eller din chauffør, så de kan påbegynde en levering. Alle kan få adgang til linket til leveringslisten, uden at der kræves yderligere godkendelse. Genererede links udløber efter 48 timer, men du kan generere dem igen, hvis der er behov for det.

Hvis du vil dele et link, skal du kopiere det fra Shopify-appen Local Delivery og indsætte det i en e-mail, sms eller chatapp.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den liste, du vil dele, i Shopify-appen Local Delivery.

2. Klik på Del leveringsliste.

3. Klik på Opret link.

4. Kopiér og indsæt derefter linket, hvor du vil dele det.

Bemærk: Linket er kun gyldigt i 48 timer. Du kan til enhver tid klikke på Deaktiver link for at tilbagekalde adgang til leveringslisten.

1. Klik på Luk i modussen Del leveringsrute.

Udskriv en leveringsliste og-rute

Du kan udskrive en leveringsliste og -rute, hvis din chauffør ikke har adgang til Shopify-administratoren eller Shopify-mobilappen, mens han eller hun leverer ordrerne.

Hvis du bruger en trykt udgave af leveringslisten, kan du ikke opdatere ordrestatusser i realtid via Shopify-appen Local Delivery. Du skal markere ordrer på leveringslisten som leveret.

Hvis du vil udskrive en leveringsliste, skal du åbne en leveringsliste i Shopify-appen Local Delivery og klikke på Udskriv.

Påbegynd levering via appen

Når du påbegynder leveringer fra en leveringsliste i appen, ændres statussen for alle ordrer på listen til Ude til levering og der sendes en besked til kunderne.

Når du leverer ordrer, skal du markere hver enkelt ordre som leveret (eller som Forsøgt leveret). Der sendes en besked til din kunde.

Når alle ordrer på leveringslisten er markeret som leverede, ændres status for leveringslisten til Fuldført.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den liste, du vil påbegynde leveringen af, i appen Shopify Local Delivery.

2. Klik på Gå til chaufførvisning.

3. Klik på Påbegynd levering.

4. Klik på Start.

5. Klik på ordren på leveringslisten, når du leverer hver enkelt ordre.

6. Valgfrit: Klik på Åbn kort, hvis du vil se kundens leveringslokation i kortappen på din enhed.

7. Valgfrit: Du kan læse instruktioner, kunden har afgivet ved betaling, under Leveringsinstruktioner.

8. Du kan opdatere ordrestatusser på følgende måder:

- Klik på Markér som leveret, hvis du har leveret ordren. Du kan angive en intern bemærkning med oplysninger om leveringen. Denne bemærkning kan ikke ses af kunden. Klik på Bekræft levering. - Klik på Flere muligheder > Forsøgt levering, hvis du ikke kan levere ordren. Du kan angive en intern bemærkning, der forklarer, hvorfor du ikke kunne levere ordren. Denne bemærkning kan ikke ses af kunden. Klik på Ikke leveret.