Eksempler på scripts til leveringspriser

Leveringsscripts interagerer med leveringspriser, og de kan ændre en omkostnings titel, synlighed, visningsrækkefølge og pris. Disse scripts kører, hver gang din kunde går ind på siden med leveringsmuligheder ved betaling.

Hvis du vil bruge skabelonerne på denne side, skal du oprette et nyt script med en tom skabelon.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Script Editor i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Opret script.
  3. Klik på Leveringspriser.
  4. Vælg Tom skabelon, og klik derefter på Opret script.
  5. I afsnittet Ruby-kildekode skal du slette standardkodelinjen: Output.cart = Input.cart
  6. Kopiér et script fra denne side, og indsæt det i afsnittet Ruby-kildekode.
  7. Rediger afsnittet Indstillinger, der kan tilpasses for det script, der skal fungere i din butik.
  8. Test dit script. Du kan få mere at vide i Test og fejlfinding af Shopify-scripts.
  9. Efter testen: - Klik på Gem kladde for at gemme en ikke udgivet kladde af scriptet, eller
    • Klik på Gem og udgiv for at oprette og udgive scriptet.

Tilføj en meddelelse for at bedømme navne på bestemte provinser eller lande

Brug dette script til at føje en besked til de leveringspriser, der vises til kunderne ved betalingen.

Du kan f.eks. bruge dette script til at tilføje en besked om leveringspriser i Ontario, som lyder således Due to COVID-19 disruptions, shipping may take longer than normal.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Add Message to Rate Names for Province/Country
#
# If the cart's shipping address province/country matches
# the entered settings, all shipping rates will have the
# entered message appended to their name
#
# - 'country_code' is a 2-character abbreviation for the
# applicable country
# - 'province_code' is a list of 2-character abbreviations for
# the applicable provinces
# - 'message' is the message to append to rate names
# ================================================================
RATE_MESSAGE_FOR_PROVINCE_COUNTRY = [
  {
    country_code: "US",
    province_codes: ["NY", "WA"],
    message: "Due to COVID-19 disruptions, shipping may take longer than normal."
  },
  {
    country_code: "CA",
    province_codes: ["BC", "ON"],
    message: "Due to COVID-19 disruptions, shipping may take longer than normal."
  }
]

# ================================ Script Code (do not edit) ===============================
# ================================================================
# ProvinceSelector
#
# Finds whether the supplied province code matches the entered
# strings
# ================================================================
class ProvinceSelector
  def initialize(provinces)
    @provinces = provinces.map { |province| province.upcase.strip }
  end

def match?(province_code)
    @provinces.any? { |province| province_code.upcase.strip == province }
  end
end

# ================================================================
# AddMessageToRateForProvinceCountryCampaign
#
# If the cart's shipping address country/province matches the
# entered settings, all shipping rates will have the entered
# message appended to their name
# ================================================================
class AddMessageToRateForProvinceCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    return if cart.shipping_address.nil?

address = cart.shipping_address

@campaigns.each do |campaign|
      next unless address.country_code.upcase.strip == campaign[:country_code].upcase.strip

province_selector = ProvinceSelector.new(campaign[:province_codes])

next unless province_selector.match?(address.province_code)

shipping_rates.each do |shipping_rate|
        rate_name = shipping_rate.name + ' - ' + campaign[:message]
        shipping_rate.change_name(rate_name, message: '')
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  AddMessageToRateForProvinceCountryCampaign.new(RATE_MESSAGE_FOR_PROVINCE_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Vis priser for et bestemt postnummer, en bestemt landsdel eller et bestemt land

Brug dette script til kun at vise din angivne pris for kunder på en bestemt lokation og skjule andre leveringspriser.

Du kan f.eks. bruge dette script til kun at vise en bestemt leveringspris til kunder i Californien, og du kan skjule alle andre priser.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Show Rate(s) for Zip/Province/Country
#
# If the cart's shipping address country/province/zip match the
# entered settings, the entered rate(s) are shown, and all other
# rates are hidden. Otherwise, the entered rate(s) are hidden.
#
# - 'country_code' is a 2-character abbreviation for the
# applicable country
# - 'province_code' is a list of 2-character abbreviations for
# the applicable provinces
# - 'zip_code_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'zip_codes' is a list of strings to identify zip codes
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - ':all' for all rates
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# - if using ':all' above, this can be set to 'nil'
# ================================================================
SHOW_RATES_FOR_ZIP_PROVINCE_COUNTRY = [
  {
    country_code: "CA",
    province_code: "BC",
    zip_code_match_type: :partial,
    zip_codes: ["V8T"],
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Apparel Rate"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ZipCodeSelector
#
# Finds whether the supplied zip code matches any of the entered
# strings.
# ================================================================
class ZipCodeSelector
  def initialize(match_type, zip_codes)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @zip_codes = zip_codes.map { |zip_code| zip_code.upcase.strip }
  end

def match?(zip_code)
    @zip_codes.any? { |zip| zip_code.to_s.upcase.strip.send(@comparator, zip) }
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names.
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names&.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    if @match_type == :all
      true
    else
      @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
    end
  end
end

# ================================================================
# ShowRatesForZipProvinceCountryCampaign
#
# If the cart's shipping address zip/province/country match the
# entered settings, the entered rate(s) are shown, and all other
# rates are hidden. Otherwise, the entered rate(s) are hidden.
# ================================================================
class ShowRatesForZipProvinceCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    address = cart.shipping_address

@campaigns.each do |campaign|
      zip_code_selector = ZipCodeSelector.new(campaign[:zip_code_match_type], campaign[:zip_codes])
      rate_name_selector = RateNameSelector.new(campaign[:rate_match_type], campaign[:rate_names])

if address.nil?
        full_match = false
      else
        country_match = address.country_code.upcase.strip == campaign[:country_code].upcase.strip
        province_match = address.province_code.upcase.strip == campaign[:province_code].upcase.strip
        zip_match = zip_code_selector.match?(address.zip)
        full_match = country_match && province_match && zip_match
      end

shipping_rates.delete_if do |shipping_rate|
        rate_name_selector.match?(shipping_rate) != full_match
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ShowRatesForZipProvinceCountryCampaign.new(SHOW_RATES_FOR_ZIP_PROVINCE_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Skjul priser for et bestemt postnummer, en bestemt landsdel eller et bestemt land

Brug dette script til at skjule specifikke priser for kunder fra en bestemt lokation.

Du kan f.eks. bruge dette script til at skjule en bestemt leveringspriser for kunder i Californien og vise alle andre priser, de er kvalificeret til.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Hide Rate(s) for Zip/Province/Country
#
# If the cart's shipping address country/province/zip match the
# entered settings, the entered rate(s) are hidden.
#
# - 'country_code' is a 2-character abbreviation for the
# applicable country
# - 'province_code' is a list of 2-character abbreviations for
# the applicable provinces
# - 'zip_code_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'zip_codes' is a list of strings to identify zip codes
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - ':all' for all rates
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# - if using ':all' above, this can be set to 'nil'
# ================================================================
HIDE_RATES_FOR_ZIP_PROVINCE_COUNTRY = [
  {
    country_code: "CA",
    province_code: "BC",
    zip_code_match_type: :partial,
    zip_codes: ["V8T"],
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Apparel Rate"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ZipCodeSelector
#
# Finds whether the supplied zip code matches any of the entered
# strings.
# ================================================================
class ZipCodeSelector
  def initialize(match_type, zip_codes)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @zip_codes = zip_codes.map { |zip_code| zip_code.upcase.strip }
  end

def match?(zip_code)
    @zip_codes.any? { |zip| zip_code.to_s.upcase.strip.send(@comparator, zip) }
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names.
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names&.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    if @match_type == :all
      true
    else
      @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
    end
  end
end

# ================================================================
# HideRatesForZipProvinceCountryCampaign
#
# If the cart's shipping address zip/province/country match the
# entered settings, the entered rate(s) are hidden.
# ================================================================
class HideRatesForZipProvinceCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    address = cart.shipping_address

return if address.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      zip_code_selector = ZipCodeSelector.new(campaign[:zip_code_match_type], campaign[:zip_codes])

country_match = address.country_code.upcase.strip == campaign[:country_code].upcase.strip
      province_match = address.province_code.upcase.strip == campaign[:province_code].upcase.strip
      zip_match = zip_code_selector.match?(address.zip)

next unless country_match && province_match && zip_match

rate_name_selector = RateNameSelector.new(campaign[:rate_match_type], campaign[:rate_names])

shipping_rates.delete_if do |shipping_rate|
        rate_name_selector.match?(shipping_rate)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  HideRatesForZipProvinceCountryCampaign.new(HIDE_RATES_FOR_ZIP_PROVINCE_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Skjul priser for specifikke produkter i bestemt lande

Brug dette script til at skjule priser for kunder fra en bestemt lokation, når de køber en bestemt vare.

Du kan f.eks. bruge dette script til at skjule en bestemt leveringspris for kunder i Californien, hvis de køber en T-shirt.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Hide Rate(s) for Product/Country
#
# If the cart contains any "matching" items, and the shipping
# address country matches the entered country, the entered rate(s)
# are hidden.
#
# - 'product_selector_match_type' determines whether we look for
# products that do or don't match the entered selectors. Can
# be:
# - ':include' to check if the product does match
# - ':exclude' to make sure the product doesn't match
# - 'product_selector_type' determines how eligible products
# will be identified. Can be either:
# - ':tag' to find products by tag
# - ':type' to find products by type
# - ':vendor' to find products by vendor
# - ':product_id' to find products by ID
# - ':variant_id' to find products by variant ID
# - ':all' for all products
# - 'product_selectors' is a list of tags or IDs to identify
# associated products
# - 'country_codes' is a list of country code abbreviations
# - ie. United States would be `US`
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - ':all' for all rates
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# - if using ':all' above, this can be set to 'nil'
# ================================================================
HIDE_RATES_FOR_PRODUCT_AND_COUNTRY = [
  {
    product_selector_match_type: :include,
    product_selector_type: :product_id,
    product_selectors: [1234567890987, 1234567890986],
    country_codes: ["CA"],
    rate_match_type: :all,
    rate_names: nil,
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ProductSelector
#
# Finds matching products by the entered criteria
# ================================================================
class ProductSelector
  def initialize(match_type, selector_type, selectors)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :include ? 'any?' : 'none?'
    @selector_type = selector_type
    @selectors = selectors
  end

def match?(line_item)
    if @selector_type == :tag
      product_tags = line_item.variant.product.tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
      @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
      (@selectors & product_tags).send(@comparator)
    elsif @selector_type == :type
      @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
      (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.product_type.downcase.strip)
    elsif @selector_type == :vendor
      @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
      (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.vendor.downcase.strip)
    elsif @selector_type == :product_id
      (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.id)
    elsif @selector_type == :variant_id
      (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.id)
    elsif @selector_type == :all
      true
    else
      raise RuntimeError.new('Invalid product selector type')
    end
  end
end

# ================================================================
# CountrySelector
#
# Finds whether the supplied country code matches the entered
# string
# ================================================================
class CountrySelector
  def initialize(countries)
    @countries = countries.map { |country| country.upcase.strip }
  end

def match?(country_code)
    @countries.any? { |country| country_code.upcase.strip == country }
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names&.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    if @match_type == :all
      true
    else
      @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
    end
  end
end

# ================================================================
# HideRatesForProductCountryCampaign
#
# If the cart contains any "matching" items, and the shipping
# address country matches the entered country, the entered rate(s)
# are hidden.
# ================================================================
class HideRatesForProductCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    address = cart.shipping_address

return if address.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      product_selector = ProductSelector.new(
        campaign[:product_selector_match_type],
        campaign[:product_selector_type],
        campaign[:product_selectors],
      )

country_selector = CountrySelector.new(campaign[:country_codes])
      product_match = cart.line_items.any? { |line_item| product_selector.match?(line_item) }
      country_match = country_selector.match?(address.country_code)

next unless product_match && country_match

rate_name_selector = RateNameSelector.new(
        campaign[:rate_match_type],
        campaign[:rate_names],
      )

shipping_rates.delete_if do |shipping_rate|
        rate_name_selector.match?(shipping_rate)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  HideRatesForProductCountryCampaign.new(HIDE_RATES_FOR_PRODUCT_AND_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Skjul priser for levering til postbokse

Brug dette script til at skjule priser for kunder, hvis deres leveringsadresse er en postboks.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Hide Rate(s) for PO Box addresses
#
# If the shipping address contains any of the entered "PO Box"
# identifiers, the entered rate(s) are hidden.
#
# - 'po_box_triggers' is a list of possible strings for a PO
# Box address
# - 'province_codes' is a list of province/state abbreviations where
# we care about PO Boxes
# - 2 character abbreviation
# - 'country_code' is the country abbreviation to match the
# provinces above:
# - 2 character abbreviation
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - ':all' for all rates
# - 'rate_names' is a list of rates to show/hide if the above
# conditions are met
# ================================================================
SHOW_HIDE_RATES_FOR_PO_BOX = [
  {
    po_box_triggers: [
      "po box", "post office", "p o box", "p.o.box", "p.o. box", "p.o box", "pobox",
      "post office box", "post box", "p. o. box", "po. box", "postal box",
    ],
    province_codes: ["BC", "AB"],
    country_code: "CA",
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Shipping Rate", "Other Shipping Rate"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ProvinceSelector
#
# Finds whether the supplied province code matches the entered
# strings.
# ================================================================
class ProvinceSelector
  def initialize(provinces)
    @provinces = provinces.map { |province| province.upcase.strip }
  end

def match?(province_code)
    @provinces.any? { |province| province_code.upcase.strip == province }
  end
end

# ================================================================
# AddressSelector
#
# Finds whether the supplied address contains any of the entered
# strings.
# ================================================================
class AddressSelector
  def initialize(triggers)
    @triggers = triggers.map { |trigger| trigger.downcase.strip }
  end

def match?(address)
    address_fields = [address.address1, address.address2].map do |line|
      line.nil? ? "" : line.downcase
    end

address_fields = address_fields.join(" ")
    @triggers.any? { |trigger| address_fields.include?(trigger) }
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names.
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    if @match_type == :all
      true
    else
      @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
    end
  end
end

# ================================================================
# HideRatesForPOBoxCampaign
#
# If the shipping address contains any of the entered "PO Box"
# identifiers, the entered rate(s) are hidden.
# ================================================================
class HideRatesForPOBoxCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    address = cart.shipping_address

return if address.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      country_match = address.country_code.upcase.strip == campaign[:country_code]
      province_match = ProvinceSelector.new(campaign[:province_codes]).match?(cart.shipping_address.province_code)
      address_match = AddressSelector.new(campaign[:po_box_triggers]).match?(cart.shipping_address)

next unless country_match && province_match && address_match

rate_name_selector = RateNameSelector.new(
        campaign[:rate_match_type],
        campaign[:rate_names],
      )

shipping_rates.delete_if do |shipping_rate|
        rate_name_selector.match?(shipping_rate)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  HideRatesForPOBoxCampaign.new(HIDE_RATES_FOR_PO_BOX),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Vis priser efter kundetag

Brug dette script til at vise priser til specifikke kunder.

Du kan f.eks. bruge dette script til at tilbyde en særlig leveringspris til kunder, der har tagget VIP.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Show Rate(s) for Customer Tag
#
# If a customer is tagged (or not, depending on the setting below)
# with the entered tag(s), the entered rate(s) will be shown, and
# all others will be hidden. Otherwise, the entered rate(s) will
# be hidden.
#
# - 'customer_tag_match_type' determines whether we look for the
# customer to be tagged with any of the entered tags or not.
# Can be:
# - ':include' to check if the customer is tagged
# - ':exclude' to make sure the customer isn't tagged
# - 'customer_tags' is a list of customer tags to trigger the
# campaign
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# ================================================================
SHOW_RATES_FOR_CUSTOMER_TAG = [
  {
    customer_tag_match_type: :include,
    customer_tags: ["customer_tag", "another_tag"],
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Shipping Rate", "Other Shipping Rate"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# CustomerTagSelector
#
# Finds whether the supplied customer has any of the entered tags.
# ================================================================
class CustomerTagSelector
  def initialize(match_type, tags)
    @comparator = match_type == :include ? 'any?' : 'none?'
    @tags = tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
  end

def match?(customer)
    customer_tags = customer.tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
    (@tags & customer_tags).send(@comparator)
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names.
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# ShowRateForCustomerTagCampaign
#
# If a customer is tagged (or not, depending on the setting below)
# with the entered tag(s), the entered rate(s) will be shown, and
# all others will be hidden. Otherwise, the entered rate(s) will
# be hidden.
# ================================================================
class ShowRateForCustomerTagCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    @campaigns.each do |campaign|
      customer_tag_selector = CustomerTagSelector.new(
        campaign[:customer_tag_match_type],
        campaign[:customer_tags]
      )

customer_match = cart.customer.nil? ? false : customer_tag_selector.match?(cart.customer)

rate_name_selector = RateNameSelector.new(
        campaign[:rate_match_type],
        campaign[:rate_names]
      )

shipping_rates.delete_if do |shipping_rate|
        rate_name_selector.match?(shipping_rate) != customer_match
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ShowRateForCustomerTagCampaign.new(SHOW_RATES_FOR_CUSTOMER_TAG),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Genbestillingspriser

Brug dette script til at ændre standardrækkefølgen for leveringspriser, der tilbydes til dine kunder.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# The order in which you would like your rates to display
# ================================================================
DESIRED_RATE_ORDER = [
  "Shipping Rate 1", "Shipping Rate 2", "Shipping Rate 3",
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ReorderRatesCampaign
#
# Reorders rates into the entered order
# ================================================================
class ReorderRatesCampaign
  def initialize(desired_order)
    @desired_order = desired_order.map { |item| item.downcase.strip }
  end

def run(cart, shipping_rates)
    shipping_rates.sort_by! { |rate| @desired_order.index(rate.name.downcase.strip) || Float::INFINITY }
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ReorderRatesCampaign.new(DESIRED_RATE_ORDER),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Rabatpriser efter rabatkode

Brug dette script til at tilbyde en rabat på leveringspriser, hvis kunden har brugt en rabatkode i betalingsprocessen.

Hvis din kunde f.eks. har brugt en rabatkode i betalingsprocessen, som gav 15 % rabat på deres køb, kan du også tilbyde dem 15 % rabat på deres valgte leveringspriser.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Discount Rate(s) by Discount Code(s)
#
# If one of the entered discount codes is used, the entered
# rate(s) are discounted by the entered amount
#
# - 'discount_code_match_type' determines whether the below
# strings should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'discount_codes' is a list of strings to identify discount
# codes
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# - 'discount_type' is the type of discount to provide. Can be
# either:
# - ':percent'
# - ':dollar'
# - 'discount_amount' is the percentage/dollar discount to
# apply
# - 'discount_message' is the message to show when a discount
# is applied
# ================================================================
DISCOUNTS_FOR_DISCOUNT_CODES = [
  {
    discount_code_match_type: :exact,
    discount_codes: ["TESTCODE1", "TESTCODE2"],
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Shipping Rate", "Other Shipping Rate"],
    discount_type: :percent,
    discount_amount: 100,
    discount_message: "Free Shipping with discount code"
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# DiscountCodeSelector
#
# Finds whether the supplied discount code matches any of the
# entered codes.
# ================================================================
class DiscountCodeSelector
  def initialize(match_type, discount_codes)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @discount_codes = discount_codes.map { |discount_code| discount_code.upcase.strip }
  end

def match?(discount_code)
    @discount_codes.any? { |code| discount_code.code.upcase.send(@comparator, code) }
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names.
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# DiscountApplicator
#
# Applies the entered discount to the supplied shipping rate.
# ================================================================
class DiscountApplicator
  def initialize(discount_type, discount_amount, discount_message)
    @discount_type = discount_type
    @discount_message = discount_message

@discount_amount = if discount_type == :percent
      discount_amount * 0.01
    else
      Money.new(cents: 100) * discount_amount
    end
  end

def apply(shipping_rate)
    rate_discount = if @discount_type == :percent
      shipping_rate.price * @discount_amount
    else
      @discount_amount
    end

shipping_rate.apply_discount(rate_discount, message: @discount_message)
  end
end

# ================================================================
# DiscountRatesForDiscountCodeCampaign
#
# Applies the entered discount to the entered rates if the
# any of the entered discount codes are used.
# ================================================================
class DiscountRatesForDiscountCodeCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    return if cart.discount_code.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      discount_code_selector = DiscountCodeSelector.new(campaign[:discount_code_match_type], campaign[:discount_codes])

next unless discount_code_selector.match?(cart.discount_code)

rate_name_selector = RateNameSelector.new(campaign[:rate_match_type], campaign[:rate_names])
      discount_applicator = DiscountApplicator.new(
        campaign[:discount_type],
        campaign[:discount_amount],
        campaign[:discount_message],
      )

shipping_rates.each do |shipping_rate|
        next unless rate_name_selector.match?(shipping_rate)
        discount_applicator.apply(shipping_rate)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  DiscountRatesForDiscountCodeCampaign.new(DISCOUNTS_FOR_DISCOUNT_CODES),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Rabatpris efter kundetag

Brug dette script til at tilbyde billigere levering til kunder med et bestemt tag.

Du kan f.eks. tilbyde en rabat på 10 % på levering, hvis kunden har tagget VIP.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Discount rates based on customer tag, where:
# - 'tag_match_type' determines whether we look for the customer
# to be tagged with any of the entered tags or not. Can be:
# - ':include' to check if the customer is tagged
# - ':exclude' to make sure the customer isn't tagged
# - 'customer_tags' is a list of customer tags to qualify for
# a discount
# - 'rate_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'rate_names' is a list of strings to identify rates
# - 'discount_type' is the type of discount to provide. Can be
# either:
# - ':percent'
# - ':dollar'
# - 'discount_amount' is the percentage/dollar discount to
# apply
# - 'discount_message' is the message to show when a discount
# is applied
# ================================================================
DISCOUNTS_FOR_CUSTOMER_TAG = [
  {
    tag_match_type: :include,
    customer_tags: ["customer_tag", "another_tag"],
    rate_match_type: :exact,
    rate_names: ["Shipping Rate", "Other Shipping Rate"],
    discount_type: :percent,
    discount_amount: 10,
    discount_message: "10% off shipping for tagged customers"
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# CustomerTagSelector
#
# Finds whether the supplied customer has any of the entered tags
# ================================================================
class CustomerTagSelector
  def initialize(match_type, tags)
    @comparator = match_type == :include ? 'any?' : 'none?'
    @tags = tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
  end

def match?(customer)
    customer_tags = customer.tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
    (@tags & customer_tags).send(@comparator)
  end
end

# ================================================================
# RateNameSelector
#
# Finds whether the supplied rate name matches any of the entered
# names
# ================================================================
class RateNameSelector
  def initialize(match_type, rate_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @rate_names = rate_names.map { |rate_name| rate_name.downcase.strip }
  end

def match?(shipping_rate)
    @rate_names.any? { |name| shipping_rate.name.downcase.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# DiscountApplicator
#
# Applies the entered discount to the supplied shipping rate
# ================================================================
class DiscountApplicator
  def initialize(discount_type, discount_amount, discount_message)
    @discount_type = discount_type
    @discount_message = discount_message

@discount_amount = if discount_type == :percent
      discount_amount * 0.01
    else
      Money.new(cents: 100) * discount_amount
    end
  end

def apply(shipping_rate)
    rate_discount = if @discount_type == :percent
      shipping_rate.price * @discount_amount
    else
      @discount_amount
    end

shipping_rate.apply_discount(rate_discount, message: @discount_message)
  end
end

# ================================================================
# DiscountRatesForCustomerTagCampaign
#
# Applies the entered discount to the entered rates if the
# customer has any of the entered tags
# ================================================================
class DiscountRatesForCustomerTagCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, shipping_rates)
    return if cart.customer.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      customer_tag_selector = CustomerTagSelector.new(campaign[:tag_match_type], campaign[:customer_tags])

next unless customer_tag_selector.match?(cart.customer)

rate_name_selector = RateNameSelector.new(campaign[:rate_match_type], campaign[:rate_names])
      discount_applicator = DiscountApplicator.new(
        campaign[:discount_type],
        campaign[:discount_amount],
        campaign[:discount_message],
      )

shipping_rates.each do |shipping_rate|
        next unless rate_name_selector.match?(shipping_rate)
        discount_applicator.apply(shipping_rate)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  DiscountRatesForCustomerTagCampaign.new(DISCOUNTS_FOR_CUSTOMER_TAG),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates

Vis kun leveringspriser, som er beregnet af transportfirmaer

Brug dette script til kun at vise priser, som er beregnet af transportfirmaer. Hvis der ikke er tilgængelige priser, som er beregnet af transportfirmaer, vises dine manuelt oprettede priser.

# ================================================================
# Carrier Calculated Rate Fallback
#
# As long as carrier calculated rates are available, Shopify rates
# will be hidden.
# ================================================================
class CalculatedRateFallbackCampaign
  def run(shipping_rates)
    has_calculated_rates = shipping_rates.any?{ |shipping_rate| shipping_rate.source.downcase != 'shopify' }

return unless has_calculated_rates

shipping_rates.delete_if { |shipping_rate| shipping_rate.source.downcase == 'shopify' }
  end
end

CAMPAIGNS = [
  CalculatedRateFallbackCampaign.new(),

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.shipping_rates)
end

Output.shipping_rates = Input.shipping_rates