Tilpassede apps

En tilpasset app er en app, som du eller en udvikler udvikler eksklusivt til din Shopify-butik (i modsætning til en offentlig app, som er udviklet til at blive brugt af mange butikker). Du kan bruge tilpassede apps til at føje funktioner til Shopify-administrator, få adgang til din butiks data direkte fra Shopifys API'er eller udvide din webshop til andre platforme ved hjælp af Storefront API'en.

Oprettelse af en tilpasset app kræver kendskab til udvikling og kan være svært. Hvis du har brug for hjælp til at oprette tilpassede apps til din butik, kan du ansætte en Shopify-partner. Få mere at vide om at ansætte en Shopify-partner.

Hvis du vil give en samarbejdspartner- eller medarbejderkonto mulighed for at oprette, redigere eller slette tilpassede apps, kan du give dem tilladelsen Udvikl apps. Samarbejdspartner- eller medarbejderkontoen skal også have de relevante tilladelser for at kunne angive bestemte API-omfang.

Brugerdefinerede apps på niveau 2 med adgang til personhenførbare oplysninger

Tilladelser bestemmer, hvilken slags oplysninger fra din butik, som en app kan tilgå eller redigere i forbindelse med den funktion, den udfører.

Personhenførbare oplysninger er oplysninger, der enkeltvist eller samlet kan identificere en bestemt person. Apps, som du installerer fra Shopify App Store, kan få adgang til forskellige typer personhenførbare oplysninger, når de bruger oplysninger om din butik, dine kunder, dine ordrer eller andre virksomhedsdata. Din butik skal have Shopify-abonnementet eller derover for at få adgang til brugerdefinerede apps på niveau 2 med adgang til personhenførbare oplysninger.

Aktivér udvikling af tilpassede apps i Shopify-administrator

Du skal aktivere udvikling af tilpassede apps, inden du kan oprette en tilpasset app til din butik. Du skal være butiksejeren eller en medarbejder med tilladelsen Aktivér appudvikling for at kunne aktivere udvikling af tilpassede apps.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på Tillad udvikling af tilpassede apps.

4. Læs de angivne advarsler og oplysninger, og klik derefter på Tillad udvikling af tilpassede apps.

Opret og installer en tilpasset app

Når du har aktiveret udvikling af tilpassede apps, kan du oprette og installere en tilpasset app i Shopify-administrator. Du skal angive API-omfang for at bestemme, hvilke dele af din butik, som den tilpassede app har adgang til. Når appen er blevet installeret, vil du modtage adgangstokens, som appen bruger til at få oplysninger fra din butik ved hjælp af Shopifys API'er.

Butiksejeren samt samarbejdspartnere og medarbejdere med de relevante tilladelser kan oprette og installere tilpassede apps.

Opret appen

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på Opret en tilpasset app.

4. Angiv et Appnavn i det modale vindue, og vælg en Appudvikler. Appudvikleren kan være butiksejeren eller en medarbejder- eller samarbejdspartnerkonto med tilladelsen Udvikl apps.

5. Klik på Opret app.

Vælg API-omfang

Når du har oprettet en tilpasset app, kan du tildele API-omfang til den. En tilpasset app kan have Admin API-omfang, Storefront API-omfang eller begge dele, afhængigt af appens krav. Du skal vælge mindst ét omfang, før du installerer appen.

Trin:

1. Klik på Vælg omfang.
  2. Gå til afsnittet Admin API-adgangsomfang, og vælg de API-omfang, du vil tildele til denne app.

1. Valgfrit: Angiv den API-version, du vil bruge til webhookabonnementer.
    2. Valgfrit: Du kan opsætte Google Cloud Pub/Sub til at håndtere webhookabonnementer for appen. Åbn afsnittet Google Cloud Pub/Sub, kopiér adressen til din Shopify-tjenestekonto, og brug den til at konfigurere din Google Cloud Pub/Sub-konto.
    3. Valgfrit: Du kan opsætte Amazon EventBridge til at håndtere webhookabonnementer for appen. Klik på Opret kilde i afsnittet Amazon EventBridge.
  3. Gå til afsnittet Storefront API-adgangsomfang, og vælg de API-omfang, du vil tildele til denne app.

4. Klik på Gem.

Installer appen, og få API-adgangstokens

Du kan installere din app, når du har angivet API-omfang for den. Du modtager dine API-adgangstokens efter installationen. Du får en Admin API-adgangstoken, en Storefront API-adgangstoken eller begge dele afhængigt af de API-omfang, du har tildelt appen.

Trin:

1. Klik på Installer app.
  2. Klik på Installer app i det modale vindue.
  3. Hent adgangstokenet:
    • Hvis du har valgt Admin API-omfang for appen, skal du gå til afsnittet Admin API-adgangstoken og klikke på Vis token én gang. Når det fulde adgangstoken er blevet vist, den første gang siden tilgås, viser siden kun de sidste 4 cifre i adgangstokenet som reference for efterfølgende besøg.
    • Hvis du har valgt Storefront API-omfang for appen, kan du gå til afsnittet Storefront API-adgangstoken og kopiere din token. I modsætning til Admin API-adgangstokenet er Storefront API-adgangstokenet altid tilgængeligt på denne side.

Hent API-legitimationsoplysninger for en tilpasset app

Du kan se Storefront-adgangstoken, API-nøgle og API-hemmelighed for en tilpasset app på appens side med API-legitimationsoplysninger. Du kan også se Admin API-adgangstokenet, men efter du har fået vist det den første gang, du tilgår siden, vil du kun kunne se de sidste fire cifre af tokenet.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på navnet på den app, du vil se legitimationsoplysningerne for.

4. Klik på API-legitimationsoplysninger.

Opdater Admin API-omfang for en tilpasset app

Hvis du er en butiksejer eller en samarbejdspartner eller medarbejder med de relevante tilladelser, kan du opdatere dine omfang for en tilpasset app.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på navnet på den app, du vil opdatere.

4. Klik på Konfiguration.

5. Klik på Rediger i afsnittet Admin API-integration.

• Hvis du ikke tidligere har tildelt Admin API-omfang, skal du klikke på Konfigurer.
  6. Vælg de omfang, du vil tildele til appen.

7. Valgfrit: Angiv den API-version, du vil bruge til webhookabonnementer.

8. Valgfrit: Du kan opsætte Google Cloud Pub/Sub til at håndtere webhookabonnementer for appen. Gå til afsnittet Google Cloud Pub/Sub, kopiér adressen til din Shopify-tjenestekonto, og brug den til at konfigurere din Google Cloud Pub/Sub-konto.

9. Valgfrit: Du kan opsætte Amazon EventBridge til at håndtere webhookabonnementer for appen. Klik på Opret kilde i afsnittet Amazon EventBridge.

10. Klik på Gem.

Hvis appen er installeret i butikken, kan du ikke klikke på Gem, medmindre du vælger mindst ét omfang, eller hvis appen har fået tildelt Storefront API-omfang.

Opdater Storefront API-adgangsomfang for en tilpasset app

Hvis du er en butiksejer eller en samarbejdspartner eller medarbejder med de relevante tilladelser, kan du opdatere dine omfang for en tilpasset app.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på navnet på den app, du vil opdatere.

4. Klik på Konfiguration.

5. Klik på Rediger i afsnittet Storefront API-integration.

• Hvis du ikke tidligere har tildelt Storefront API-omfang, skal du klikke på Konfigurer.
  6. Vælg de omfang, du vil tildele til appen.

7. Valgfrit: Hvis din app kan integreres med SDK'en (Software Development Kit) til iOS Buy, kan du foretage eventuelle ændringer i afsnittet SDK til iOS Buy. Du kan kun foretage ændringer i dette afsnit, hvis appen allerede er blevet installeret.

8. Valgfrit: Hvis din app kan integreres med SDK'en til Android Buy, kan du foretage eventuelle ændringer i afsnittet SDK til Android Buy. Du kan kun foretage ændringer i dette afsnit, hvis appen allerede er blevet installeret.

9. Klik på Gem.

Hvis appen er installeret i butikken, kan du ikke klikke på Gem, medmindre du vælger mindst ét omfang, eller hvis appen har fået tildelt Storefront API-omfang.

Opdater indstillingerne for en tilpasset app

Du kan opdatere appens navn og beskrivelse samt appudvikleren.

Hvis du angiver appudvikleren til en medarbejder- eller samarbejdspartnerkonto og senere sletter denne konto, vil butiksejeren blive appudvikler som standard.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på navnet på den app, du vil opdatere.

4. Klik på Indstillinger for app.

5. Hvis du vil ændre appens navn eller beskrivelse, skal du angive et nyt Appnavn eller en ny Appbeskrivelse.

6. Hvis du vil ændre den appudvikler, der er knyttet til appen, skal du vælge Primær appudvikler.

7. Valgfrit: Hvis du vil give en anden mailadresse besked om udviklingsopdateringer for denne app, skal du angive mailadressen under Kontaktoplysninger for udviklingsopdatering.

8. Klik på Gem.

Afinstaller en tilpasset app

Når du afinstallerer en tilpasset app, tilbagekaldes dine Admin API og Storefront API-adgangstokens. Alle webhooks og klargøringstjenester, der er registreret under denne app, fjernes også, og din butik vil ikke kunne tilgå butiksdata. Du vil få nye adgangstokens, hvis du installerer appen igen.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på navnet på den app, du vil afinstallere.

4. Klik på Afinstaller app.

Slet en tilpasset app

Tilpassede apps kan ikke gendannes, når du sletter dem. Hvis du vil deaktivere en app i din butik midlertidigt uden at slette den, skal du afinstallere appen i stedet.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Udvikl apps.

3. Klik på Indstillinger for app.

4. Klik på Slet app.

API-omfangstilladelser for tilpassede apps

Samarbejdspartner- og medarbejderkonti kan kun angive API-omfang for tilpassede apps, hvis kontoen har tilladelsen Udvikl apps samt alle andre medarbejdertilladelser, der er relateret til de API-omfang, de angiver.

Du bør kontakte appens udvikler for at fastslå, hvilke kontotilladelser og API-omfang der er nødvendige for, at den tilpassede app fungerer. Sørg for, at du forstår og er tryg ved de tilladelser, som du giver udvikleren.