B2B-kunder

Når du har oprettet en prisliste og et firma, vil kunder fra dette firma få adgang til prislisterne ved at logge ind på deres profiler i din webshop. Første gang en kunde logger ind, vil vedkommende blive bedt om at angive en 6-cifret bekræftelseskode, der sendes til dennes mailadresse.

Tilladelser for B2B-kunder

Når du knytter en kunde til et firma eller opretter en ny B2B-kundeprofil, skal du vælge vedkommendes tilladelser. Vælg mellem:

• Kun bestilling – Kunden kan foretage køb for firmalokationen og se listen over de ordrer, som kunden har afgivet.
  • Lokationsadministrator – Kunden kan foretage køb for firmalokationen og se listen over de ordrer, som alle kunder har afgivet for denne lokation.

Føj en kunde til en firmalokation

Du kan føje en eksisterende kunde til et firma eller oprette en ny kundeprofil fra siden Firmaer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på det firma, du vil føje en kunde til.
  3. Klik på lokationens navn i afsnittet Lokationer.
  4. Klik på Tilføj kontakt i afsnittet Lokationskontakt.
  5. Gør et af følgende:
    • Hvis du vil føje en eksisterende kunde til firmalokationen, skal du klikke på feltet Find en kunde og begynde at skrive. Når du har fundet den kunde, du vil tilføje, skal du klikke på vedkommendes navn.
    • Hvis du vil oprette en ny kundeprofil, skal du klikke på søgefeltet Find en kunde og derefter klikke på Tilføj ny kunde.

Du kan også føje en kunde til et firma fra denne kundes profilside.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i Shopify-administratoren.
  2. Klik på kundens navn.
  3. Klik på Føj til firma i afsnittet Kunde.
  4. Klik på søgefeltet Find firma, og begynd at skrive. Når du har fundet det firma, du vil føje kunden til, skal du klikke på firmaets navn.

Fjern en kunde fra et firma

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på det firma, du vil slette kunder fra.
  3. Klik på ... i afsnittet Kunder, og klik derefter på Fjern kunder.
  4. Kontrollér de kunder, der bliver fjernet fra firmaet.
  5. Klik på Fjern kunder.

Sådan gemmer du betalingsoplysninger

Hvis en kunde gemmer sine kreditkortoplysninger, kan vedkommende vælge sit kort på en liste over gemte betalingsmetoder ved fremtidige ordrer. Gemte kortnumre vises ved hjælp af de sidste fire cifre på kortet. Det fulde kreditkortnummer kan hverken ses af shopejer eller kunde, når kreditkortoplysningerne er blevet gemt.

Ved betalingsprocessen kan kunden vælge at gemme et kort. Når kunden foretager fremtidige køb, kan vedkommende vælge kortet på en liste til betaling af ordren.

Kreditkortoplysningerne kan hverken redigeres eller slettes. Hvis et kreditkortnummer er forkert eller udløbet, skal der tilføjes nye oplysninger ved betalingsprocessen.

B2B-kundeoplevelse

Når en kunde logger ind, bliver vedkommende ført til sin kontoside. Her kan kunden se sine kontooplysninger og en liste over sine ordrer. Kunden kan gennemgå ordreoplysningerne ved at klikke på ordren.

Hvis kunden vil afgive en ordre, skal vedkommende klikke på Gå til butik på sin kontoside. Dette fører kunden til din webshop. Kunden vælger som normalt de produkter, der skal lægges i indkøbskurven. Den eneste forskel fra den normale købsproces er, at de viste priser, er dem, som du har angivet for dette firma på din prisliste.

Hvis kunden vil afgive en ordre, skal vedkommende fuldføre følgende proces:

1. Kunden går til sin kontoside og klikker på Gå til butik. Dette fører kunden til din webshop.
  2. I webshoppen vælger kunden produkter og lægger dem i indkøbskurven. De viste priser er dem, du har angivet på prislisten for denne firmalokation.
  3. Leveringsoplysningerne og betalingsmulighederne er forudfyldt på betalingssiden i henhold til oplysningerne for firmaprofilen. Hvis firmaets betalingsfrister er angivet til Ingen, vil kunden skulle angive sine kreditkortoplysninger for at fuldføre ordren.
  4. Valgfrit: Når kunden har angivet sine kreditkortoplysninger, har vedkommende mulighed for at gemme sine oplysninger til fremtidige køb.

Når kunden når til betalingsprocessen, er leveringsoplysningerne for ordren forudfyldt i henhold til oplysningerne for firmaprofilen. Betalingsmulighederne afhænger af de betalingsfrister, som du har angivet for firmaet.

Hvis firmaets betalingsfrister er angivet til Ingen, skal kunden straks betale for ordren. Kunden bliver bedt om at angive sine kreditkortoplysninger for at fuldføre ordren.