Salg på flere sprog

Kunder over hele verden elsker at se indhold på deres modersmål. Hvis du oversætter indholdet af din butik, kan det føre til øget salg, da dine internationale kunder bedre vil kunne forstå din markedsføring, dine produktoplysninger, din levering og dine politikker for returnering. Få mere at vide om internationalt salg.

Du kan aktivere flere sprog fra din Shopify-administrator for at oprette separate webadresser til dit oversatte indhold. Når kunder kommer til en oversat webadresse, viser din butik automatisk den oversatte version, hvis der findes en sådan.

Når der ikke findes en oversættelse, vises indholdet i din butik på din butiks primære sprog. Du kan oversætte indholdet i webshop ved hjælp af en kompatibel tredjepartsapp. Når du har oversat butikken, kan kunder kigge i din butik, gå til betaling samt modtage meddelelser på deres lokale sprog.

Bemærk: Alle abonnementer, bortset fra Shopify Lite, giver dig mulighed for at sælge på flere sprog.

• Du kan sælge på op til fem sprog, hvis du er shopejer med et Basic Shopify-, Shopify- eller Advanced Shopify-abonnement.

• Du kan sælge på op til 20 sprog, hvis du er Shopify Plus-shopejer.

Betingelser

Du skal gøre følgende, hvis du vil sælge på flere sprog:

Tilføj nye sprog

Sørg for, at din butik opfylder Kravene for salg på flere sprog, inden du går i gang.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Butikkens sprog.

2. Klik på Tilføj sprog i Oversatte sprog.

3. Vælg et sprog i rullemenuen, og klik derefter på Tilføj. Klik på Besøg Shopify App Store, og følg trinnene til installering af en oversættelsesapp i din butik.

4. Følg trinnene i appen for at oversætte indholdet i din butik og udgive nye sprog.

5. Klik på Forhåndsvisning for at se forskellige sprog i din webshop. Du kan både se en forhåndsvisning af udgivne og ikke-udgivne sprog.

Administrer sprog

Når du har udgivet andre sprog, kan du administrere, hvilke der udgives i din Shopify-administrator. Du kan også annullere udgivelsen af et sprog. Dette skjuler sproget for dine kunder. Alle links til butikken på dette bestemte sprog resulterer i en 404-fejl "Siden blev ikke fundet".

Hvis du er sikker på, at du ikke har brug for oversættelser på dette sprog, kan du også vælge at slette det. Når du sletter et sprog, sletter du ikke alle dets oversættelser. Dette betyder, at oversættelserne vil blive gendannet, hvis du genaktiverer sproget på et senere tidspunkt.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Butikkens sprog.

2. Klik på Udgiv sprog under Oversatte sprog, hvis du vil gøre dine oversættelser tilgængelige i din butik. Klik på Annuller udgivelsen af sprog, hvis du vil fjerne sprog, der ikke skal være tilgængelige i din butik. Klik på Slet for at slette alt oversat indhold i din webshop på et bestemt sprog.

3. Klik på Gem.

Hvis din Shopify-butik har Shopify-abonnementet, Advanced Shopify-abonnementet eller Shopify Plus-abonnementet, skal du tildele nyligt udgivne sprog til et domæne i din webshop, hvis de skal vises i dit butikslayout. Du skal fuldføre denne opgave, selv om du kun bruger et enkelt domæne.

Oversatte ressourcetyper og-felter

Følgende ressourcetyper og-felter kan oversættes:

Liste med ressourcetyper, der kan oversættes via denne funktion
Ressourcetype Felter
Kollektion titel, beskrivelse
Leveringsmuligheder navn
Mailskabelonen titel, beskrivelse
Link titel, beskrivelse
Metafelter (kun kundefokuseret) værdi
Artikel i webshop titel, beskrivelse, resumé
Blog på webshop titel
Side i webshop titel, beskrivelse
Temaet i webshop dynamiske nøgler baseret på temadata
Betalingsgateway navn
Produkt titel, beskrivelse
Produktmulighed navn
Produktvariant titel, mulighed 1, mulighed 2, mulighed 3
Butik meta_title, meta_description
Butikspolitik brødtekst
sms-skabelon brødtekst

På nuværende tidspunkt kan du ikke oversætte tags, som f.eks. produkttags, artikeltags og blogtags.

Betalingsprocessen og e-mailnotifikationer

Når du har tilføjet og udgivet et sprog, kan dine kunder se det oversatte indhold i betalingsprocessen og i e-mailnotifikationer. Kunder kan se betalingsprocessen på samme sprog, som de benyttede til at kigge i din butik. Betalingsprocessen har standardoversættelser for nogle sprog, men du kan tilpasse alt oversat indhold via en kompatibel oversættelsesapp fra tredjepart.

Du kan også oversætte dine e-mailnotifikationer, hvis du har tilpasset dem. Hvis der er tilgængelige oversættelser for en e-mailnotifikation, vil kunden automatisk få tilsendt e-mailnotifikationer på det sprog, som han eller hun afgav ordren på.

Webadresser og SEO

En vigtig del af salg på flere sprog er at sørge for, at kunder og søgemaskiner kan finde den rigtige sprogversion af dit site. Når du udgiver et sprog, oprettes der unikke webadresser for alle oversatte sider i din butik. Dette sker ved at føje sprogkoden til webadresserne.

Forestil dig f.eks. at dit primære domæne er shop.com. Hvis du udgiver to yderligere sprog, f.eks. fransk (fr) og tysk (de), ændres din butiks webadresser til shop.com/fr og shop.com/de.

Resten af domænet forbliver det samme på alle sprog. Hvis din Shopify-butik har Shopify-abonnementet, Advanced Shopify-abonnementet eller Shopify Plus-abonnementet, kan du have forskellige sprog tilgængelige for forskellige domæner ved hjælp af funktionen internationale domæner.

Det er vigtigt, at søgemaskiner kan indeksere dit website på alle de oversatte sprog. Shopify tilføjer automatisk metatags og hreflang-tags og inkluderer alle udgivne sprog i websiteoversigter, som hjælper søgemaskiner med at registrere de forskellige sprog i din butik.

Oversættelser i apps

Hvis du bruger tredjepartsapps skal du være opmærksom på, at det ikke er alle disse apps, der understøtter salg på flere sprog som standard. Hvis du vil være sikker på, om en app understøtter flere sprog, skal du kontakte appens udvikler.

Begrænsninger ved at sælge på flere sprog

• Søgefunktionen fungerer kun på butikkens primære sprog.

• Denne funktion understøtter kun kompatible oversættelsesapps fra tredjeparter.

• Tags (som f.eks. produkttags, artikeltags og blogtags) kan ikke oversættes.

• Produkt-webadresser, som f.eks. /products/large-white-t-shirt, oversættes ikke og forbliver på det sprog, som de blev oprettet i. Dette gælder også, selv om en kunde ser websitet på et andet udgivet sprog.

Flere sprog for udviklere

Shopify vil gerne hjælpe Shopify-partnere med at tilbyde en oplevelse på flere sprog og lokalisering af workflows i apps. Derfor lancerer Shopify en række nye funktioner til platformen, så du kan sælge på flere sprog.