Overførsel af et domæne

Når du overfører et domæne, overdrages administrationen af domænet til Shopify, hvilket betyder, at du ændrer dine domæneindstillinger og fornyr dit domæne direkte i din Shopify-administrator. Shopify tilbyder ikke e-mailkonti som en del af sine domænetjenester, men tilbyder ubegrænsede konti til videresendelse af e-mail til dit domænenavn.

Hvis du vil overføre et domæne til Shopify, skal du have registreret dit domæne for mere end 60 dage siden, og du skal have adgang til din oprindelige domæneudbyderkonto.

Vær opmærksom på, at dit domæne skal overvåge og reagere på vigtige bekræftelsesmails, og der kan gå op til 20 dage fra initialiseringstidspunktet, til overførslen er gennemført. Du skal også betale for at registrere dit domæne for et år mere. Hvis der f.eks. stadig er tre måneder, til dit domæne udløber, og du overfører dit domæne til Shopify, skal du føje 12 måneders registrering til dette. Det betyder, at du skal forny dit domæne for 15 måneder.

Bemærk: Du kan få oplysninger om, hvordan du overfører et domæne ud af Shopify, under Avancerede indstillinger: Overfør dit Shopify-domæne ud af Shopify.

Trin 1: Kontrollér din domæneudbyders overførselspolitik

De fleste udbydere understøtter domæneoverførsler. Inden du påbegynder overførselsprocessen, skal du kontrollere domæneudbyderens overførselspolitik.

Den nemmeste måde at finde den på er at søge efter transfer domain i domæneudbyderens hjælpecenter. Her kan du se nogle populære domæneudbyderes overførselspolitik:

Trin 2: Forbered dit domæne til overførsel

Før du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du forberede det til at blive overført.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din konto hos din udbyder af tredjepartsdomæner.
  2. Bekræft, at den e-mail, der er knyttet til din konto, er opdateret. Under domæneoverførslen vil du modtage e-mails på denne konto, som du skal besvare.
  3. Lås det domæne, du vil overføre, op. Normalt omfatter det at finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Lås op. Nogle domæneudbydere kræver, at du godkender dette valg ved at klikke på et link i en bekræftelsesmail.
  4. Få en overførselsgodkendelseskode af din udbyder. Normalt omfatter dette at finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Overfør dette domæne eller Overfør ud.

Bemærk: Processen til forberedelse af et domæne til overførsel er forskellig for forskellige udbydere af tredjepartsdomæner. Hvis du har problemer med at forberede dit domæne til overførsel, skal du kontakte din udbyder af tredjepartsdomæner. Shopify Support kan ikke logge ind på din tredjepartsdomænekonto, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Trin 3: Overfør dit domæne

Inden du overfører dit domæne, skal domænet låses op, og du skal have en overførselsgodkendelseskode. Hvis du ikke har en overførselsgodkendelseskode endnu, skal du følge trinnene i Forbered dit domæne til overførsel.

Fremgangsmåde:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Webshop > Domæner.
  2. Hvis dette er det første domæne, du knytter til din Shopify-butik, skal du klikke på Tilknyt eksisterende domæne, og klik derefter på overføre dit domæne ind:

Overfør i dit domæne

Hvis du allerede har et domæne, der er knyttet til din Shopify-butik, skal du klikke på Overfør domæne:

Knappen Overfør domæne

3. Angiv det domæne, som du vil overføre til Shopify. Medtag ikke www. i begyndelsen af domænet.

4. Klik på Næste.

5. Klik på Bekræft domæne.

6. Hvis domænet er klar til at blive overført, vil du se DOMÆNE LÅST OP. Klik på Næste for at fortsætte. Hvis du ser DOMÆNE LÅST, skal du sørge for, at du har forberedt dit domæne til overførsel.

7. I feltet Bekræftelseskode skal du indtaste den godkendelseskode eller EPP-kode, som du har fået af domæneudbyderen.

8. Klik på Næste.

9. Klik på Køb og overfør.

10. Kontrollér den e-mailkonto, der er knyttet til dit domæne, og se, om der er kommet en e-mail fra din domæneudbyder. E-mailen er forskellig fra domæneudbyder til domæneudbyder, men du skal godkende domæneoverførslen ved at klikke på et link såsom Bekræft overførsel eller Godkend overførsel:

Eksempel på overførsels-e-mail

Når du har godkendt domæneoverførslen, varer det op til 20 dage, før overførslen er gennemført. Du modtager en e-mail fra Shopify med en bekræftelse af, at dit domæne er blevet overført.

Ofte stillede spørgsmål

• Er mit domæne kvalificeret til overførsel?
  • Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse om, at domænet ikke blev fundet?
  • Hvordan låser jeg mit domæne op?
  • Hvordan får jeg en godkendelseskode?
  • Jeg har modtaget en e-mail om præferencer vedrørende samtykke til databrug. Hvad betyder e-mailen?
  • Vil mit domæne fortsætte med at fungere under overførslen?
  • Hvordan kan jeg vide, når min domæneoverførsel er gennemført?
  • Når jeg har overført mit domæne, skal jeg så stadig bruge min oprindelige domæneudbyder til noget?

Er mit domæne kvalificeret til at blive overført?

De fleste domæner kan overføres til Shopify. Nogle domæner, såsom .ca-domæner, er ikke kvalificerede. Hvis du vil finde ud af, om dit domæne er kvalificeret til at blive overført, skal du indtaste det domæne, du vil overføre, i tekstfeltet Overfør domæne og klikke på Næste. Hvis domænet ikke understøttes, vil du se denne meddelelse:

Ikke-understøttet domæne

Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse om, at domænet ikke blev fundet?

Hvis dit domæne ikke blev fundet, vil du se en notifikation som denne:

Domænet blev ikke fundet

Du kan kun overføre domæner, som du allerede ejer. Hvis du ikke ejer dette domæne allerede, kan du købe det. Hvis du ejer domænet, skal du sørge for, at du har indtastet domænenavnet korrekt, og at du ikke har medtaget www. i begyndelsen.

Hvordan låser jeg mit domæne op?

Inden du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du låse det op via din udbyder af tredjepartsdomæner. Normalt vil dette omfatte at logge ind på din konto hos din udbyder af tredjepartsdomæner, finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Lås op. Nogle domæneudbydere kræver muligvis, at du godkender dette valg ved at klikke på et link i en bekræftelsesmail.

Processen til oplåsning af domænet er forskellig fra tredjepartsudbyder til tredjepartsudbyder. Hvis du har problemer med at låse dit domæne op, skal du kontakte din udbyder af tredjepartsdomæner. Shopify Support kan ikke logge ind på din tredjepartsdomænekonto, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Hvordan får jeg en godkendelseskode?

Før du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du have en overførselsgodkendelseskode fra din udbyder af tredjepartsdomæner. Normalt vil dette omfatte at logge ind på din konto hos din udbyder af tredjepartsdomæner, finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Overfør dette domæne eller Overfør ud.

Hvis du har problemer med at få en overførselsgodkendelseskode, kan du kontakte din udbyder af tredjepartsdomæner. Shopify Support kan ikke logge ind på din tredjepartsdomænekonto, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Jeg har modtaget en e-mail om præferencer vedrørende samtykke til databrug. Hvad betyder e-mailen?

Når du har overført dit domæne, modtager du en e-mail med emnelinjen Set your data use consent preferences. Den bringer dig til Tucows Incs Indstillinger for samtykke til databrug. Tucows er moderselskabet for OpenSRS, som er den tjeneste, Shopify bruger til at gensælge domæner til shopejere. Det er valgfrit, om du vil give samtykke, og når du har givet det, kan du til enhver tid trække det tilbage igen.

Vil mit domæne fortsætte med at fungere under overførslen?

Dit domæne vil fortsætte med at fungere under overførselsprocessen. Hvis dit domæne for eksempel tidligere har været knyttet til Shopify, og du nu overfører domænet til Shopify, vil kunderne ikke bemærke forskellen, når de ser dit website ved hjælp af dit domænenavn.

Hvordan kan jeg vide, når min domæneoverførsel er gennemført?

Du vil modtage en e-mail med besked om, om dit domæne er blevet overført eller ej. Det kan vare op til 20 dage fra det tidspunkt, hvor du igangsatte overførslen. Hvis domænet ikke blev overført, vil du få refunderet gebyret for fornyelsen for 1 år.

Når jeg har overført mit domæne, skal jeg så stadig bruge min oprindelige domæneudbyder til noget?

Nej. Når overførslen er fuldført, behøver du ikke længere at bruge den tredjepartstjeneste, som du oprindelig købte domænet gennem. Al din domæneadministration vil foregå via siden Domæner i din Shopify-administrator.