SSL

Shopify leverer SSL-certifikater til din butik, efter at dit tilpassede domæne er blevet tilføjet korrekt. SSL-certifikater krypterer din butiks indhold og udgiver det på en sikker måde ved hjælp af HTTPS i stedet for HTTP for at forbedre sikkerheden.

Hvis din butiks webadresse for eksempel er http://www.example.com, bliver den opdateret til https://www.example.com, når Shopify udsteder SSL-certifikater. Kunder, der bruger den oprindelige webadresse, omdirigeres til den krypterede webshop.

Bemærk! SSL-certifikater aktiveres som standard i Shopify for din butiks betalingsproces samt for indhold, der er hostet på dit .myshopify.com-domæne.

Når du tilføjer dit tilpassede domæne, oprettes der automatisk et nyt SSL-certifikat. Denne proces kan tage op til 48 timer. I løbet af denne periode kan du muligvis opleve fejlen "SSL er utilgængeligt" i din Shopify-administrator, og du kan måske også få en sikkerhedsfejl i din browser, når du besøger din webshop. Få flere oplysninger om fejlen SSL Utilgængelig, og se de trin, du kan følge for at udføre fejlfinding.

Forståelse af SSL

Hvis du har SSL-certifikater i din webshop, kan du:

• føje et nyt sikkerhedsniveau til din webshop ved at bruge HTTPS i stedet for HTTP
  • opbygge kundetillid ved at vise SSL-hængelåsikonet ved siden af din webshops webadresse:

SSL-hængelåsikon

Hvis din webshop viser indhold (inklusive billeder, videoer eller webskrifttyper), der er hostet et andet sted end hos Shopify, kan du bekræfte det på siden med indstillinger for Domæner i din Shopify-administrator for at sikre, at dette ikke gør dit SSL-certifikat ugyldigt.

Bedste fremgangsmåder for SSL-indhold

Du kan udføre følgende handlinger for at sikre, at din butiks onlineindhold forbliver sikkert:

HSTS

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en mekanisme, der tvinger browsere til at oprette adgang til et website udelukkende med en HTTPS-forbindelse. Når man bruger en sikker forbindelse på denne måde, forhindres visse typer af netværksangreb, hvilket hjælper med at sikre dine oplysninger og dine kunders oplysninger.

En HSTS-politik kan indstilles for et domæne i en bestemt tidsperiode. Shopifys standardlængde er 90 dage.

Hvis du fjerner et domæne eller forlader Shopify helt, vil denne politik forblive i kraft på domænet i yderligere tre måneder, men du behøver ikke foretage dig noget yderligere, så længe du flytter domænet til en anden platform, som bruger HTTPS .

Hvis du flytter domænet til en platform, der ikke bruger HTTPS, vil enhver, der i de næste tre måneder efter at domænet fra Shopify er fjernet forsøger at få adgang til webstedet, se en fejlmeddelelse i deres browser, som fortæller, at der ikke er tillid til websitet eller at certifikatet er ikke gyldigt.

Bemærk! Du kan bruge HTTPS på dit domæne ved at hente et gratis SSL-certifikat fra Let's Encrypt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du kontakte Shopify Support.

Opdatering af domæneoversigt

Du kan opdatere dit domænes oversigt manuelt, og informere søgemaskiner øjeblikkeligt, når webadresserne for dine butiksfacader ændres fra HTTP til HTTPS.

Aktivering af SSL-certifikater for dit domæne kan midlertidigt påvirke dit websites organiske trafik. Hvis du bruger webmasterværktøjer til at administrere dit website (som en Google Search Console-konto), kan du manuelt opdatere dit domænes oversigt og informere søgemaskiner øjeblikkeligt, når dine webadresserne for dine butiksfacader ændres fra HTTP til HTTPS.

Denne proces er forskellig, afhængigt af hvilke webmasterværktøjer du bruger.

Google Search Console

Dette eksempel viser, hvordan du opdaterer dit domænes oversigt ved hjælp af Google Search Console. Hvis du ikke har brugt Google Webmasterressourcer før, skal du først bekræfte dit Shopify-domæne.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din Google Search Console-konto.
  2. Fra søgekonsollen skal du angive dit domæne (herunder præfikset HTTPS://) og derefter klikke på TILFØJ EGENSKAB.
  3. Klik på navnet på det domæne, som er blevet krypteret ved hjælp af SSL.
  4. Klik på Gennemsøg, og klik derefter på Oversigter.
  5. Klik på TILFØJ/TEST OVERSIGT.
  6. Indtast dit domænes nye HTTPS-oversigt (for eksempel: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Fjern dit domænes HTTP-oversigt fra dets profil.