Terminologi for domæner

Et domæne, eller et domænenavn, er den adresse (eller URL), som kunderne vil bruge til at besøge sit website på internettet. Det vises i adresselinjen i din webbrowser (for eksempel Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari).

Du kan købe et brugerdefineret domænenavn gennem Shopify eller af en tredjepartsdomæneregistrator.

Når du køber et domæne, kan du vælge et roddomæne og oprette underdomæner til din webshop.

Vi giver dig definitioner af ofte anvendte begreber om domæner for at hjælpe dig med at forstå noget af terminologien.

En post

En A-post er en DNS-indstilling, der kontrollerer, om et domænenavn har en bestemt IP-adresse tilknyttet. I dette tilfælde vil du have din A-post til at pege på Shopifys IP-adresse.

Andre begreber: adressepost, værtspost

CNAME-post

En CNAME-post er en DNS-indstilling, der peger dine underdomæner mod et andet domænenavn. I dette tilfælde vil du have din CNAME-post til at pege på dit Shopify-hostede domæne ved at bruge shops.myshopify.com Copy .

Andre begreber: CNAME-ressourcepost, alias

DNS

Domain Name Systems (DNS) er en database med domænenavne. Hvert domæne har sin egen DNS-post. Det organiserer domænenavne og oversætter dem fra ord (f.eks. shopify.com) til tal (f.eks. Shopifys IP-adresse 23.227.38.32). Dette giver dig mulighed for at besøge et websted uden at skulle huske IP-adressen. Denne proces fungerer ofte hurtigt i baggrunden, men når du forbinder dit domæne med din Shopify-butik, skal du muligvis ændre dine DNS-indstillinger

Andre begreber: DNS-poster, DNS-indstillinger, ressourceposter, DNS-filzone

Domænenavn

Et domænenavn er den adresse, som folk bruger til at besøge dit websted på internettet. Det vises i adressefeltet i din webbrowser og er knyttet til en bestemt IP-adresse.

Andre begreber: domæne

Domæneudbyder

En domæneudbyder er et firma, der registrerer dit domænenavn for dig. Typisk køber du et domæne på abonnementsbasis, og du betaler et fast gebyr til din domæneudbyder for fortsat at bruge dit domænenavn.

Andre begreber: domæneregistrator, domænehost

Videresendelse med e-mail

E-mail-videresendelse er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en e-mail fra dit brugerdefinerede domæne til en eksisterende e-mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette e-mailen info@johns-apparel.com til dine kunder. Når kunder e-mailer info@johns-apparel.com, videresendes deres meddelelser til din eksisterende personlige konto, f.eks. john@gmail.com.

ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) er en organisation, der styrer og administrerer DNS (Domain Name Systems) og andre internetprotokoller.

IP-adresse

En IP-adresse er en unik række tal, der angiver placeringen af en computer eller en enhed på internettet og får den til at skille sig ud fra andre. Det er nødvendigt for, at en computer kan kommunikere med en anden over internettet.

Shopifys IP-adresse er 23.227.38.32

Andre begreber: IP-adresse (Internet Protocol)

MX-post

En MX-post er en DNS-indstilling, der peger et domænenavn mod en mailserver, og den bruges til at behandle e-mails gennem dit brugerdefinerede domæne. Du kan oprette mere end én MX-post og tilføje en backup-e-mailadresse, hvis du vil være sikker på, at du modtager e-mails, hvis din primære e-mailserver er nede.

Andre begreber: Mail Exchange-post, Mail eXchanger-post, mailserverpost

Primært domæne

I Shopify er et primært domæne det domænenavn, som kunderne ser i adresselinjen, når de bruger din webshop. Du kan bruge dit roddomæne eller et underdomæne som dit primære domæne, men du kan kun have ét primært domæne.

Roddomæne

Et roddomæne er det domænenavn, du køber af din domæneudbyder. Det indeholder ikke et præfiks, f.eks. www., men har en topdomæneangivelse (TLD) som .com, .org eller .net. Et eksempel på et roddomæne er shopify.com.

Andre begreber: basisdomæne, topniveau-domæne og niveau 2-domæne

SSL-certifikat

Et SSL-certifikat er en sikkerhedsprotokol, der skaber en sikker forbindelse mellem en server og en browser for at holde dine og dine kunders oplysninger sikre. I Shopify kan du aktivere et SSL-certifikat til at kryptere din webshops indhold og offentliggøre det sikkert med HTTPS i stedet for HTTP. Når du aktiverer SSL, vises SSL-hængelåsikonet ved siden af din webshops webadresse i adresselinjen.

Andre begreber: Secure Sockets Layer

Undermappe

En undermappe er et afsnit af dit hovedwebsite. Det er defineret af en / sidst i domænenavnet, for eksempel shopify.com/pricing, hvor /pricing er undermappen. En undermappe adskiller sig fra et underdomæne, fordi den primært bruges til at organisere dit website, mens et underdomæne kan føre dig til et helt andet website. Et eksempel på en undermappe i din webshop er /collections.

Underdomæne

Et underdomæne er en delmængde af dit roddomæne, som du ser som et præfiks til dit roddomæne. I URL'en help.shopify.com er roddomænet f.eks. shopify.com, og help. er underdomænet. Du kan bruge underdomæner til at organisere dit websted og gøre det nemmere for besøgende at finde de oplysninger, de leder efter.

Domæner på topniveau og niveau 2

Et topdomæne (TLD) og et domæne på niveau 2 er komponenter af roddomænet, der giver hierarkiet til domænestrukturen. I roddomænet shopify.com er topdomænet .com, og domænet på niveau 2 er shopify.

TXT-post

En TXT-post er en DNS-indstilling. Den indeholder tekstoplysninger, som kan bruges af tjenester uden for dit domæne. Du kan f.eks. tilføje en tekstpost, som en tredjepart har givet dig for at bekræfte over for dem, at du ejer domænet.

Andre begreber: Tekstpost

WHOIS-databeskyttelse

WHOIS (udtales "who is") er en tjeneste, som du kan bruge til finde oplysninger om ejeren af et domænenavn.

WHOIS-databeskyttelse er en tjeneste, der skjuler dine domæneoplysninger i et WHOIS-opslag og erstatter dine personlige kontaktoplysninger med contactprivacy.com-kontaktoplysninger. Dette gør det muligt for dine personlige kontaktoplysninger at forblive skjult for offentligheden. Du kan købe WHOIS-databeskyttelse af din domæneudbyder mod et ekstra gebyr. WHOIS-databeskyttelse er inkluderet, når du køber dit domæne via Shopify.