Afgivelse og behandling af AliExpress-ordrer med Oberlo

Når du har modtaget en ordre, der indeholder en vare fra AliExpress, skal du købe varen af leverandøren. Oberlo hjælper med at automatisere bestillingsprocessen ved at føje kundens varer og leveringsoplysninger til din AliExpress-betaling, men du skal selv afgive ordren for at sikre, at dine kunder modtager varen.

Sørg for, at du opfylder følgende krav, inden du afgiver eller behandler enhver AliExpress-ordre:

• Du bruger en stationær eller bærbar computer.
  • Du bruger Google Chrome som browser. Hvis du ikke har Chrome-browseren på din computer, kan du downloade Chrome på google.com/chrome.
  • Oberlo-udvidelsen føjes til din Chrome-browser.
  • Du er logget ind på din AliExpress-køberkonto på AliExpress. Hvis du ikke har en AliExpress-køberkonto, kan du tilmelde dig en på AliExpress.
  • Din AliExpress-indkøbskurv er tom.

Afgivelse af en enkelt ordre

Fremgangsmåde:

1. Du skal gå til siden Ordrer fra dit Oberlo-kontrolpanel og derefter rulle til den ordre, du vil behandle.
  2. Klik på Bestil produkt ud for den ordre, du vil behandle:
    Fremhævet
  3. Når du omdirigeres til AliExpress, skal du gennemgå og kontrollere ordrens detaljer.
  4. Indtast dine betalingsoplysninger, og klik derefter på Bekræft.
  5. Gennemgå ordren, og klik derefter på Afgiv ordre.

Når du har købt produktet fra leverandøren, ændres status fra Til ordre til Under behandling i Oberlo.

Leverandøren skal derefter sende ordren inden for 2-7 dage. Gennemgå afsnittet Markér ordrer som behandlede for at markere ordren som behandlet, efter leverandøren har afsendt varerne.

Afgivelse af flere ordrer

Hvis du har Oberlos Basic- eller Pro-abonnement, kan du afgive flere ordrer ad gangen. Der er ingen grænse for, hvor mange du kan afgive på samme tid i Oberlo, men AliExpress lader dig kun betale for 40 ordrer ad gangen.

Hvis du for eksempel ønsker at afgive 100 ordrer, kan du afgive dem alle via Oberlo og derefter betale dem i AliExpress i to betalinger på 40 ordrer hver og én betaling på 20 ordrer.

Hvis du har et Starter-abonnement, og du vil bruge denne funktion, kan du ændre dit abonnement.

Bemærk: Afgivelse af flere ordre føjer kun dine ordrer til betalingen hos AliExpress. Når ordrerne er behandlet, skal du betale for ordrerne via AliExpress-betalingsprocessen for at gennemføre ordrerne.

Eventuelle relevante personlige leveringsmetoder bruges ved behandlingen af flere ordrer. De resterende ordrer, der behandles, bruger standardmetoden til levering eller den billigste metode, hvis standardmetoden ikke er tilgængelig. Se Leverandørindstillinger for at ændre dine indstillinger for levering.

Når du afgiver flere ordrer på én gang fra Oberlo, åbnes der en ny AliExpress-fane i din browser, hvor ordrerne behandles. Hvis du lukker fanen, stoppes ordrebehandlingen. Statusforløbet for dine ordrer, der behandles, vises i Oberlo. Hvis du vil se flere statusoplysninger, skal du klikke på linket Statusside i dialogboksen. Når en ordre er behandlet, får den et Ali-ordre-id, og dens status ændres fra To order til In processing.

Fremgangsmåde:

1. Gå til siden Ordrer i dit Oberlo-kontrolpanel.
  2. Brug en af følgende metoder til at vælge de ordrer, du vil behandle: - Hvis du vil vælge specifikke ordrer, der skal behandles, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for hver af dem.

• Hvis du vil behandle alle de ubehandlede ordrer på siden, skal du vælge Viser # ordrer.
  3. Klik på Afgiv # AliExpress-ordrer.

4. Hvis der opstår en fejl, når du behandler nogen af ordrerne, stopper ordrebehandlingen, indtil du har løst fejlen. Du kan få mere at vide om hver enkelt fejl under Løsning af fejlmeddelelser om massebestilling.

5. Når alle ordrer er behandlet, skal du klikke på Betal for alle ordrer i dialogboksen Ordrebehandling.

6. Valgfrit: Hvis du vil ændre leveringsmetoden for en ordre, skal du klikke på linket med leveringsmetoden ud for ordren i afsnittet Gennemgå ordre og vælge en ny metode.

Fremhævet link til leveringsmetode i AliExpress-betalingen

7. Gennemfør betalingen af ordrerne i betalingsprocessen på aliexpress.com.

Leverandøren bør sende ordren inden for 2-7 dage. Gennemgå afsnittet Markér ordrer som behandlede for at markere ordren som behandlet, efter leverandøren har afsendt varerne.

Rettelse af fejl i masseordrer

Følgende fejl kan blive vist i dialogboksen Masseordrer, når du afgiver flere ordrer:

• Der er brug for din opmærksomhed – Et produkt kunne ikke føjes til AliExpress-betalingen. F.eks er et produkt på AliExpress måske ikke på lager.

Du kan få mere at vide ved at klikke på Løs i dialogboksen Ordrebehandling. Du føres derefter til AliExpress-siden for det produkt, som ikke kan bestilles. Hvis du vil springe ordren over, skal du klikke på Spring ordren over i dialogboksen i Chrome-udvidelsen. Ordren markeres som Failed på ordrebehandlingssiden.

Du kan bruge varianttilknytning til at forsøge at knytte produktet til en ny leverandør, så ordren kan hentes igen senere. Få mere at vide under Kombination af produkter med varianttilknytning.

Hvis ingen andre leverandører har produktet, skal du løse problemet sammen med kunden. Du kan f.eks. kontakte kunden og spørge, om vedkommende vil have en anden variant af produktet eller ønsker, at den betalte pris trækkes fra prisen på et andet produkt i din butik. Hvis kunden ikke ønsker andre produkter, skal du annullere og tilbagebetale ordren.

• Leveringsoplysningerne kunne ikke udfyldes – Oberlo kan ikke føje en kundes leveringsadresse til AliExpress-betalingen.

Du kan løse dette problem ved at klikke på Løs i dialogboksen Ordrebehandling. Du bliver derefter ført til AliExpress-betalingen, hvor du kan tilføje de manglende oplysninger. Når du har indtastet oplysningerne, skal du klikke på Gem og send til denne adresse.

Hvis du ikke har oplysningerne, skal du klikke på Spring ordren over i dialogboksen i Oberlo-udvidelsen til Chrome. Oberlo springer ordren over, ordren markeres som Failed, og Oberlo fortsætter med at behandle eventuelle andre ordrer i køen. Du kan derefter kontakte din kunde for at få de korrekte oplysninger og prøve at gentage ordren senere.

• Løs Captcha – AliExpress kræver, at du løser en Captcha, før ordrebehandlingen kan fortsætte.

Bemærk: Hvis du har Oberlo Basic- eller Pro-abonnement, løser Oberlos Chrome-udvidelse automatisk Captchas for dig. Hvis du ikke har et Basic- eller Pro-abonnement, og du ønsker, at Oberlos Chrome-udvidelse skal løse CAPTCHA'er for dig, kan du opgradere dit abonnement.

Du kan løse dette problem ved at klikke på Løs i dialogboksen Ordrebehandling. Du bliver derefter ført til betalingen hos AliExpress. Løs CAPTCHA'en i Oberlo-udvidelsen til Chrome, og klik på Løs.

Markér ordrer som behandlede

Når din leverandør har afsendt produkterne, skal du markere ordrerne som behandlede. Hvis du automatisk vil sende en leveringsbekræftelse per e-mail til dine kunder, når du markerer en ordre som behandlet, skal du se Leveringsnotifikationer. Du kan markere ordrer som behandlede på følgende måder:

Behandling af ordrer i Oberlo

1. Gå til siden Ordrer i dit Oberlo-kontrolpanel.
  2. Klik på Få trackingkode ud for hver ordre, du vil behandle:
    Fremhævet

Behandling af ordrer i din AliExpress-konto

Log på din AliExpress-køberkonto, gå til Mine ordrer, og brug en af følgende metoder:

• Markér en enkelt ordre som behandlet – Klik på Send detaljer ud for den ordre, du vil behandle:
    Fremhævet
  • Markér alle ordrer på den aktuelle side som behandlet – Klik på Synkroniser denne side.
  • Markér alle ordrer som behandlede – Klik på Synkroniser alle ordrer.

Behandl ordrer manuelt

Du kan manuelt behandle alle ordrer, der indeholder AliExpress-varer, som er blevet afsendt af leverandøren, ved at indsætte trackingkoden fra AliExpress-ordren i din Oberlo-ordre.

Fremgangsmåde:

1. Du skal gå til afsnittet Mine ordrer I din AliExpress-køberkonto.
  2. Find den ordre, du vil markere som behandlet, og klik på Track ordre.
  3. Kopiér trackingnummeret.
  4. Gå til dit Oberlo-kontrolpanel.
  5. Gå til siden Ordrer, og klik på Markér som afsendt ud for den ordre, du vil behandle.
  6. Indsæt trackingkoden i tekstfeltet, og klik på Gem.