Webshopchat

Shopify Inbox indeholder webshopchat (tidligere kendt som Shopify Chat). Du kan læse og besvare dine kunders beskeder ved hjælp af Shopify Inbox på din computer eller din mobilenhed samt sende produktlinks, billeder eller rabatkoder.

Aktivér webshopchat

Webshopchat er inkluderet i Shopify Inbox, men er ikke aktiveret som standard.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Inbox > Udseende i din Shopify-administrator.

2. Klik på Synlig i afsnittet Synlighed af chat i webshop.

3. Klik på Gem.

Hvis du vil deaktivere webshopchat, skal du følge ovenstående trin og vælge Ikke synlig. Dette fjerner onlinechatknappen fra din webshop.

Tilpas webshopchat

Du kan tilpasse knappen og chatvinduet, så det matcher stilen i dit webshoptema.

Tilpas knappen til webshopchat

Kunder, der gennemser din webshop, kan klikke på en chatknap for at starte en chat med dig i browservinduet. Du kan ændre knappens farve og typografi, så den matcher din webshop. Dette gøres fra siden Udseende i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Inbox > Udseende i din Shopify-administrator.

2. Vælg Stil for webshopchat. Vælg en placering af chatknappen via rullemenuen Placering.

3. Angiv en heksadecimal kode i feltet Farve, eller klik på rullemenuen for at vælge en farve med en farvevælger.

4. Klik på Gem.

Tilpasning af sproget for webshopchat

Webshopchat vises på samme sprog som dit tema. Hvis du bruger et sprog, der ikke understøttes, vil webshopchat som standard være på engelsk.

Tilpas hilsener til webshopchat

Når en kunde klikker på chatknappen i din butik, vises der en velkomstmeddelelse i sidehovedet i chatfeltet. Hvis du har opsat en opfølgningsbesked eller et autosvar, vises beskeden, når kunden skriver i chatvinduet for første gang. Du kan tilpasse de automatiserede beskeder på siden Inbox > Gemte svar i din Shopify-administrator. Få mere at vide i Automatiserede beskeder.

Visning og besvarelse af beskeder i webshopchat

Du kan se og besvare beskeder fra kunder med Shopify Inbox-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhed eller ved at logge ind på Shopify Inbox på en computer på shopifyinbox.com.

Beskeder fra kunder, der bruger webshopchat, viser ikke et billede eller et navn for kunden, men Shopify Inbox knytter hver enkelt anonyme kunde til en standardavatar og et unikt navn for den besøgende i din butik.

Du kan få mere at vide om visning og besvarelse af beskeder i webshopchat under Samtaler.

Sms-beskeder og mail via Shopify Inbox

Kunder kan inkludere deres telefonnummer eller mailadresse, når de stiller et spørgsmål i webshopchatten. Det giver dem mulighed for at modtage et svar fra dig via en tekstbesked eller mail i stedet for at vente på et svar i livechat. Hvis en kunde angiver et telefonnummer eller en mailadresse, der ikke svarer til oplysningerne for en eksisterende kunde, oprettes der en ny kunde. Svar sende til kunden via sms eller mail og også til livechat, hvis vinduet stadig er aktivt. Denne funktion er gratis for shopejere, men der kan blive opkrævet gebyr for sms og data for kunder, der bruger sms-beskeder.

Hvis kunden angiver en mailadresse, vil shopejerens svar blive leveret i en mailskabelon, der indeholder butikkens navn og logo (hvis dette er til rådighed). Mailens brødtekst indeholder det nye svar og op til ti tidligere beskeder i samtalen for at vise konteksten.

Kundeoplevelse

Når en kunde klikker på chatknappen, åbnes der en samtale i kundens browser. Kunden kan fortsætte med at gå til andre sider i din webshop, og samtalen forbliver åben, indtil kunden lukker den. Hvis kunden navigerer væk fra din butik, gemmes samtalen i en kort periode, så kunden har mulighed for at fortsætte samtalen, hvis vedkommende vender tilbage til dit website.

Kunden bedes om at angive sine kontaktoplysninger, når en kunde sender sin første besked. Hvis kunden befinder sig i Canada eller USA, bliver kunden bedt om at angive sit telefonnummer. Hvis kunden befinder sig andre steder, bliver kunden bedt om at angive sin mailadresse. Når kunden angiver sine kontaktoplysninger, oprettes der en kundepost eller et kundematch i din butik, og den indledende besked sendes til dig, så samtalen kan fortsætte.

Ordreopslag

Ud over at bruge webshopchat til at kommunikere med shopejere kan kunderne spore status for deres ordre. Kunderne kan åbne webshopchat, vælge Jeg vil have en opdatering for min ordre og derefter indtaste det ordrenummer og den mailadresse, der er knyttet til ordren. Kunden modtager en besked i chatvinduet, der omfatter klargøringsstatus for ordren, et link til sporing af ordren, hvis ordren er afsendt, eller et link til ordrestatussiden, der indeholder flere oplysninger. Hvis kunden indtaster en forkert mailadresse eller et forkert ordrenummer, modtager vedkommende en fejlmeddelelse.