Administrer din virksomhed

Du kan administrere mange dele af din virksomhed direkte fra din Shopify-administrator. Gennemgå følgende for at få mere at vide om, hvordan du bruger Shopify til at administrere de forskellige dele af din virksomhed.

Ordrer

Når en kunde afgiver en ordre i din butik, vises ordren i din Shopify-administrator på siden Ordrer, og her fremgår oplysningerne om produktet, betalingen og kunden.

Du kan administrere din ordre i Shopify-administratoren:

• rediger kundens oplysninger om leveringsadresse
  • fjern eller føj produkter til ordren
  • refunder en ordre helt eller delvist
  • send en e-mail til kunden
  • køb en Canada Post-fragtlabel
  • Markér ordren som behandlet

Du kan finde alle oplysninger om administration af dine ordrer under Ordrer.

Behandling

Når en ordre er afgivet, kan du konfigurere din Shopify-butik til at hjælpe dig med at behandle ordrerne. Hvert produkt i din butik kan konfigureres til at bruge en specifik behandlingsmetode.

Hvis du selv behandler ordrer, kan du købe fragtlabels og markere ordrer som behandlet i din Shopify-administrator. Når du markerer en ordre som behandlet, sendes der en e-mail med leveringsbekræftelse til din kunde, som indeholder oplysninger om forsendelsen.

Hvis du behandler via en tredjepartsapp, såsom en print-on-demand-app, vil appen vise dig den bedste måde at behandle dine ordrer på. Mange apps behandler automatisk dine ordrer for dig, uden at du selv skal gøre noget.

Hvis du behandler gennem en tredjepartstjeneste, f.eks. et lager, skal du kontrollere, om tredjepartstjenesten kan acceptere ordrer via en e-mail. Hvis det er tilfældet, kan du konfigurere din tredjepartstjeneste som en tilpasset distributionstjeneste i din administrator. Når du markerer en ordre som behandlet, modtager den tilpassede distributionstjeneste en e-mail med ordreoplysningerne, så de kan opfylde ordren på dine vegne.

Du finder flere oplysninger i Konfiguration af behandling.

Kunder

Alle, der afgiver en ordre fra din virksomhed eller indtaster deres e-mail i en tilmeldingsblanket, tilføjes som kundeposter i din Shopify-administrator. Du kan bruge denne kundeliste til at sende e-mails til dine kunder eller til at se statistikker for hver enkelt kunde.

Se Kunder for at få flere oplysninger om administration af dine kunder.

Rabatkoder

Du kan oprette rabatkoder, som kunderne kan indtaste under betalingen, eller du kan aktivere dem automatisk, hvis en indkøbskurv matcher bestemte kriterier. Du kan også oprette rabatter til specifikke kunder, produkter eller kollektioner, og du kan oprette rabatter på specifikke beløb eller procenter, tilbyde gratis levering eller bruge "køb X, og få Y".

Du kan få flere oplysninger om rabatkoder under Rabatter

Analytics

Du har adgang til rapporter, der kan hjælpe dig med at drive din virksomhed og f.eks. give indblik, i hvordan du får fat på kunder, hvor godt dine produkter sælger, og hvad folk søger efter på dit website. Antallet af rapporter, som du har adgang til, afhænger af din Shopify-abonnementsordning.

Du har også et hovedkontrolpanel til din virksomhed, hvor du kan se oplysninger om din butik, f.eks. dit samlede salg, din gennemsnitlige ordreværdi og mængden af tilbagevendende kunder.

Du kan få flere oplysninger om din butiks analyser under Analytics.