Kom godt i gang med lokationer

Lagersporing på flere lokationer aktiveres i alle Shopify-butikker. Hvis du vil kontrollere, om lokationer er aktiveret i din butik, skal du gå til Indstillinger > Lokationeri din Shopify-administrator.

Hvis lokationer er aktiveret i din butik, ser du meddelelsen Få mere at vide om lokationer. Følg trinene herunder for at konfigurere din butik med lokationer.

Meddelelse på siden Lokationer om, at lokationer er blevet aktiveret

Hvis lokationer ikke er aktiveret i din butik, ser du indstillingen Aktivér lager for lokationer. Læs afsnittene herunder for at få mere at vide om, hvordan aktivering af lokationer kan påvirke din butik. Du kan derefter beslutte, om du vil aktivere flere lokationer.

Meddelelse på siden Lokationer om, at lokationer ikke er aktiverede

Lokationer

Det maksimale antal lokationer, du kan have, afhænger af dit Shopify-abonnement:

• Shopify Lite – 3
  • Basic Shopify – 4
  • Shopify – 5
  • Advanced Shopify – 8
  • Shopify Plus – 20 (kontakt Plus-support, hvis du har brug for mere end 20 lokationer).

Lokationer, som du deaktiverer, tæller ikke med i din lokationsgrænse.

Hvis du bruger apps, der fysisk opbevarer lager for dig, behandles de som lokationer. Lagerapps omfatter dropshipping-apps, tredjepartslogistiktjenester og tilpassede distributionstjenester. En app kan f.eks. være et varehus, der behandler ordrer på dine vegne. Disse apps behandles som lokationer, men tæller ikke med i din lokationsgrænse.

Når lagersporing på flere lokationer er aktiveret i din butik, skal du kontrollere, at de lokationer, der er angivet i din Shopify-administrator, matcher de lokationer, som du bruger til at opbevare og administrere din lagerbeholdning.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Lokationer i din Shopify-administrator. Dine lokationer vises ved siden af Lokationer og App og tilpassede lokationer for behandling.

2. Valgfrit: Du kan oprette og ændre lokationer eller deaktivere lokationer, som du ikke længere bruger.

Lokationer og private apps

Hvis du har en privat app, der er udviklet specielt til din butik, skal du muligvis opdatere den, så du kan bruge lagersporing på flere lokationer. Du modtager en meddelelse på siden Lokationer, som fortæller dig, hvilke apps skal opdateres. Det er dog bedst at få oplysninger fra appudvikleren om, hvorvidt appen skal opdateres eller ej.

Udviklere kan få mere at vide om overflytning for at understøtte flere lokationer.

Lokationsfiltre

Når du har konfigureret lokationer, vises der et lokationsfilter i Shopify-administratoren på sider og afsnit, hvor det er relevant, f.eks. på siden Ordrer og siden Lager. Følgende eksempel viser filteret i afsnittet Varianter på siden med produktoplysninger:

Menuen Lokationer på siden Produkter

Når du vælger en lokation i filteret, bevarer siden dit valg, indtil du ændrer det. Den valgte lokation for en side gemmes i en browsercookie, så den bevares ikke på tværs af forskellige enheder eller browsere.

Lagerantal

Når lagersporing for flere lokationer er aktiveret, allokeres alle dine eksisterende lagerantal til din leverings oprindelige lokation. Din leverings oprindelseslokation er den adresse, der bruges til at beregne leveringspriser.

Du skal opdatere lagerantallene for alle dine lokationer for at sikre, at dine lagerantal er korrekte.

Hvis det er muligt, skal du opdatere dine lagerantal, når dine detailforretninger er lukkede, og når du ikke har store onlinesalgsbegivenheder. Du kan foretage en fysisk optælling af dit lager på hver lokation og registrere disse data for at sikre, at dine lagerantal er korrekte i Shopify.

Hvis du har et lille antal lokationer og produkter, skal du opdatere antallene på siden Lager

Hvis du har et stort antal lokationer og produkter, skal du bruge programmet til masseredigering eller bruge eksport og import med CVS-filer.

Lille antal lokationer og produkter

Hvis du har et lille antal lokationer og produkter, kan du opdatere beløbene individuelt på siden Lager.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Lager.
  2. Opdater lagerbeholdningen på hver lokation:

1. Vælg lokationen.
    2. Opdater lagerantallene for hvert produkt. Hvis du ikke har nogen lagerbeholdning for et produkt på listen, sporer du enten ikke lagerbeholdningen for det pågældende produkt, eller også er produktet ikke på lager på lokationen.

Få mere at vide under Tildeling af lager til lokationer.

Stort antal lokationer og produkter

Hvis du har et stort antal lokationer og produkter, skal du opdatere dine lagerantal ved at eksportere og importere lagerbeholdningen med en CSV-fil eller ved hjælp af programmet til masseredigering.

Du kan få mere at vide i Eksport og import af lagerbeholdningen med en CSV-fil eller Rediger lagerantallene ved hjælp af programmet til masseredigering.

Eksempel på opdatering af lagerantal

Forestil dig, at du har en butik med tre lokationer. I øjeblikket har du i alt 20 enheder, der vises som ét samlet lagerantal for et produkt:

Ottawa, Montreal og Toronto: 20 varer

Når du har aktiveret flere lokationer, skal du opdatere dine lagerantal, så hver lokation viser sit specifikke lagerantal:

• Ottawa: 10 varer
  • Montreal: 6 varer
  • Toronto: 4 varer

Eksempel på lager, som er sporet på flere lokationer

I dette eksempel lagerføres et produkt på tre lokationer efter konvertering, og lagerantallene vises på oplysningssiden for hver lokation:

Eksempel på tre lokationer og deres lagerantal

Leveringspriser, når du bruger flere lokationer

Leveringspriser beregnes ud fra adressen på din butiks forsendelsesoprindelseslokation, og ikke fra behandlingslokationen for hver ordre. Det betyder, at alle dine lokationer deler den samme leveringszone.

Hvis du tilbyder gratis levering eller faste leveringsomkostninger for alle dine ordrer, behøver du ikke at ændre dine indstillinger for levering.

Hvis dine leveringspriser varierer markant på tværs af lokationer, kan du ændre den lokation, der er angivet som din forsendelsesoprindelse.

Behandlinger

Behandling ændres på følgende måder i butikker med flere lokationer:

• Når ordrer afgives via en onlinesalgskanal, får de tildelt en lokation, hvor de skal behandles fra, på grundlag af en prioritetsliste og den tilgængelige lagerbeholdning. Du bruger en liste med behandlingsprioriteter til at bestemme, hvilke lokationer, der får tildelt ordrer først. Hvis en af lokationerne kan behandle hele ordren, tages lagerbeholdningen fra den pågældende lokation. Hvis der ikke er nogen lokation, der kan behandle hele ordren, oprettes en opdelt ordre, som tildeles til flere lokationer. Du kan skifte behandlingslokationen for enhver ordre fra ordredetaljesiden.
  • Shopify POS-ordrer bruger tilgængelig lagerbeholdning fra den lokation, hvor salget foretages.
  • Du kan vælge, om en lokation udfører behandling af onlineordrer eller ej.
  • Ordreoprettelsesprocessen ændrer sig ikke for ordrekladder. Når varer føjes til en ordrekladde, tildeles de til behandlingslokationer efter prioritet og efter lagerbeholdning.

Følgende eksempel viser tre lokationer, der er sorteret efter prioritet:

Eksempel på behandlingsprioritet

Hvis du vil ændre dine prioriteringer for behandling, skal du angive prioriteringen af lokationer til behandling af ordrer.

Eksempel på behandlinger

Forestil dig, at du har en butik med tre lokationer. I øjeblikket har du i alt 100 enheder af ét produkt på lager, fordelt på følgende måde:

• Hovedbutik i New York – 18
  • Pop op-butik i New York – 20
  • Varehus i New York – 62

Du kan prioritere behandlingslokationer efter dine ønsker:

1. Hovedbutik i New York
  2. Varehus i New York
  3. Pop op-butik i New York

En kunde afgiver en ordre på 20 enheder.

Hovedbutikken i New York er øverst på prioritetslisten, og forsøger at behandle ordren.

Men hovedlokationen i New York har kun 18 varer på lager, og man forsøger derfor at tildele hele ordren til den næste lokation på prioritetslisten: lageret i New York. Hele ordren kan behandles på denne lokation, og derfor tildeles ordren til lageret i New York.

Du kan få et mere detaljeret eksempel på behandlinger i Eksempel – Behandling af onlineordre.