Kom godt i gang med lokationer

Lagersporing på flere lokationer aktiveres i alle Shopify-butikker. Hvis du vil kontrollere, om lokationer er aktiveret i din butik, skal du gå til Indstillinger > Lokationer i din Shopify-administrator.

Hvis lokationer er aktiveret i din butik, ser du meddelelsen Få mere at vide om lokationer. Følg trinnene på denne side for at konfigurere din butik med lokationer.

Hvis lokationer ikke er aktiveret i din butik, vises indstillingen Aktivér lagerbeholdning for lokationer. Læs følgende afsnit for at få mere at vide om, hvordan aktivering af lokationer kan påvirke din butik. Du kan aktivere flere lokationer, når du er klar.

Lokationer

Det maksimale antal lokationer, du kan have, afhænger af din butiks Shopify-abonnementsordning:

• Shopify Lite – 3
  • Basic Shopify – 4
  • Shopify – 5
  • Advanced Shopify – 8
  • Shopify Plus – 20 (kontakt Plus-support, hvis du har brug for mere end 20 lokationer).

De lokationer, som du deaktiverer tæller ikke med i grænsen for lokationer. Du kan se din grænse for lokationer, og hvor mange du bruger, på indstillingssiden for Lokationer.

Hvis du bruger apps, der fysisk lagerfører produkter for dig, betragtes disse som lokationer. Lagerapps omfatter dropshipping-apps, tredjepartslogistiktjenester og tilpassede distributionstjenester. En app kan f.eks. være et lager, der behandler ordrer på dine vegne. Dine lokationsapps er angivet i indstillingerne for Lokationer i afsnittet App og tilpassede lokationer for behandling. Selvom disse apps betragtes som lokationer, tæller de ikke med i grænsen for lokationer.

Når lagersporing på flere lokationer er aktiveret i din butik, skal du kontrollere, at de lokationer, der er angivet i din Shopify-administrator, matcher de lokationer, som du bruger til at opbevare og administrere din lagerbeholdning.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Lokationer i din Shopify-administrator. Dine lokationer er angivet i Lokationer og App og tilpassede lokationer for behandling.

2. Valgfrit: Du kan oprette og ændre lokationer eller deaktivere lokationer, som du ikke længere bruger.

Lokationer og private apps

Hvis du har en privat app, der er udviklet specielt til din butik, skal du muligvis opdatere for at kunne bruge lagersporing på flere lokationer. Meddelelsen på siden Lokationer fortæller dig, hvilke apps der skal opdateres. Det er dog bedst at få oplysninger fra appens udvikler om, hvorvidt appen skal opdateres eller ej.

Udviklere kan få mere at vide om migrering for at understøtte flere lokationer.

Lokationsfiltre

Når du har konfigureret lokationer, vises der et lokationsfilter i Shopify-administratoren på sider og afsnit, hvor det er relevant, f.eks. på siden Ordrer og siden Lager. Følgende eksempel viser filteret i afsnittet Varianter på siden med produktoplysninger:

Menuen Lokationer på siden Produkter

Når du vælger en lokation i filteret, bevarer siden dit valg, indtil du ændrer det. Den valgte lokation for en side gemmes i en browsercookie, så den bevares ikke på tværs af forskellige enheder eller browsere.

Lagerantal

Når du har aktiveret lagersporing for flere lokationer, allokeres alle dine eksisterende lagerantal til lokationen for din Forsendelsesoprindelse. Lokationen for din forsendelsesoprindelse er den adresse, der bruges til at beregne leveringspriser. Hvis du vil allokere alle dine lagerantal til en anden lokation, når du har aktiveret lokationer, kan du ændre din lokation for forsendelsesoprindelse.

Trin

Når du har aktiveret flere lokationer, ændres navnet for din Forsendelsesoprindelse til Standardlokation. Du kan ændre standardlokationen på siden Lokationer.

Hvis du sporer et produkt ved hjælp af en lagerapp, allokeres antallet kun til denne apps lokation. Du kan ændre de lokationer, som produkterne tildeles.

Du skal opdatere lagerantallene for alle dine lokationer for at sikre, at dine lagerantal er korrekte.

Hvis det er muligt, skal du opdatere dine lagerantal, når dine detailforretninger er lukkede, og når du ikke har store onlinesalgsbegivenheder. Du kan foretage en fysisk optælling af dit lager på hver lokation og registrere disse data for at sikre, at dine lagerantal er korrekte i Shopify.

Hvis du har et lille antal lokationer og produkter, kan du opdatere dine lagerantal på siden Lager.

Hvis du har mange lokationer og produkter, skal du opdatere dine lagerantal ved at eksportere og importere lagerbeholdningen med en CSV-fil eller ved hjælp af programmet til masseredigering af lager.

Eksempel på opdatering af lagerantal

Forestil dig f.eks., at du har en butik med tre lokationer, og at din Forsendelsesoprindelse er Ottawa. Hvis du ikke har aktiveret flere lokationer for din butik, kombineres et produkt med 20 stk. til et enkelt lagerantal:

Ottawa, Montreal og Toronto: 20 varer

Når du har aktiveret flere lokationer, bliver Ottawa til din Standardlokation, og alle dine lagerantal tildeles hertil:

• Ottawa: 20 varer
  • Montreal: 0 varer
  • Toronto: 0 varer

Du skal opdatere dine lagerantal, så hver lokation afspejler det faktiske lagerantal på lokationen:

• Ottawa: 10 varer
  • Montreal: 6 varer
  • Toronto: 4 varer

Leveringspriser, når du bruger flere lokationer

Når du har aktiveret flere lokationer, beregnes dine leveringspriser ud fra adressen på din butiks standardlokation. Den beregnes ikke ud fra lokationen for behandling af hver enkelt ordre. Det betyder, at alle dine lokationer deler den samme leveringszone.

Hvis du tilbyder gratis levering eller faste leveringsomkostninger for alle dine ordrer, behøver du ikke at ændre dine indstillinger for levering.

Hvis dine leveringspriser varierer markant på tværs af dine lokationer, kan du ændre din standardlokation.

Hvis du vil tilbyde forskellige leveringspriser fra forskellige lokationer, kan du aktivere levering med flere oprindelser for at bruge leveringsprofiler. Shopejere kan bruge levering med flere oprindelser til at vise leveringshastigheder til kunderne ved betaling.

Behandlinger

Behandling ændres på følgende måder i butikker med flere lokationer:

• Når ordrer afgives via en onlinesalgskanal, tildeles de en lokation ud fra, om du har aktiveret levering med flere oprindelser, og om du har konfigureret leveringsprofiler: - Hvis du ikke aktiverer levering med flere oprindelser eller ikke konfigurerer leveringsprofiler, tildeles ordrerne til en lokation, som de skal behandles fra, ud fra en prioritetsliste og den disponible lagerbeholdning. Du kan konfigurere prioriteringen af lokationer til behandling af ordrer for at bestemme, hvilke lokationer, der får tildelt ordrer først. Hvis en af lokationerne kan behandle hele ordren, tages lagerbeholdningen fra den pågældende lokation. Hvis der ikke er nogen lokationer, der kan behandle hele ordren, oprettes en opdelt ordre, som tildeles flere lokationer. Du kan skifte lokationen for behandling for hver enkelt ordre via siden med ordreoplysninger. Du kan se et detaljeret eksempel på behandlinger ved hjælp af prioritering af lokationer under Eksempel – Behandling af onlineordre.

• Shopify POS-ordrer bruger tilgængelig lagerbeholdning fra den lokation, hvor salget foretages.

• Du kan vælge, om en lokation udfører behandling af onlineordrer eller ej.

• Ordreoprettelsesprocessen ændrer sig ikke for ordrekladder. Når varer føjes til en ordrekladde, tildeles de til behandlingslokationer efter prioritet og efter lagerbeholdning.