Opsæt automatisk omdirigering af butikslayout for dine kunder

Når du aktiverer automatisk omdirigering, vises det butikslayout, der matcher dine kunders præferencer for placering, automatisk.

Aktivér automatisk omdirigering

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på Præferencer.
  3. Aktivér Omdirigering af land/region i afsnittet Automatisk omdirigering.

Når du har aktiveret omdirigering til land/region, vises regionsspecifikt indhold automatisk til kunderne i din webshop.

Du kan også lade kunderne skifte manuelt mellem lande og sprog ved at aktivere vælgere i din webshop. Hvis dit tema ikke har en lande- eller sprogvælger, kan du tilføje dem ved hjælp af en tredjepartsapp fra Shopify App Store.

Markeder, der bruger dedikerede domæner

Hvis dit marked er opsat med et separat domæne, et separat underdomæne eller en separat undermappe, vil indstillingen for lande-/område-omdirigering automatisk registrere en kundes geografiske lokation og videresende vedkommende til den webadresse, der svarer til dennes registrerede marked. Hvis du f.eks. bruger et .com-domæne til dit marked i USA og et .ca-domæne til dit marked i Canada, videresendes en canadisk kunde, der besøger johns-apparel.com, automatisk til johns-apparel.ca.

For markeder, der bruger dedikerede domæner, indekseres deres indhold automatisk af søgemaskiner.

Markeder, der bruger delte domæner

Hvis dit marked er sat op til at dele det samme domæne som et andet marked, registrerer indstillingen for omdirigering af land/region automatisk en kundes geografiske placering og justerer deres side, så den viser indhold (såsom valutaer og sprog), der svarer til deres marked. Hvis dit primære marked f.eks. er USA med USD (johns-apparel.com), og du har et sekundært marked for Canada med valutaen CAD, som er angivet ved hjælp af det primære markeds domæne, vises priserne automatisk i CAD, når en canadisk kunde besøger johns-apparel.com.

På markeder, der bruger delte domæner, indekseres indholdet ikke af søgemaskiner.

Omdirigering af land/område i Den Europæiske Union (EU)

For at overholde lokal lovgivning videresendes kunder fra EU, som tilgår en lokaliseret oplevelse via et topdomænenavn med landekode fra et EU-land (ccTLD), videresendes ikke automatisk. Dette sikrer, at kunder ikke oplever en anden butik end den, de oprindeligt prøvede at få adgang til. Hvis et marked bruger et domæne, som ikke er specifikt for et land, som f.eks. .com eller .shop, kan kunder fra EU automatisk blive videresendt.

Hvis du f.eks. bruger domænet johns-apparel.de til dit marked i Tyskland og johns-apparel.fr for Frankrig, omdirigeres en kunde fra Frankrig, som besøger johns-apparel.de, ikke automatisk. Du kan bruge en tredjepartsapp fra Shopify App Store til at give EU-kunder lande- eller regionsanbefalinger, så de kan vælge den bedste oplevelse til deres sprog og placering.

Se nedenstående liste for at finde de specifikke ccTLD’er til EU-lande:

• Østrig – .at
  • Belgien – .be
  • Bulgarien – .bg
  • Kroatien – .hr
  • Cypern – .cy
  • Tjekkiet – .cz
  • Danmark – .dk
  • Estland – .ee
  • Finland – .fi
  • Frankrig – .fr
  • Tyskland – .de
  • Grækenland – .gr
  • Ungarn – .hu
  • Irland – .ie
  • Italien – .it
  • Letland – .lv
  • Litauen – .lt
  • Luxembourg – .lu
  • Malta – .mt
  • Nederlandene – .nl
  • Polen – .pl
  • Portugal – .pt
  • Rumænien – .ro
  • Slovakiet – .sk
  • Slovenien – .si
  • Spanien – .es
  • Sverige – .se
  • Den Europæiske Union – .eu

Omdirigering af sprog

Omdirigering af sprog registrerer en besøgendes browsersprog og skifter automatisk butikslayout, så det matcher, når dette sprog er tilgængeligt. Hvis et sprog skal være tilgængeligt for kunder, skal det føjes til din butik, knyttes til relevante markeder, oversættes og udgives. Hvis dit domæne f.eks. er johns-apparel.ca og dit Canada-markeds standardsprog er engelsk, omdirigeres en kunde fra Canada, der har indstillet sin browsers primære sprog til fransk, automatisk til johns-apparel.ca/fr, hvor butikslayoutet er på fransk.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på Præferencer.
  3. Aktiver Omdirigering af sprog i afsnittet Automatisk omdirigering.