Internationale priser

Ud over at angive afrundingsregler for dine produktpriser og leveringspriser kan du også styre dine internationale priser ved at angive separate produktpriser og prisjusteringer for lande og områder.

Angivelse af faste produktpriser giver dig mulighed for at angive prisen for ethvert produkt i ethvert land eller område. Hvis du har et stort antal produkter, som du vil angive faste priser for, kan du importere priser ved hjælp af en CSV-fil. Hvis du bruger en tredjepartsapp eller -integration, kan du angive produktpriser for et land eller område ved hjælp af Shopify API.

Prisjusteringer er procentvise stigninger eller fald af basispriserne for produkterne i din butik. Prisjusteringen anvendes på alle produkter, der sælges til kunder i et land eller område.

Du kan se en oversigt over, hvordan hver enkelt produktpris er beregnet for hvert marked.

Vekselgebyrer

Alle ordrer i flere valutaer pålægges et vekselgebyr, som automatisk indregnes i den omregnede pris. Hvis du angiver faste priser for et marked, skal du inkludere vekselgebyrer i dine faste priser.

Adfærd i betalingsprocessen

Hvis du sælger i flere valutaer med Shopify Payments, kan dine kunder betale i alle de understøttede valutaer, medmindre du har tilpassede priser for et marked. Et marked har tilpassede priser, hvis det bruger en manuel vekselkurs, en procentvis prisjustering eller har faste priser for produkter.

En kundes leveringsadresse bruges til at afgøre, hvilket marked kunden tilhører. Hvis en kunde vælger levering til et andet land eller område end det land eller område, som vedkommende valgte i butikslayoutet, vil priserne ændre sig ved betalingsprocessen for at matche leveringsadressen. Dette sker, hvis kunden ændrer til/fra et tilpasset marked. Dette kaldes betalingsbegrænsninger. Hvis du bruger en betalingsmetode, der ikke understøtter betalingsbegrænsninger, vil dine kunder kunne gå til betaling i de valutaer, du har aktiveret, også selvom de ikke matcher deres leveringsadresser.

Lad os f.eks. sige, at du er en shopejer med et primært marked i Canada. Du har også et marked i USA med faste priser på alle dine produkter. Hvis en kunde går til betaling i canadiske dollars (CAD) og forsøger at sende til en adresse i USA, vil Shopify ændre vedkommendes priser til amerikanske dollars (USD) i overensstemmelse med dine faste priser. Kunderne får besked om, at priserne har ændret sig baseret på deres leveringsdestination.

Følgende tabel indeholder de primære gateways til Shopify-betalinger og deres supportniveau.

Understøttede gateways
Betalingsmetode Betalingsgateway Support
Kreditkort Betaling med kreditkort Fuldt understøttet
Hurtige metoder Shop Pay Fuldt understøttet
Apple Pay Understøttet, men uden begrænsninger for betalingsprocessen
Google Pay Understøttet, men uden begrænsninger for betalingsprocessen
Lokale betalingsmetoder Klarna Fuldt understøttet
Sofort Fuldt understøttet
iDeal Fuldt understøttet
EPS-betalinger Fuldt understøttet
Bancontact Fuldt understøttet
Alternative betalingsmetoder PayPal Express Understøttet, men uden begrænsninger for betalingsprocessen
Amazon Pay Ikke-understøttet. Priserne omregnes til butikkens valuta
Andre Ikke-understøttet. Priserne omregnes til butikkens valuta

Primære gateways fra tredjepart understøttes ikke. Du kan dog bruge den fiktive testgateway til at simulere ordrer med internationale priser.

Det er kun gatewaymetoder, der bruger Shopifys side med indkøbskurv og betaling, der fungerer med internationale prisjusteringer eller faste priser. Hvis du bruger dynamiske Køb nu-knapper direkte fra produktsiden, for eksempel med Apple Pay og Google Pay, tilsidesættes indkøbskurven, og dine internationale priser anvendes ikke. Du kan undgå dette ved at deaktivere Køb nu-knapper på dine produkter, hvis du bruger internationale prisjusteringer eller faste priser.

Angiv prisjusteringer for et marked

Hvis du angiver en prisjustering, får du mulighed for at hæve eller sænke prisen på alle produkter i et specifikt land eller område. Prisjusteringer vises som en procentdel, dvs. at en justering på +100 % fordobler varens pris, mens en justering på -50 % reducerer varens pris med det halve.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administratoren.

2. Åbn afsnittet Andre markeder, og klik på Administrer ud for det marked, du vil justere priserne for.

3. Klik på Administrer ud for Valuta og priser.

4. I afsnittet Prisjustering skal du klikke på + for at angive en prisstigning eller - for at angive et prisfald.

5. Angiv procentreguleringen.

6. Klik på Gem.

Du kan også oprette prisjusteringer for et land eller et område ved hjælp af PriceList API'en.

Angiv faste produktpriser for et marked

Du kan angive individuelle produktpriser for hvert aktive marked på siden Markeder i din Shopify-administrator. Du kan angive faste priser for nogle af eller alle dine produkter og varianter. For markeder med flere lande kan du kun angive faste priser med markedets grundvaluta. De faste priser, du angiver, tilsidesætter automatisk de omregnede internationale priser for hvert marked, du har aktiveret.

Hvis du vil oprette faste udsalgspriser for produkter på dine internationale markeder, kan du gøre dette ved at importere priser ved hjælp af en CSV-fil. Du kan ikke oprette udsalgspriser i Shopify-administratoren.

Hvis du vil angive en fast pris, skal angive den internationale pris i grundvalutaen for hvert marked. Gabriels primære marked er f.eks. USA med amerikanske dollars. Han har et marked for et enkelt land, der omfatter Canada med grundvalutaen canadiske dollars, og et marked med flere lande, der omfatter Australien og New Zealand med grundvalutaen australske dollars. Gabriel angiver faste priser for hvert marked på følgende måde:

• I det marked, der omfatter Canada, indtaster han den pris, som skal vises til kunder i Canada. Hvis et produkt f.eks. skal vises med en pris på 5 CAD, indtaster han 5.00.

• I markedet, der omfatter Australien, angiver han den pris, som skal vises til kunder i Australien. For et produkt, som skal vises med prisen 6 AUD, indtaster han f.eks. 6.00.

Da der ikke kan angives faste priser for flere lande i det samme marked, får Gabriels kunder i New Zealand vist priser, der er omregnet fra grundprisen i australske dollars til newzealandske dollars. Et produkt med en fast pris på 6 AUD vil f.eks. blive vist til en kunde i New Zealand med en pris på ca. 6,25 NZD.

Hvis Gabriel senere beslutter, at han vil indtaste faste priser for New Zealand i newzealandske dollars, kan han oprette et nyt marked for New Zealand.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administratoren.

2. Åbn afsnittet Andre markeder, og klik på Administrer ud for det marked, du vil se priserne for.

3. Klik på Administrer ud for Valutaer og priser.

4. Skriv navnet på det produkt, du vil angive faste priser for, i søgelinjen.

5. Klik på prisen ud for et produkt, du vil redigere, og angiv derefter den nye faste pris. Hvis produktet har flere varianter, skal du klikke på Se priser, og angiv derefter faste priser for hver variant.

6. Klik på Gem.

Hvis du ikke længere vil bruge en fast pris, skal du klikke på prisen ud for produktet og klikke på Nulstil. Prisen nulstilles til den tidligere automatisk omregnede pris.

Angiv faste produktpriser ved hjælp af CSV-filer

Hvis du har et stort antal produkter, du vil angive en fast pris for, kan du importere priser ved hjælp af en CSV-fil.

Hvis du vil tilføje produktpriser, skal du starte med at eksportere en CSV-fil for alle de produkter, du vil prissætte efter markedet. Den eksporterede CSV-fil indeholder yderligere kolonner for produktpriser og sammenligningspriser for alle de markeder, du har aktiveret (ved hjælp af navnene på de enkelte markeder). Du kan redigere CSV-filen for at tilføje dine priser og derefter importere CSV-filen til butik.

Få mere at vide under Brug af CSV-filer.

Trin 1: Eksportér produkter med en CSV-fil

Du kan eksportere en CSV-fil i din Shopify-administrator, som indeholder kolonnen for priser og sammenligningspriser for alle de markeder, du har aktiveret.

Hvis du kun vil eksportere nogle af dine produkter, kan du filtrere din produktliste for at se og vælge specifikke produkter, der skal eksporteres.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Eksport af produkter.

Trin 2: Rediger din CSV-fil

Du kan redigere CSV-filen for produkter, som du eksporterede fra Shopify-administratoren, for at tilføje priser for markeder. Hvis du vil fjerne en eksisterende produktpris for et marked, skal du fjerne værdien fra kolonnen og derefter importere CSV-filen. Hvis du fjerner en hel kolonne for et marked, du har aktiveret, forbliver de eksisterende priser de samme.

Upload dine produktpriser, præcis som du vil have, at de vises for hvert marked.

Hvis du bruger dynamiske priser inklusive skat til at inkludere eller ekskludere skatter baseret på din kundes lokation, skal du sørge for at gennemgå, hvilke lande og områder der som standard inkluderer skatter i deres priser. Hvis du har skattepligt, når du sælger til disse lande eller områder, skal du uploade dine produktpriser inklusive den lokale skatteprocent.

Følgende billede viser et eksempel på et afsnit af en CSV-fil med produktpriser for separate markeder.

CSV-fil for internationale priser

Dine kolonneoverskrifter i CSV-filen bør afspejle navnet på alle dine markeder. Hvis du f.eks. har et marked kaldet Nordamerika, skal kolonneoverskrifterne til import af priserne for dette marked være Pris/Nordamerika.

Du kan ikke importere forskellige faste priser for flere lande eller områder i samme marked. Hvis du skal gøre dette, skal du oprette hvert land eller område som et selvstændigt marked.

Du angiver produktpriser i din valgte grundvaluta for hvert marked. Hvis et marked omfatter flere lande eller områder, omregnes dine faste priser til hver lokal valuta ved hjælp af den aktuelle vekselkurs. Hvis du vil sælge til flere lande eller områder i ét marked, men i en enkelt valuta, kan du deaktivere multivaluta for dette marked.

Trin 3: Importér produkter med en CSV-fil

Når du har redigeret din CSV-fil med produkter for at tilføje eller rydde produktpriser, kan du importere filen til din Shopify-administrator. Din CSV-fil med produkter behøver ikke at indeholde alle produktoplysninger, men den skal som minimum indeholde kolonnerne Handle, Titel og Variantmulighed samt de priskolonner for markeder, du vil importere.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Import af produkter med en CSV-fil.

Trin 4: Se dine internationale priser

Du kan se priserne for alle dine markeder i deres grundvaluta i Shopify-administratoren.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administratoren.

2. Åbn afsnittet Andre markeder, og klik på Administrer ud for det marked, du vil se priserne for.

3. Klik på Administrer ud for Valuta og priser.

4. Priserne vises i markedets grundvaluta. Hvis produkterne har flere varianter, skal du klikke på produkttitlen for at se priserne for hver variant.

Hvis du vil se en forhåndsvisning af priserne for flere lande eller områder i samme marked, skal du have en understøttet landevælger, som f.eks. Geolocation-appen. Du skal også tilgå forhåndsvisningen af disse priser i dit butikslayout.

Angiv faste produktpriser ved hjælp af Shopify API'en

Hvis du bruger en app eller integration fra tredjepart, kan du angive produktpriser for et land eller område ved hjælp af PriceList API'en.