Sådan udgiver du produkter med Markets

Når du bruger Shopify Markets, kan du vælge, om du vil udgive produkter på hvert enkelt marked, du opretter. Hvis et produkt udgives på et marked, kan det købes af kunderne på dette marked. Hvis du ikke sælger et produkt på alle markeder, kan du annullere udgivelsen af produktet fra de markeder, som du ikke vil have, at det er tilgængeligt for. Hvis et produkt f.eks. er for tungt til international levering, kan du vælge, at dette produkt ikke skal vises for kunder på internationale markeder.

Ved at udgive de korrekte produkter for hvert marked hjælper du med at sikre, at kunderne kun får vist produkter, som er tilgængelige for dem.

Krav til udgivelse af produkter for hvert marked

Hvis du vil vise produkter og priser, der er lokaliseret til din kundes land eller område, skal dit butiksfacade bruge en landevælger. En landevælger giver dine kunder mulighed for at vælge den lokation, som de shopper fra, hvilket hjælper med at sikre, at din butik viser de korrekte produkter og priser for den pågældende lokation.

For temaer, der ikke har indbygget en landevælger, kan du overveje at bruge appen Geolocation til at give dine kunder en landevælger.

Sådan annullerer du udgivelsen af et produkt fra et bestemt marked

Når du tilføjer et nyt marked, udgives alle produkter som standard på dette marked. Du kan forhindre, at et produkt vises på hvert marked, ved at annullere udgivelsen af det.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på det marked, du vil fjerne udgivelsen af et produkt fra.
  3. Klik på Produkter og priser.
  4. Valgfrit: Klik på fanen Inkluderet i produktlisten for kun at vise produkter, der i øjeblikket er inkluderet i markedet.
  5. Klik på afkrydsningsfeltet for det produkt, som du vil annullere udgivelsen af på markedet, på produktlisten, og klik derefter på Ekskluder fra markedet.
  6. Klik på Ekskluder produkt for at bekræfte.

Udgiv et produkt til et specifikt marked

Du kan vise et produkt, der ikke er udgivet, ved at udgive det på et marked.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på det marked, som du vil udgive et produkt i.
  3. Klik på Produkter og priser.
  4. Valgfrit: Klik på fanen Ekskluderet i produktlisten for kun at vise produkter, der i øjeblikket er ekskluderet fra markedet.
  5. I produktlisten klikker du på afkrydsningsfeltet for det produkt, du vil udgive på markedet. Derefter klikker du på Inkluder i markedet.
  6. Klik på Inkluder produkt.

Udgiv eller annuller udgivelsen af flere produkter samtidigt

Du kan udgive eller annullere udgivelsen af flere produkter på markeder samtidigt ved hjælp af programmet til masseredigering i Shopify-administrator eller ved at uploade en CSV-fil.

Kontrollér markedsudgivelser ved hjælp af programmet til masseredigering

Trin:

1. Gå til Produkter i din Shopify-administrator.
  2. Vælg de produkter, du vil udgive eller annullere udgivelsen af for dine markeder.
  3. Klik på Masserediger.
  4. Klik på Kolonner, og vælg derefter de markeder, hvor du vil statussen for udgivelse.
  5. Under hvert marked skal du vælge muligheden for at udgive et produkt eller fravælge muligheden, hvis du ønsker at annullere udgivelsen af et produkt.
  6. Klik på Gem.

Kontrollér markedsudgivelser ved hjælp af CSV-filer

Hvis du vil kontrollere produktudgivelser pr. marked, skal du først eksportere en CSV-fil for de produkter, du vil udgive eller annullere udgivelsen af. CSV-filen med eksporten indeholder yderligere kolonner til udgivelse for alle aktive markeder ved hjælp af navnene på de enkelte markeder. Du kan redigere CSV-filen og derefter importere CSV-filen til din butik.

Få mere at vide under Brug af CSV-filer.

Trin 1: Eksportér produkter med en CSV-fil

Du kan eksportere en CSV-fil, som indeholder kolonner til udgivelse for hvert aktive marked, i din Shopify-administrator.

Hvis du kun vil eksportere nogle af dine produkter, kan du filtrere din produktliste for at se og vælge specifikke produkter, der skal eksporteres.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Eksport af produkter.

Trin 2: Rediger din CSV-fil

Du kan redigere CSV-filen for produkter, som du eksporterede fra Shopify, for at ændre udgivelsesstatussen for produkter. Hvis du fjerner en kolonne for et aktivt marked, forbliver den eksisterende udgivelsesstatus den samme.

Kolonneoverskrifterne i CSV-filen skal matche navnene på hvert enkelt marked. Hvis du f.eks. har et marked kaldet North America, vil kolonneoverskriften til ændring af produktudgivelse for dette marked være Inkluderet/Nordamerika.

Hvis du vil udgive et produkt på et marked, skal du angive SANDT i den relevante kolonne. Hvis du vil annullere udgivelsen af et produkt på et marked, skal du angive FALSK i den relevante kolonne.

Du kan ikke bruge en CSV-fil til at angive forskellige udgivelsesregler for flere lande eller områder på det samme marked, medmindre alle lande eller områder blev oprettet som selvstændige markeder.

Importér produkter med en CSV-fil

Når du har redigeret din CSV-fil med produkter for at udgive eller annullere udgivelsen af produkter, kan du importere filen til Shopify-administrator. Din CSV-fil med produkter behøver ikke at indeholde alle produktoplysninger, men den skal som minimum indeholde kolonnerne Handle, Titel, Variantmulighed samt udgivelseskolonnerne for de markeder, du vil importere.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Import af produkter med en CSV-fil.

Sådan filtrerer du produkter efter status som udgivet

Hvis du vil finde ud af, hvilke produkter der udgives på et bestemt marked, kan du filtrere produktlisten, så den kun viser produkter, der er inkluderet eller ekskluderet fra markedet.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på det marked, du vil inkludere et produkt i.
  3. Klik på Produkter og priser.
  4. På produktlisten skal du udføre et af følgende trin:
    • Klik på Inkluderet for at vise alle de produkter, der er udgivet på markedet.
    • Klik på Ekskluderet for at vise alle de produkter, der ikke er udgivet på markedet.

Ordrekladder og ordreredigering

Produktudgivelse pr. marked gælder ikke for ordrekladder eller ved redigering af ordrer. Hvis du f.eks. har et produkt, der ikke er udgivet fra dit Storbritannien-marked, men du har en kunde i Storbritannien, som du undtagelsesvis vil sælge dette produkt til, kan du oprette en ordrekladde til kunden.

Tilsvarende kan redigering af produkter på en ordre tilsidesætte udgivelsesregler, som du har konfigureret i Shopify Markets, i tilfælde, hvor du vil gøre undtagelser for kunder.

Søgeresultater i webshop

Hvis du bruger Shopifys webshopsøgning til at hjælpe kunder med at finde dine produkter, vil kundens søgeresultater kun inkludere de produkter, der er udgivet på kundens marked. Hvis din butik bruger en søgeapp fra tredjepart, skal du kontakte appudvikleren for at høre, om din butikssøgning filtreres efter marked.

Funktionalitet ved omdirigering

Når en kunde i din webshop prøver at se et produkt, der ikke kan sælges til kunden i dennes land eller område, bliver vedkommende videresendt til butikkens startside. En kunde, som f.eks. ønsker at få sendt sin ordre til Storbritannien, besøger din butik, der har USA som sit primære marked. Kunden ser et produkt, som kun kan sælges i USA og bruger derefter landevælgeren i din butik til at skifte til Storbritannien. Da det produkt, som kunden kiggede på, ikke kan sælges i Storbritannien, videresendes kunden til din butiks startside.

Begrænsninger

Når du udgiver eller annullerer udgivelse af produkter pr. marked, gælder disse ændringer kun for webshops, tilpassede butiksfacader eller kanaler, der bruger inContext-direktivet. Alle andre kanaler understøtter ikke udgivelse af produkter pr. marked endnu, og udgivne produkter er som standard tilgængelige på alle markeder. Vi arbejder på at understøtte alle salgskanaler.