Sådan importerer du CSV-filer med appen Import store

Hvis du overflytter til en Shopify-butik fra en eksisterende Shopify-butik eller fra en platform, der ikke er angivet her, kan du importere dine produkt-, kunde- og lagerdata via appen Import store.

Overvejelser

• Importen opretter ikke behandlingstjenester. Din butik skal indeholde behandlingstjenester, før du importerer. Hvis din import indeholder en manglende behandlingstjeneste, vil der oprettes et produkt med den manuelle behandlingstjeneste. Disse oplysninger vises i en besked på indekssiden med fejl ved import.

Overflytning fra én Shopify-butik til en anden

Hvis du overflytter fra én Shopify-butik til en anden, skal du først eksportere dine produkt-, kunde- og lagerdata til CSV-filer og derefter importere disse data via appen Import store.

Fremgangsmåde:

1. Eksportér følgende data fra din nuværende Shopify-butik: - Produkter

1. Klik på Apps > Importér butik i din nye butiks Shopify-administrator. Hvis du ikke kan se appen, skal du installere den.

2. Fuldfør ét af følgende trin efter vejledningen på siden:

- Klik på Kom godt i gang. - Vælg Shopify under Vælg din platform.

1. Klik på Tilføj fil under Upload filer, og vælg de eksporterede filer. Appen Import store giver dig mulighed for at tilføje flere filer, så du kan tilføje alle dine CSV-filer på én gang.

De uploadede CSV-filer er valideret og klar til at blive importeret

2. Klik på Fortsæt import > Import.

Overflytning fra en anden platform

Når du overflytter til Shopify fra en anden platform, skal du først eksportere butiksdataene fra din nuværende platform og føje de til CSV-filer i et format, der oplyses af Shopify. Derefter kan du importere disse data via appen Import store.

Fremgangsmåde:

1. Eksportér dine butiksdata.

2. Brug CSV-skabeloner til produkter, kunder og lager, så du er sikker på, at dine data er i det accepterede format til CVS-filer.

3. Klik på Apps > Importér butik i din nye butiks Shopify-administrator. Hvis du ikke kan se appen, skal du installere den.

4. Fuldfør ét af følgende trin efter vejledningen på siden:

- Klik på Kom godt i gang. - Vælg Shopify under Vælg din platform.

1. Klik på Tilføj fil under Upload filer, og vælg de eksporterede filer. Appen Import store giver dig mulighed for at tilføje flere filer, så du kan tilføje alle dine CSV-filer på én gang.

De uploadede CSV-filer er valideret og klar til at blive importeret

2. Klik på Fortsæt import > Import.

Gennemgå og opdater dine importerede data

Hvis din dataimport lykkedes, bør du kunne se dine data i din Shopify-administrator. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje dem manuelt. Se, hvordan du tilføjer et produkt eller tilføjer en kunde i Shopify.

Følgende afsnit beskriver noget af den af adfærd, som du kan støde på, mens du importerer dine data til Shopify.

Importen lykkedes med ændringer

Når din import er gennemført, viser siden med importoversigt dig oplysninger om importen. Hvis nogle af dine produkter eller kunder blev importeret med ændringer, vil du se specifikke beskeder i afsnittene PRODUKTER, DER SKAL GENNEMGÅS eller KUNDER, DER SKAL GENNEMGÅS i importoversigten. Du kan redigere dine produkter og kunder manuelt ved at klikke på Se produkter eller Se kunder ud for disse beskeder.

Produkterne blev importeret, men de er ikke blevet udgivet

Hvis din produktsynlighed var indstillet til skjult i din tidligere butik, kan dit produkt ikke købes i Shopify. Hvis du ikke vil skjule et produkt, kan du gøre det tilgængelig på salgskanaler af eget valg.

Nogle produkter eller kunder blev ikke importeret

Du vil muligvis bemærke, at nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje et produkt eller tilføje en kunde manuelt.

Produktvarianter kunne ikke importeres

Hvis dit produkt har varianter, og en af varianterne mangler en valgmulighed, importeres produktet ikke. Du skal tilføje dette produkt manuelt. Hvis du f.eks. sælger T-shirts med valgmuligheder for størrelse og farve, og én af varianterne omfatter oplysninger omkring størrelsen, men ikke farven, importeres dit produkt ikke.

Gavekortprodukter

Gavekortprodukter importeres ikke. De skal oprettes manuelt.

Nogle lagerfortegnelsesr kunne ikke importeres

Lagerimport virker kun i butikker, hvor flere lokationer er aktiveret. Importen opretter ikke lokationer. Din butik skal indeholde lokationer, før du importerer. Hvis din import indeholder en manglende lokation, vises en fejlmeddelelse i importoversigten, og lageret importeres til denne lokation.

Importér data oven i en eksisterende import

Hvis du mener, at du ikke har fået alt med i din tidligere import, kan du importere dine butiksdata igen oven i din nuværende import ved at klikke på Start en ny import.

• Hvis din Shopify-butik eller din tidligere import allerede indeholder kunder, bliver de opdateret, hvis der findes matchende kunder under importen. På denne måde går ingen kundedata tabt i Shopify. Kunderne matches først på e-mailadresser og derefter på telefonnummer, hvis der ikke findes et match på e-mailadressen. Hvis der findes et match, vil den eksisterende post blive opdateret på følgende måde:

• Statusser for skattefritagelse og statusser for abonnement på markedsføring overskrives.
    • Tags, adresser og bemærkninger fra importen tilføjes.
    • Hvis felterne fornavn, efternavn eller telefonnummer vil blive tilføjet, hvis de er tomme i den eksisterende post, men inkluderet i den importerede.
  • Hvis din Shopify-butik eller tidligere import allerede indeholder produkter, vil denne import ikke importere matchende produkt. Du kan se en liste med produkter, der er sprunget over, i Importoversigten, når din import er færdig.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import, og du skal vente på, at dataene skal slettes helt, før du starter en anden import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.