Overflytning fra Etsy til Shopify

Du kan overflytte dine produkt-, kunde- og ordredata til Shopify fra Etsy. Du skal eksportere dine data fra Etsy, før du kan importere dem til Shopify.

Trin 1: Eksportér dine butiksdata fra Etsy

Det første trin i butiksmigrering er at eksportere dine produkt-, kunde- og ordredata fra Etsy. Når din eksport er fuldført, vil der være gemt flere CSV-filer på din computer, som du kan bruge til at importere dine data til Shopify.

Eksportér dine produktdata fra Etsy

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Valgmuligheder > Download data i dit Etsy-kontrolpanel.
  2. Klik på Download CSV under Opslag, der er til salg i øjeblikket. Der gemmes en CSV-fil på din computer, som indeholder dine data.

Eksportér dine kunde- og ordredata fra Etsy

Bemærk: Hvis du har afventende ordrer, skal du lukke dem, før du kan flytte dine ordrer til Shopify. Hvis du importerer afventende ordrer, behandles de som færdigbehandlede ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Valgmuligheder > Download data i dit Etsy-kontrolpanel.
  2. Vælg Ordrer under Ordrer som CSV-typen, der skal downloades.
  3. Vælg Måned og År. Vælg år, hvis du vil downloade data for hele året. Hvis du har ordredata fra flere år, skal du downloade filerne for hvert enkelt år og importere dem til Shopify sammen.
  4. Klik på Download CSV. Der gemmes en CSV-fil på din computer, som indeholder dine kunde- og ordredata.

Eksportér dine ordrevaredata fra Etsy

Fremgangsmåde:

1. Gå til Butiksadministrator, og klik derefter på Indstillinger > Valgmuligheder > Download data i dit Etsy-kontrolpanel.
  2. Vælg Ordrevarer under Ordrer som CSV-typen, der skal downloades.
  3. Vælg Måned og År. Vælg år, hvis du vil downloade data for hele året. Hvis du har ordrevarer fra mange år, skal du downloade filerne for hvert enkelt år og importere dem til Shopify sammen.
  4. Klik på Download CSV. Der gemmes en CSV-fil på din computer, som indeholder dine ordrevarer.

Trin 2: Importér dine butiksdata til Shopify

Når du har importerer dine produkter, kunder, ordrer og ordrevarer fra Etsy til CSV-filer, kan du importere disse filer til Shopify. Du skal have installeret Shopify-appen Import store for at komme i gang.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Apps > Importér butik i Shopify-administratoren.

2. Klik på Tilføj fil under Upload filer, og vælg de eksporterede filer. Appen Import store giver dig mulighed for at tilføje flere filer, så du kan tilføje dine CSV-filer på én gang. Når du importerer ordrer, skal du tilføje de eksporterede filer for både ordrer og ordrevarer, hvis dataene skal importeres rigtigt.

3. Klik på Fortsæt import > Import.

Bemærk: Hvis platformen, der nævnes på siden Importér butik, ikke er den platform, du importerer fra, skal du rulle ned til bunden af siden og klikke på Vælg en anden platform. Du kan derefter vælge Etsy i rullemenuen.

Trin 3: Gennemgå og opdater dine importerede data

Hvis din dataimport lykkedes, bør du kunne se dine produkt-, kunde- og ordredata i din Shopify-administrator. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje dem manuelt. Se, hvordan du tilføjer et produkt eller tilføjer en kunde i Shopify.

Følgende afsnit beskriver noget af den af adfærd, som du kan støde på, mens du importerer dine Etsy-data til Shopify.

Importen lykkedes med ændringer

Når din import er gennemført, viser siden med importoversigt dig oplysninger om importen. Hvis nogle af dine produkter eller kunder blev importeret med ændringer, vil du se specifikke beskeder i afsnittet Produkter, der skal gennemgås i importoversigten. Du kan redigere dine produkter og kunder manuelt ved at klikke på Se varer ud for disse beskeder.

Produkterne blev importeret, men de er ikke blevet udgivet

Hvis din produktsynlighed er indstillet til skjult i Etsy, kan dit produkt ikke købes i Shopify. Hvis du ikke vil skjule et produkt, kan du gøre det tilgængelig på salgskanaler af eget valg.

Importerede produkter har ikke længere deres dimensioner

Hvis dine kunder skal bruge dimensioner på dit produkt, skal du føje dimensionerne direkte til produktbeskrivelsen.

Nogle produkter, kunder eller ordrer blev ikke importeret

Du vil muligvis bemærke, at nogle af dine produkter, kunder eller ordrer ikke blev importeret. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje et produkt eller tilføje en kunde manuelt.

Kunder med den samme e-mailadresse eller det samme telefonnummer inkluderes ikke i importen. Kun den seneste kundepost med de duplikerede data importeres.

Produktvarianter kunne ikke importeres

Hvis dit produkt har varianter, og en af varianterne mangler en valgmulighed, importeres produktet ikke. Du skal føje dette produkt manuelt til Shopify. Hvis du f.eks. sælger T-shirts med valgmuligheder for størrelse og farve, og én af varianterne omfatter oplysninger omkring størrelsen, men ikke farven, importeres dit produkt ikke.

Tags anvendt på importerede poster

Appen Import Store nvender Tags til importerede poster. Tags gør det nemmere at finde de ting, du har importeret, gennemgå dem for fejl eller foretage justeringer.

Tags, der automatisk blev anvendt på hver importerede post, har følgende format: import_<date>_<import_id>. Tags for alle importhandler kan variere afhængigt af din platform eller fejltype. For eksempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan beholde disse Tags i dine importerede poster, men det kan skabe problemer, hvis du bruger Tags som en organisationsmetode for din butik. Disse Tags kan f.eks. være synlige for dine kunder i din webshop. Du kan undgå dette ved at fjerne dem, når du har tjekket dine importerede poster for fejl.

Importér data oven i en eksisterende import

Hvis du mener, at du ikke har fået alt med i din tidligere import, kan du importere dine butiksdata igen oven i din nuværende import ved at klikke på Start en ny import.

• Hvis din Shopify-butik eller din tidligere import allerede indeholder kunder, bliver de opdateret, hvis der findes matchende kunder under importen. På denne måde går ingen kundedata tabt i Shopify. Kunderne matches først på e-mailadresser og derefter på telefonnummer, hvis der ikke findes et match på e-mailadressen. Hvis der findes et match, vil den eksisterende post blive opdateret på følgende måde:

• Statusser for skattefritagelse og statusser for abonnement på markedsføring overskrives.
    • Tags, adresser og bemærkninger fra importen tilføjes.
    • Hvis felterne fornavn, efternavn eller telefonnummer vil blive tilføjet, hvis de er tomme i den eksisterende post, men inkluderet i den importerede.
  • Hvis din Shopify-butik eller tidligere import allerede indeholder produkter, vil denne import ikke importere matchende produkt. Du kan se en liste med produkter, der er sprunget over, i Importoversigten, når din import er færdig.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import, og du skal vente på, at dataene skal slettes helt, før du starter en anden import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.