Overflytning fra Squarespace til Shopify

Du kan overflytte dine produkt-, kunde- og ordredata til Shopify fra Squarespace. Du skal eksportere dine data fra Squarespace, før du kan importere dem til Shopify.

Trin 1: Eksportér dine butiksdata fra Squarespace

Det første trin i butiksmigrering er at eksportere dine produkt-, kunde- og ordredata fra Squarespace. Når din eksport er fuldført, vil der være gemt to CSV-filer på din computer, som du kan bruge til at importere dine data til Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Åbn din Squarespace-konto, og gå til dine avancerede indstillinger for at downloade en CSV-eksportfil til produktdata. Du kan finde flere instruktioner under Eksportér produkter til en CSV-fil.

2. Åbn din Squarespace-konto, og gå til din ordreside for at downloade en CSV-eksportfil til ordre- og kundedata. Du kan finde flere instruktioner under Eksport af ordrer.

Bemærk: Hvis du har afventende ordrer, skal du lukke dem, før du kan flytte dine ordrer til Shopify. Hvis du forsøger at importere afventende ordrer, importeres de som færdigbehandlede ordrer.

Trin 2: Importér dine butiksdata til Shopify

Når du har importerer dine produkt-, kunde- og ordredata fra Squarespace til CSV-filer, skal du importere disse filer til Shopify. Du skal have installeret Shopify-appen Importér butik for at fuldføre din dataimport.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Apps > Importér butik i Shopify-administratoren.

2. Klik på Tilføj fil på siden Import store, og vælg de eksporterede filer. Du kan tilføje dine CSV-filer til appen Import store enkeltvis.

Filer, der er valgt til import

Bemærk: Hvis platformen, der nævnes på siden Importér butik, ikke er den platform, du importerer fra, skal du rulle ned til bunden af siden og klikke på Vælg en anden platform. Du kan derefter vælge Squarespace i rullemenuen.

1. Klik på Fortsæt import > Import.

Trin 3: Gennemgå og opdater dine importerede data

Hvis din dataimport lykkedes, bør du kunne se dine produkt-, kunde- og ordredata i din Shopify-administrator. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje dem manuelt. Se, hvordan du tilføjer et produkt eller tilføjer en kunde i Shopify.

Følgende afsnit beskriver noget af den af adfærd, som du kan støde på, mens du importerer dine Squarespace-data til Shopify.

Importen lykkedes med ændringer

Når din import er gennemført, viser siden med importoversigt dig oplysninger om importen. Hvis nogle af dine produkter eller kunder blev importeret med ændringer, vil du se specifikke beskeder i afsnittet Produkter, der skal gennemgås i importoversigten. Du kan redigere dine produkter og kunder manuelt ved at klikke på Se varer ud for disse beskeder.

Produkterne blev importeret, men de er ikke blevet udgivet

Hvis din produktsynlighed er indstillet til skjult i Squarespace, kan dit produkt ikke købes i Shopify. Hvis du ikke vil skjule et produkt, kan du gøre det tilgængelig på salgskanaler af eget valg.

Importerede produkter har ikke længere deres dimensioner

Hvis dine kunder skal bruge dimensioner på dit produkt, skal du føje dimensionerne direkte til produktbeskrivelsen.

Tjenester importeres som fysiske produkter

Hvis du har tjenester på dit Squarespace-site, importeres de som fysiske produkter uden leveringsmuligheder i din Shopify-butik. Hvis dine tjenester kræver reservering eller abonnementer, skal du installere en passende app, som understøtter dette.

Nogle produkter, kunder eller ordrer blev ikke importeret

Du vil muligvis bemærke, at nogle af dine produkter, kunder eller ordrer ikke blev importeret. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje et produkt eller tilføje en kunde manuelt.

Bemærk: Squarespace kan kun eksportere op til 2.000 produkter, og hver variant betragtes som et enkelt produkt. Produkter, der overstiger dette antal, inkluderes ikke i din eksportfil, og de importeres derfor ikke til din Shopify-butik. Hvis dit Squarespace-site f.eks. har 500 produkter, og hvert produkt har 5 varianter, forventer du, at eksportfilen indeholder 2.500 rækker. På grund af eksportgrænsen, vil eksportfilen dog kun indeholde 2.000 rækker med data. De resterende 500 rækker medtages ikke i filen, hvilket betyder, at 100 produkter (inklusive deres varianter) ikke eksporteres.

Kunder med den samme e-mailadresse eller det samme telefonnummer inkluderes ikke i importen. Kun den seneste kundepost med de duplikerede data importeres.

Digitale produkter og gavekort importeres ikke

Digitale produkter og gavekort inkluderes ikke i din eksportfil af produkter, hvilket betyder, at de ikke kan eksporteres. Du skal føje dem til din Shopify-butik enkeltvist. Få flere oplysninger under Salg af tjenester eller digitale produkter og Tilføjelse eller opdatering af gavekortprodukter.

Produktvarianter kunne ikke importeres

Hvis dit produkt har varianter, og en af varianterne mangler en valgmulighed, importeres produktet ikke. Du skal føje dette produkt manuelt til Shopify. Hvis du f.eks. sælger T-shirts med valgmuligheder for størrelse og farve, og én af varianterne omfatter oplysninger omkring størrelsen, men ikke farven, importeres dit produkt ikke.

Tags anvendt på importerede poster

Appen Import Store nvender Tags til importerede poster. Tags gør det nemmere at finde de ting, du har importeret, gennemgå dem for fejl eller foretage justeringer.

Tags, der automatisk blev anvendt på hver importerede post, har følgende format: import_<date>_<import_id>. Tags for alle importhandler kan variere afhængigt af din platform eller fejltype. For eksempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan beholde disse Tags i dine importerede poster, men det kan skabe problemer, hvis du bruger Tags som en organisationsmetode for din butik. Disse Tags kan f.eks. være synlige for dine kunder i din webshop. Du kan undgå dette ved at fjerne dem, når du har tjekket dine importerede poster for fejl.

Importér data oven i en eksisterende import

Hvis du mener, at du ikke har fået alt med i din tidligere import, kan du importere dine butiksdata igen oven i din nuværende import ved at klikke på Start en ny import.

• Hvis din Shopify-butik eller din tidligere import allerede indeholder kunder, bliver de opdateret, hvis der findes matchende kunder under importen. På denne måde går ingen kundedata tabt i Shopify. Kunderne matches først på e-mailadresser og derefter på telefonnummer, hvis der ikke findes et match på e-mailadressen. Hvis der findes et match, vil den eksisterende post blive opdateret på følgende måde:

• Statusser for skattefritagelse og statusser for abonnement på markedsføring overskrives.
    • Tags, adresser og bemærkninger fra importen tilføjes.
    • Hvis felterne fornavn, efternavn eller telefonnummer vil blive tilføjet, hvis de er tomme i den eksisterende post, men inkluderet i den importerede.
  • Hvis din Shopify-butik eller tidligere import allerede indeholder produkter, vil denne import ikke importere matchende produkt. Du kan se en liste med produkter, der er sprunget over, i Importoversigten, når din import er færdig.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import, og du skal vente på, at dataene skal slettes helt, før du starter en anden import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.