Overflytning fra WooCommerce til Shopify

Når du overflytter din butik fra WooCommerce, kan du importere dine eksisterende produkt- og kundedata til Shopify. Inden du importerer dine data til Shopify, skal du eksportere dine data fra WooCommerce.

Eksportér dine butiksdata fra WooCommerce

Inden du kan importere dine eksisterende butiksdata, skal du eksportere dine data fra din WooCommerce-butik. Når din eksport er fuldført, vil der være gemt en XML-fil på din computer, som du kan bruge til at importere dine data til Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Værktøjer > Eksportér i din WooCommerce-administrator.

2. Vælg Alt indhold.

3. Klik på Download eksportfil.

Importér dine butiksdata til Shopify

Når du har eksporteret dine butiksdata fra WooCommerce, skal du importere dine data til Shopify. Hvis du vil importere dine data, skal du installere Shopifys Import Store-app.

Bemærk: Det er kun XML-filen Alt indhold, der er kompatibel med Shopifys Import Store-app. Hvis du ikke har denne fil, kan du bruge en produktimportapp fra en tredjepart eller importere din butiks data manuelt ved hjælp af CSV-filer.

Fremgangsmåde:

1. I appen Importér butik i Shopify skal du gå til Vælg din platform > Importér fra WooCommerce.

2. Klik på Tilføj fil.

3. Vælg den XML-fil fra WooCommerce, som du har downloadet.

4. Klik på Importér.

5. Gennemgå din import.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import, og du skal vente på, at dataene skal slettes helt, før du starter en anden import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.

Gennemgå og opdater dine importerede data

Hvis din dataimport lykkedes, bør du kunne se dine produkt- og kundedata i din Shopify-administrator. Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje dem manuelt. Du kan tilføje et produkt eller tilføje en kunde manuelt efter din dataimport.

Bemærk: Du kan opleve problemer med din CSV-import. Få mere at vide om løsninger på almindelige problemer i forbindelse med CSV-import af produkter.

Importen lykkedes med ændringer

Når din import er gennemført, viser siden med importoversigt dig oplysninger om importen. Hvis nogle af dine produkter blev importeret med ændringer, vil du se specifikke fejlmeddelelser i afsnittet Produkter, der skal gennemgås i importoversigten. Du kan redigere dine produkter og kunder manuelt ved at klikke på Se varer ud for disse beskeder.

Produkter er blevet importeret, men de er ikke udgivet

Hvis din produktsynlighed er indstillet til skjult i WooCommerce, kan dit produkt ikke købes i din butik. Du kan gøre dine produkter tilgængelige ved at gøre dem tilgængelige for en salgskanal.

Importerede produkter har ikke længere deres dimensioner

Hvis dine kunder skal bruge dimensioner på dit produkt, skal du føje dimensionerne direkte til produktbeskrivelsen.

Nogle produkter eller kunder blev ikke importeret

Hvis nogle af dine produkter eller kunder ikke blev importeret, kan du tilføje et produkt eller tilføje en kunde manuelt.

Der springes over kunder med den samme e-mailadresse eller det samme telefonnummer under importering. Kun den seneste kundepost med de duplikerede data importeres.

Pakkeprodukter blev ikke importeret

Hvis nogle af dine produkter pakkes på WooCommerce, skal du føje disse produkter til Shopify manuelt. Du skal bruge en app til at pakke produkter. Du kan installere en app til at pakke produkter fra Shopify App Store.

Digitale produkter blev importeret, men de er ikke udgivet

Hvis dit produkt er et digitalt download, bliver dit produkt ikke udgivet i din butik. Du skal bruge en app til at sælge digitale produkter. Du kan installere appen Digital Downloads for at gøre dine produkter tilgængelige i din butik.

Produktvarianter kunne ikke importeres

Hvis dit produkt har varianter, og en af varianterne mangler en valgmulighed, importeres produktet ikke. Du skal føje dette produkt manuelt til Shopify. Hvis du f.eks. sælger T-shirts med valgmuligheder for størrelse og farve, og en af dine varianter omfatter en valgmulighed for størrelse, men ikke for farve, importeres dit produkt ikke.

Tags anvendt på importerede poster

Appen Import Store nvender Tags til importerede poster. Tags gør det nemmere at finde de ting, du har importeret, gennemgå dem for fejl eller foretage justeringer.

Tags, der automatisk blev anvendt på hver importerede post, har følgende format: import_<date>_<import_id>. Tags for alle importhandler kan variere afhængigt af din platform eller fejltype. For eksempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan beholde disse Tags i dine importerede poster, men det kan skabe problemer, hvis du bruger Tags som en organisationsmetode for din butik. Disse Tags kan f.eks. være synlige for dine kunder i din webshop. Du kan undgå dette ved at fjerne dem, når du har tjekket dine importerede poster for fejl.

Importér data oven i en eksisterende import

Hvis du mener, at du ikke har fået alt med i din tidligere import, kan du importere dine butiksdata igen oven i din nuværende import ved at klikke på Start en ny import.

• Hvis din Shopify-butik eller din tidligere import allerede indeholder kunder, bliver de opdateret, hvis der findes matchende kunder under importen. På denne måde går ingen kundedata tabt i Shopify. Kunderne matches først på e-mailadresser og derefter på telefonnummer, hvis der ikke findes et match på e-mailadressen. Hvis der findes et match, vil den eksisterende post blive opdateret på følgende måde:

• Statusser for skattefritagelse og statusser for abonnement på markedsføring overskrives.
    • Tags, adresser og bemærkninger fra importen tilføjes.
    • Hvis felterne fornavn, efternavn eller telefonnummer vil blive tilføjet, hvis de er tomme i den eksisterende post, men inkluderet i den importerede.
  • Hvis din Shopify-butik eller tidligere import allerede indeholder produkter, vil denne import ikke importere matchende produkt. Du kan se en liste med produkter, der er sprunget over, i Importoversigten, når din import er færdig.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import, og du skal vente på, at dataene skal slettes helt, før du starter en anden import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.