Overflytning fra PrestaShop til Shopify

Appen Import Store kan migrere dine produktdata og kombinerede data til Shopify fra PrestaShop. Du skal eksportere dine data fra PrestaShop, før du kan importere dem til Shopify.

Trin 1: Eksportér dine butiksdata fra PrestaShop

Inden du kan importere dine eksisterende butiksdata, skal du først eksportere dine data fra PrestaShop. Shopify leverer et modul, som du kan installere i din PrestaShop-butik med henblik på at eksportere dine data. Når din eksport er fuldført, downloader din computer en ZIP-fil med dine PrestaShop-data, som du kan bruge til at importere disse data til Shopify.

Bemærk: Hvis du følger disse trin, vil det ikke påvirke nogen data i din PrestaShop-butik.

Fremgangsmåde:

1. Download ZIP-filen med det eksporterede modul.

2. Gå til Moduler > Moduladministrator, og klik på Upload et modul i din Prestashop-administrator.

3. Vælg ZIP-filen for at installere modulet i din Prestashop-butik.

4. Klik på Konfigurer, når modulet er installeret.

5. Klik på Eksportér på modulets konfigurationsside. Der gemmes en ZIP-fil på din computer, som indeholder dine butiksdata.

Trin 2: Importér dine butiksdata til Shopify

Når du har eksporteret dine butiksdata fra PrestaShop, skal du importere dine data til Shopify.

Bemærk: For at kunne gennemføre importen skal du have installeret Shopifys importeringsværktøj.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Apps > Importér butik i din Shopify-administrator.

2. Vælg PrestaShop i rullemenuen på siden Importér dine data i Shopify.

3. Klik på Tilføj fil under Upload filer, og vælg den eksporterede fil.

4. Klik på Fortsæt import > Importér.

Bemærk: Hvis siden Importér butik nævner en anden platform, skal du klikke på Vælg en anden platform nederst på siden. Du kan derefter vælge PrestaShop i rullemenuen.

Trin 3: Gennemgå og opdater dine importerede data

Hvis din dataimport lykkedes, vil dine produktdata være tilgængelige i din Shopify-administrator. Hvis nogle af dine produkter ikke er blevet importeret, kan du tilføje dem manuelt. Du kan tilføje et produkt manuelt efter din dataimport.

Bemærk: Du kan opleve problemer med din CSV-import. Få mere at vide om løsninger på almindelige problemer i forbindelse med CSV-import af produkter.

Følgende afsnit beskriver noget af den af adfærd, som du kan støde på, mens du importerer dine PrestaShop-data til Shopify:

Importen lykkedes med ændringer

Når din import er fuldført, viser siden med importoversigten oplysninger om din import. Se eventuelle meddelelser om fejl i afsnittet med gennemgang i din importoversigt. Du kan redigere dine importerede oplysninger manuelt ved at klikke på Se varer ud for disse beskeder.

Historiske ordrer

Ordrer, der er importeret fra din tidligere platform migreres kun til din Shopify-butik af historiske hensyn. Disse ordrer får automatisk statussen "Arkiveret". Selvom du teknisk set kan annullere arkiveringen af dem, kan du ikke udføre nogen handlinger, der normalt er forbeholdt ordrer, der er oprettet i Shopify-butikker.

Nogle produkter blev ikke importeret

Hvis nogle af dine produkter ikke blev importeres, kan du tilføje produkterne manuelt.

Produkter er blevet importeret, men de er ikke udgivet

Hvis din produktsynlighed er indstillet til Skjult i PrestaShop, kan dit produkt ikke købes i din butik. Du kan gøre dine produkter tilgængelige ved at gøre dem tilgængelige for en salgskanal.

Digitale produkter blev importeret, men de er ikke udgivet

Hvis dit produkt er et digitalt download, bliver dit produkt ikke udgivet i din butik. Du skal bruge en app til at sælge digitale produkter. Du kan installere appen Digital Downloads for at gøre dine produkter tilgængelige i din butik.

Produktvarianter kunne ikke importeres

Hvis dit produkt har flere varianter, og en af varianterne mangler en valgmulighed, importeres produktet ikke. Du skal føje dette produkt manuelt til Shopify. Hvis du f.eks. sælger T-shirts med forskellige valgmuligheder for størrelse og farve, og én af varianterne omfatter oplysninger omkring størrelsen, men ikke farven, importeres dit produkt ikke.

Importerede produkter har ikke længere deres dimensioner

Hvis dine kunder skal bruge dimensioner på dit produkt, skal du føje dimensionerne direkte til produktbeskrivelsen.

Produkter er ikke længere tilgængelige på flere sprog

Hvis dine produkter skal vises på flere sprog, skal du bruge en app til at oversætte produktoplysningerne. Du kan finde en app, som kan oversætte dine produkter, i Shopify App Store.

Tags anvendt på importerede poster

Appen Import Store nvender Tags til importerede poster. Tags gør det nemmere at finde de ting, du har importeret, gennemgå dem for fejl eller foretage justeringer.

Tags, der automatisk anvendes på hver enkelt importerede post, har følgende format: import_<date>_<import_id> Formaterne for tags, der anvendes på importfejl, såsom et manglende billede eller en duplikeret variant, varierer afhængigt af den platform, du importerer fra.

Du kan beholde disse Tags i dine importerede poster, men det kan skabe problemer, hvis du bruger Tags som en organisationsmetode for din butik. Disse Tags kan f.eks. være synlige for dine kunder i din webshop. Du kan undgå dette ved at fjerne dem, når du har tjekket dine importerede poster for fejl.

Importér data oven i en eksisterende import

Hvis du mener, at du ikke har fået alt med i din tidligere import, kan du importere dine butiksdata igen oven i din nuværende import ved at klikke på Start en ny import.

• Hvis din Shopify-butik eller tidligere import allerede indeholder kunder, bliver disse opdateret. Kunderne matches først efter e-mailadresse og derefter efter telefonnummer, hvis der ikke er match på e-mailadressen. Hvis der findes et match, opdateres den eksisterende post på følgende måde:

• Statusser for skattefritagelse og statusser for abonnement på markedsføring overskrives.
    • Tags, adresser og bemærkninger fra importen tilføjes.
    • Hvis felterne fornavn, efternavn eller telefonnummer bliver tilføjet, hvis de er tomme i den eksisterende post, men inkluderet i den importerede.
  • Hvis en import indeholder produkter, som allerede findes i din Shopify-butik, springes de matchende produkter over i importen og importeres ikke. En liste over de varer, der er sprunget over, vises i importoversigten, når importen er gennemført.

Slet en import af butiksdata

Hvis du ikke er tilfreds med en dataimport, kan du slette den. Hvis din dataimport f.eks. indeholder mange mislykkede emner, kan det være nyttigt at fjerne denne import og prøve igen. Du kan kun slette din seneste import. Vent indtil dataene er helt slettet, før du starter en ny import.

Fremgangsmåde

1. Klik på Slet import på siden Importen er fuldført.

Knappen Slet import på siden Importen er fuldført

1. Klik på Slet import i dialogboksen Slet import.

Når alle dine importerede filer er slettet, skal du klikke på Start en ny import for at starte en anden import.

Overvejelser for kundeadgangskoder

Da adgangskoder er krypterede, kan du ikke migrere kundeadgangskoder til Shopify fra andre platforme. Derfor migreres der kun kundeposter til Shopify, og ikke kundekonti.