Sådan opretter du opslag med produkter via Amazon-salgskanalen

Du kan oprette og administrere opslag på Amazon-salgskanalen, så du kan sælge dine produkter på Amazon. Der laves ikke automatisk opslag med dine Shopify-produkter på Amazon, når du aktiverer Amazon-salgskanalen. Du kan i stedet knytte Shopify til dine eksisterende Amazon-opslag, oprette et tilbud for et produkt, du sælger, og som allerede sælges på Amazon, eller oprette et nyt opslag for et produkt, der er nyt på Amazon.

Når du har oprettet et opslag, sendes det til godkendelse hos Amazon. De fleste vellykkede opslag godkendes inden for få timer. Hvis dit opslag godkendes, vises det på Amazon Marketplace. Du kan administrere dine opslag i Amazon-salgskanalen i din Shopify-administrator.

Bliv godkendt til salg i en kategori

Nogle produktkategorier på Amazon kræver en godkendelse, før du kan sælge i dem. Hvis produktet kræver godkendelse, vil du blive bedt om at ansøge, før du kan sende dit opslag.

På dette tidspunkt kan du kun oprette opslag for nye produkter i disse kategorier via Amazon-salgskanalen:

• Tøj, sko og smykker
  • Kunst, håndværk og syning
  • Hjem og køkken
  • Terrasse, græsplæne og have
  • Sport og udendørsaktiviteter
  • Sundhed og husholdning
  • Legetøj og spil
  • Skønhed
  • Elektronik.

Bemærk: Opslag i elektronikkategorien på Amazon understøtter ikke varianter. Hvis du føjer en variant til et opslag i elektronikkategorien via Amazon-salgskanalen, oprettes der et særskilt opslag.

Du kan stadig oprette nye opslag for produkter i andre kategorier direkte i Amazon Seller Central og derefter linke dem til Shopify.

Opret et nyt opslag for et produkt

Du skal oprette et nyt tilbud, hvis du ejer et brand eller forhandler et produkt, der endnu ikke er opslået på Amazon.

Bemærk: Opslag i elektronikkategorien på Amazon understøtter ikke varianter. Hvis du føjer en variant til et opslag i elektronikkategorien via Amazon-salgskanalen, oprettes der et særskilt opslag.

Inden du opretter et opslag med Amazon-salgskanalen, skal du bruge en UPC- eller EAN-kode for hver produktvariant, du vil lave opslag til, medmindre du er mærkeregistreret. Amazon bruger UPC- eller EAN-koden til at oprette et ASIN, som identificerer dit produkt på Amazon.

Bemærk: Hvis du ikke har solgt på Amazon før, vil du muligvis ikke kunne lave opslag for alle dine produkter på én gang. Amazon begrænser det antal nye ASIN'er, du kan oprette i en given uge, indtil der er etableret en salgshistorik for dig.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Opret opslag.

2. Vælg det produkt i dit Shopify-katalog, som du vil lave opslag til på Amazon, og klik derefter på Vælg produkt:

3. Klik på Opret opslag på siden Søg:

4. Find den kategori, der passer til dit produkt, på listen Kategori:

Rediger dine produktoplysninger efter valget af kategori, før du udgiver til Amazon. Nogle produktoplysninger synkroniseres automatisk, og deres relaterede felter i opslagsoplysningerne udfyldes for dig. Oplysningerne, du angiver på siden med Oplysninger for Amazon-opslag, påvirker ikke dine produktoplysninger andre steder i Shopify.

Sådan redigerer du dine produktoplysninger:

1. Udfyld felterne til Oplysninger for Amazon-opslag:

2. Vælg produktvarianterne, der er relevante for dit produkt, i afsnittet Varianter. Hvis du for eksempel sælger en hvid T-shirt, som fås i forskellige størrelser, skal du vælge Størrelse. Du kan ikke ændre valgmuligheder for produkterne, når du har udgivet opslaget på Amazon, men du kan tilføje flere varianter inden for de valgmuligheder, du har valgt.

Bemærk: Hvis du vælger en enkelt produktmulighed, skal du stadig angive en værdi for alle andre valgmuligheder, der gælder for produktkategorien, når du tilføjer varianterne. Hvis du for eksempel sælger en hvid T-shirt i forskellige størrelser, skal du skrive white i farvefeltet til hver variant.

1. Udfyld felterne Detaljer (inklusive Produkt-identifikator), vælg indstillinger for Lagerstyring, angiv Produktionstiden, hvis det er relevant, og vælg et billede til din variant. Gentag dette trin for alle varianter, du vil føje til opslaget.

2. Klik på Udgiv.

Tilføj en UPC- eller EAN-kode

Amazon kræver, at alle nye opslag har et GTIN (globalt handelsvarenummer), som er et unikt produkt-id for hver produktvariant, der bruges til at oprette et ASIN. Når du opretter et opslag via Amazon-salgskanalen, kan du føje en UPC- eller EAN-kode til oplysningerne om dine produktvarianter, så dette krav opfyldes. Det produkt-id, du tilføjer, vil automatisk blive inkluderet, når du opretter et Amazon-opslag.

Du kan få mere at vide om, hvordan du bruger GTIN-produkt-identifikatorer i Amazons hjælp. Det er vigtigt, at du ikke finder på falske GTIN-oplysninger til dine produkter. Få mere at vide om stregkoder og GTIN'er.

Bemærk: Hvis du ejer et brand, kan du registrere dit brand hos Amazon. Det giver dig mulighed for at oprette opslag uden GTIN'er ved at bruge Amazon-salgskanalen.

Du kan tilføje en produktvariants UPC- eller EAN-kode i feltet Stregkode, når du opretter et nyt opslag i Amazon-salgskanalen.

Tilføj stregkoden ved at redigere et produkt

Fremgangsmåde:

1. Gå til en produktside i Shopify.

2. Klik på Rediger ud for en variant i afsnittet Lager.

3. Angiv produktvariantens GTIN i feltet Stregkode.

4. Klik på Gem.

Tilføj dit registrerede brand

Du kan oprette opslag uden GTIN'er, hvis du er registreret som et brand på Amazon. Du kan føje et registreret brand til Amazon-salgskanalen fra siden Account (Konto). Du skal bruge det samme brandnavn, som du bruger i Amazon Seller Central.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Account (Konto).

2. Klik på Add registered brand (Tilføj registreret brand) i afsnittet Amazon Brand Registry.

3. Skriv dit brandnavn, og vælg derefter brandets opslagskategori og attribut.

4. Klik på Add brand (Tilføj brand).

Når du har tilføjet dit registrerede brand, kan du vælge det, når du opretter et opslag, og du behøver ikke at føje et GTIN til opslaget.

Bemærk: Du kan stadig oprette opslag for produkter fra andre brands og oprette et GTIN ved at vælge Andet brand i oplysningerne om opslag, selvom du har registreret dit brand.

Opret et tilbud på et produkt på Amazon

Du kan oprette et tilbud, hvis du vil sælge et produkt, som allerede findes på Amazon.

Bemærk: Hvis du ikke har solgt på Amazon før, vil du muligvis ikke kunne lave opslag for alle dine produkter på én gang. Amazon begrænser det antal nye tilbud, du kan oprette i en given uge, indtil der er etableret en salgshistorik for dig.

Du kan bruge Amazon-salgskanalen til at finde produktet på Amazon og derefter matche det med et produkt i din Shopify-administrator og redigere tilbuddets oplysninger.

Bemærk: Du skal muligvis have en godkendelse for at sælge produkter inden for bestemte kategorier. Sørg for at sætte dig ind i de kategorier og produkter, der kræver godkendelse fra Amazon.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Opret opslag.

2. Vælg det produkt i dit Shopify-katalog, som du vil lave opslag til på Amazon, og klik derefter på Vælg produkt.

3. Klik på Find produkt på siden Søg.

Derefter vises en liste over lignende produkter i Amazon-kataloget. Du kan klikke på Se på Amazon for at se alle produktoplysningerne. Hvis dit Shopify-produkt ikke matcher nogen af disse, skal du oprette et nyt opslag på Amazon.

1. Find det produkt på Amazon, der matcher dit produkt, og klik derefter på Vælg.

Når du har matchet dit produkt med et på Amazon, skal du vælge, hvilke varianter du vil tilbyde og redigere dit opslag:

1. På siden Rediger opslag skal du vælge, hvilke varianter der skal føjes til dit tilbud ved at matche Amazon-varianter med dine Shopify-produktvarianter. Hvis du ikke vil føje en bestemt variant til dit opslag, skal du vælge Tilbyd ikke variant i rullemenuen SHOPIFY-VARIANTER.

2. Du skal angive en listepris og vælge lagerindstillinger for alle varianter, du føjer til opslaget.

3. Klik på Udgiv, når du er færdig.

Knyt Shopify til dine eksisterende Amazon-opslag

Hvis du allerede sælger på Amazon, kan du knytte dine eksisterende Amazon-opslag til dine Shopify-produkter. Hvis du knytter dine Shopify-produkter til dine Amazon-opslag, kan du administrere dine eksisterende opslag via din Shopify-administrator. Hvis du tilknytter dine eksisterende opslag, kan du også forhindre, at du utilsigtet får oprettet to tilbud for det samme produkt.

Fremgangsmåde:

1. Der vises et banner, hvis der registreres tilknyttede produkter i Amazon-salgskanalen. Produkter, der er behandlet ved hjælp af Fulfillment by Amazon i Amazon Seller Central, kan ikke knyttes til dine Shopify-produkter, fordi Amazon-salgskanalen ikke understøtter FBA-tilbud. Klik på Tilknyt produkter på siden Opslag.

2. Klik på Gennemse produkter ud for det produkt, du vil knytte til dit Shopify-produkt.

3. Klik på produktet, du vil tilknytte, i dialogboksen Vælg et produkt. Klik derefter på Vælg produkt.

4. Vælg, hvordan du vil administrere lagerbeholdningen for de produkter, som du tilknytter.

5. Angiv en Produktionstid, hvis det er nødvendigt. Hvis du vælger Ikke påkrævet for disse produkter, er standardproduktionstiden angivet til 2 dage. Angiv antallet af data, som du har brug for til at producere varen, hvis du har brug for mere tid til at producere den. Dette skal du gøre under tilknytningen af varen, og gælder også selvom du allerede har angivet en anden produktionstid i Amazon Seller Central. Hvis du ikke gør dette, bliver produktionstiden i Amazon angivet til standardperioden på 2 dage.

6. Vælg den variant, der skal knyttes til dit Amazon-opslag.

7. Klik på Tilknyt produkter for at knytte dit eksisterende Amazon-opslag til dit Shopify-produkt.

Når du har knyttet et produkt til et opslag, vises det på siden Opslag i din Shopify-administrator.

Du kan fjerne tilknytningen til alle tilknyttede varianter af et produkt på siden Rediger opslag.

Bemærk: Der kan gå et par minutter, før Shopify identificerer produkter, der kan oprettes link til fra tidspunktet for tilknytningen af din Amazon-konto til din Shopify-butik. Shopify søger efter produkter, der kan oprettes links til, hver 6. time efter tilknytningen.