Angivelse af Google-produktkategorier

Hvis du angiver oplysninger om produktkategorier, kan det hjælpe dine kunder med at se og søge efter din butiks produkter på Instagram og Facebook. Det kan øge din butiks synlighed og hjælpe med at forbedre dine annonceresultater.

En produktkategori er en navnekonvention, der beskriver den type af varer, som du sælger. I Shopify-administrator kan du føje den korrekte Google-produktkategori til hver af dine produkter ved hjælp af programmet til masseredigering. Googles produktkategorier og resten af dine produktdata synkroniseres med dit produktkatalog i Handelsadministrator (meta)

Du skal angive produktkategorier, hvis dine kunder går direkte til betaling på Facebook og Instagram. Produktkategorier hjælper med at afgøre, hvor meget din kunde skal betale i skat eller om et produkt er kvalificeret til en tilpasset returpolitik.

Hvis dine kunder går til betaling i din Shopify-butik, er produktkategorierne valgfrie, men vi anbefaler at bruge dem.

Sådan bruger du Google-produktkategorier

Når dine produkter synkroniseres med Facebook for første gang, udfyldes Google-produktkategorier automatisk for dine produkter for at hjælpe dig godt i gang. Det kan ske, at Shopify ikke kan finde et match med en Google-produktkategori for alle dine produkter, så du bør kontrollere, at alle dine produkter har fået tildelt en nøjagtig Google-produktkategori. Hvis du har produkter, som stadig mangler en Google-produktkategori, kan du tilføje disse ved hjælp af programmet til masseredigering af produkter i Facebook og Instagram fra Meta.

Du bør angive den mest specifikke kategori som muligt fra listen over Google-produktkategorier. Af skattemæssige hensyn skal Google-produktkategorier være mindst to niveauer dybe, f.eks. Tøj og tilbehør > Tøj.

Rediger Google-produktkategorier

Hvis dine produkter automatisk tildeles en Google-produktkategori, kan du redigere dine produktoplysninger ved hjælp af programmet til masseredigering i Facebook og Instagram fra Meta.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Facebook & InstagramApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Se alle synkroniserede produkter i afsnittet Produktstatus på siden Oversigt.

5. Vælg de produkter, du vil redigere.

6. Klik på Rediger produkter.

7. Rediger feltet Google-produktkategori for dine produkter.

8. Klik på Gem.

Disse værdier synkroniseres, næste gang dine produkter synkroniseres med dit Facebook-katalog. Produktoplysninger synkroniseres inden for 15 minutter, når du gemmer produktændringer.

Automatiske kategorier i forbindelse med skatter i Handelsadministrator

Hvis du ikke har angivet en gyldig produktkategori for de varer, du sælger direkte på Facebook og Instagram med betaling, tildeler Meta automatisk en produktkategori. Meta bruger automatiseret software, der tager højde for en vares billeder, titel og andre produktoplysninger, når den skal finde den sandsynlige kategori. Meta matcher derefter denne produktkategori til den tilsvarende skattekode for at beregne skat.

Meta tildeler automatisk en produktkategori, hvis dit produkt mangler en gyldig kategori. Meta tilsidesætter aldrig din valgte kategori, når du har angivet en. Få mere at vide om automatiske kategorier i Handelsadministrator.

Du kan redigere produkter, der er tildelt en automatisk Google-produktkategori ved hjælp af programmet til masseredigering i Facebook og Instagram fra Meta. Disse værdier synkroniseres, næste gang dine produkter synkroniseres med dit Facebook-katalog. Produktoplysninger synkroniseres inden for 15 minutter, når du gemmer produktændringer.