Sådan konfigurerer du Facebook-kanalen

Inden du kan begynde at sælge på Facebook eller oprette Facebook-annoncekampagner, skal du konfigurere Shopifys Facebook-kanal.

Den aktuelle Facebook-kanal har ét produktkatalog til Facebook Marketing, Instagram og Facebook Shop. Alle produkterne i dit katalog er tilgængelige for alle tre kanaler. Hvis du gør et produkt utilgængeligt, fjernes det fra alle tre kanaler.

Grundlæggende krav

Hvis du vil bruge Facebook-kanalen, skal din butik have Basic Shopify-abonnementet eller derover. Inden du kan begynde at bruge Facebook-kanalen, skal du konfigurere en Facebook Business Manager, som er knyttet til både din virksomheds Facebook-side, og en annoncekonto, som har en administratorrolle til Business Manager.

Facebook Business Manager er et værktøj, som du kan bruge til at organisere og administrere dine virksomhedssider og annoncekonti på ét sted. Hvis du bruger en personlig annoncekonto, skal du have brugt den til at køre annoncer tidligere, før du kan forbinde den til en Business Manager. Hvis du aldrig har kørt annoncer med din personlige annoncekonto, skal du oprette en ny annoncekonto i Business Manager, før du kan oprette Facebook-annoncekampagner. Få mere at vide om Business Manager og annoncekonti i Facebooks hjælp til annoncer.

Hvis du ikke har en Business Manager, kan du konfigurere en, når du indstiller Facebook-kanalen.

Indstillinger for Facebook-side

Følgende krav skal opfyldes på Facebook, før du kan oprette forbindelse til din Facebook-side:

• Din Facebook-konto skal have en administratorrolle på siden.
  • Facebook-siden skal være udgivet.
  • Du kan være administrator for flere Facebook-sider og få adgang til dem alle via en enkelt Facebook Business Manager. Alle Facebook-virksomhedssider kan dog kun ejes af en enkelt Facebook Business Manager. Du skal både være administrator for den Facebook Business Manager, der ejer en specifik Facebook-side, og for selve Facebook-siden for at knytte den til Facebook-kanalen i Shopify.

Få mere at vide om, hvordan du opretter en Facebook-side for din virksomhed i Facebooks hjælp.

Bemærk: Hvis din Facebook-konto har en administrator- eller redigeringsrolle på en Facebook-side, kan du slå beskeder op, kommentere og sende beskeder som siden, uden at kunderne kan se personlige oplysninger. Få mere at vide om Sideroller på Facebook.

Du skal også sælge dine produkter i en Shopify-webshop, og denne butik må ikke være beskyttet med adgangskode. Få mere at vide om, hvordan du kan fjerne adgangskoden til din webshop.

Kanalberettigelse

Hvis du vil installere Facebook-kanalen, skal du have en Facebook-konto og en webshop. Hvis du ikke har en Facebook-konto, før du går i gang med at installere salgskanalen i din Shopify-administrator, bliver du bedt om at oprette en.

Du skal muligvis ændre indstillingerne for din butik, før du kan tilføje en salgskanal, fordi der er specifikke krav til berettigelse.

Hvis din butik ikke er kvalificeret til en salgskanal, vises kanalen som Ikke tilgængelig i din Shopify-administrator. Klik på Du kan ikke tilføje denne kanal for at se, hvorfor din butik ikke er kvalificeret.

Installering af den aktuelle Facebook-kanal

Hvis du ikke har Facebook-kanalen, Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop knyttet til din butik:

1. Klik på + ved siden af overskriften Salgskanaler i din Shopify-administrator.
  2. Vælg Facebook-kanalen.
  3. Klik på Tilføj kanal, og klik derefter på Installer app.
  4. Klik på Tilknyt Facebook-konto eller Tilmeld dig Facebook.
  5. Når du har tilknyttet en Facebook-konto, skal du bekræfte den Facebook-kanal, du tilknytter og fortsætte. Du kan også klikke på Log ind på en anden konto.
  6. Konfigurer betaling på Instagram, Facebook Shop eller Facebook Marketing for at aktivere Facebook-kanalen.

Overførsel til den aktuelle Facebook-kanal

Facebook-kanalen opdateres automatisk for dig, hvis du har installeret Facebook-kanalen i din butik, men ikke har installeret Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop.

Hvis du har installeret Facebook-kanalen, Instagram-salgskanalen og Facebook Shop:

1. Klik på Facebook > Bekræft Facebook-konto i din Shopify-administrator.
  2. Log ind på din Facebook-konto i det nye vindue.
  3. Klik på Fortsæt under Knyt Shopify-markedsføring til Facebook for at give tilladelse.
  4. Vælg din Business Manager, og klik derefter på Fortsæt.
  5. Vælg det produktkatalog, som du vil fremhæve på Facebook og Instagram, og klik derefter på Fortsæt.
  6. Bekræft, at alle dine indstillinger er korrekte, og klik derefter på Fortsæt.
  7. Vælg alle de Instagram-virksomhedskonti, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik derefter på Næste.
  8. Vælg alle de Facebook-virksomheder, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik på Næste.
  9. Vælg alle de Facebook-sider, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik derefter på Næste.
  10. Gennemgå de tilladelser, der er givet til Shopify-markedsføring, og klik på Næste.
  11. Klik på Fortsæt, når Shopify-markedsføring og Facebook er blevet tilknyttet.

Når du har gennemført denne proces, installeres den aktuelle Facebook-kanal i din butik. Her kan du finde både Instagram-salgskanalen og Facebook Shop.

Hvis du allerede havde fået godkendt og installeret Instagram-salgskanalen i din butik, bliver godkendelsesstatussen overført til den aktuelle Facebook-kanal.

Der er ingen kollektioner i den aktuelle Facebook-kanal. Hvis du vil gendanne de kollektioner, du havde i Facebook Shop, skal du oprette dem i Facebooks Handelsadministrator.

Hvis du installerer Instagram-salgskanalen for første gang, skal din butik gennemgås af Instagram. Denne proces kan tage op til 72 timer.

Hvis du har installeret Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop, men ikke har installeret Facebook-kanalen:

1. Klik på enten Instagram eller Facebook Shop i din Shopify-administrator, og klik derefter på Kom godt i gang
  2. Log ind på din Facebook-konto i det nye vindue.
  3. Klik på Fortsæt under Knyt Shopify-markedsføring til Facebook for at give tilladelse.
  4. Vælg din Business Manager, og klik derefter på Fortsæt.
  5. Vælg det produktkatalog, som du vil fremhæve på Facebook og Instagram, og klik derefter på Fortsæt.
  6. Bekræft, at alle dine indstillinger er korrekte, og klik derefter på Fortsæt.
  7. Vælg alle de Instagram-virksomhedskonti, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik derefter på Næste.
  8. Vælg alle de Facebook-virksomheder, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik på Næste.
  9. Vælg alle de Facebook-sider, du vil bruge med Shopify-markedsføring, og klik derefter på Næste.
  10. Gennemgå de tilladelser, der er givet til Shopify-markedsføring, og klik på Næste.
  11. Klik på Fortsæt, når Shopify-markedsføring og Facebook er blevet tilknyttet.

Når du har gennemført denne proces, installeres den aktuelle Facebook-kanal i din butik. Her kan du finde både Instagram-salgskanalen og Facebook Shop. Hvis du allerede havde installeret Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop i din butik, vises de stadig som individuelle salgskanaler, men de frakobles, og du kan fjerne dem.

Hvis du allerede havde fået godkendt og installeret Instagram-salgskanalen i din butik, bliver godkendelsesstatussen overført til den aktuelle Facebook-kanal.

Der er ingen kollektioner i den aktuelle Facebook-kanal. Hvis du vil gendanne de kollektioner, du havde i Facebook Shop, skal du oprette dem i Facebooks Handelsadministrator.

Hvis du installerer Instagram-salgskanalen for første gang, skal din butik gennemgås af Instagram. Denne proces kan tage op til 72 timer.

Vis kontrolpaneler til salgskanaler på din Shopify-startside

Alle salgskanaler har et kontrolpanel, hvor du kan se en detaljeret oversigt med kanalens nylige salg og trafik. Du kan se, hvordan en bestemt salgskanal fungerer, ved at vælge den på rullemenuen på din Shopify-startside.

Godkendelse af Facebook-kanalen til din Facebook-konto

Når du konfigurerer Shopifys Facebook-kanal, giver du tilladelse til, at Shopify får adgang til en Facebook-side for din virksomhed samt en Facebook-annoncekonto og Business Manager. Facebook-siden knyttes til din personlige Facebook-konto, men Shopify bruger kun dine personlige Facebook-kontooplysninger til at få adgang til Facebook-siden, annonceadministratorkontoen og Facebook Business Manager.

Bemærk: Hvis din Facebook-konto har en administrator- eller redigeringsrolle på en Facebook-side, kan du slå beskeder op, kommentere og sende beskeder som siden, uden at kunderne kan se personlige oplysninger. Få mere at vide om Facebook-sideroller.

Om roller og tilladelser på Facebook

Du skal have en administratorrolle for en side, annoncekonto eller Business Manager på Facebook, før du kan få adgang til alle indstillingerne og foretage specifikke ændringer. Sider, annoncekonti og Business Managers har forskellige kontotilladelser, hvilket betyder, at du skal have administratorroller til hver enkelt. Den Business Manager, du vælger i Facebook-kanalen, anses som ejeren af Facebook-siden og Facebook-annoncekontoen under onboarding. Hvis Facebook-annoncekontoen ejes af en anden Business Manager, kan du ikke tilknytte Facebook-annoncekontoen. Hvis du ikke kan tilknytte en ønsket Facebook-annoncekonto, kan du prøve at tilknytte en anden Facebook Business Manager eller oprette en anden Facebook-annoncekonto.

Du kan finde et overblik over Facebooks roller og tilladelser samt links til flere ressourcer i Facebooks hjælp.

Yderligere hjælp fra Facebooks hjælp

Hvis du har brug for hjælp til fejlfinding af opsætningen af din Facebook-konto, skal du se følgende artikler fra Facebooks hjælp: