Køb af et domæne via Shopify

Du kan købe et domæne via Shopify, så du kan konfigurere dit domæne og administrere alle dine domæneindstillinger i Shopify-administratoren. Når du køber et domæne via Shopify, er domænet automatisk konfigureret til at være den websiteadresse, som vises for dine kunder. Når du har købt et domæne via Shopify, kan du gøre følgende via siden Domæner i din Shopify-administrator:

• Du kan redigere dine domæneindstillinger
  • Du kan oprette underdomæner
  • Du kan betale for dit domæne
  • Du kan forny dit domæne.

Domæner, der købes via Shopify, koster fra 11 USD om året. Den nøjagtige pris afhænger af, hvilken TLD-udvidelse (domæne på topniveau) du vælger. Du kan tjekke prisen og tilgængeligheden af dit domæne ved hjælp af Shopifys domænenavnsgenerator.

Domæner, der er købt via Shopify, registreres for et år ad gangen og kan fornys årligt. Når du har købt et domæne, kan du ændre den webadresse, som du valgte under købet. Domænekøb er ikke refunderbare.

Overvejelser før køb af domæner via Shopify

Gennemgå følgende overvejelser, før du køber et domæne via Shopify:

• Shopify tilbyder ikke mailhostingtjenester. Du kan i stedet konfigurere ubegrænsede adresser til videresendelse af mails og knytte dem til en mailhostingtjeneste hos tredjepart.
  • Nogle domæneudgivelser omfatter WHOIS-databeskyttelse. Dette er en tjeneste, der skjuler dine private kontaktoplysninger fra offentlige poster om domæneregistrering. Hvis du ønsker WHOIS-databeskyttelse, skal du sørge for, at din domæneudvidelse ikke er på listen med WHOIS-undtagelser.
  • Nogle domæneudvidelser har specifikke krav i forhold til bopæl eller virksomhedsregistrering. Sørg for, at du kan opfylde disse krav, da du muligvis skal bekræfte dine tilmeldingsoplysninger. Hvis du ikke kan opfylde disse krav, vil dit domæne muligvis blive suspenderet.
  • Der oprettes automatisk et nyt SSL-certifikat, når du køber et domæne via Shopify. Du behøver ikke at købe SSL-kryptering til dit domæne.
  • Domænehostingtjenester er kun tilgængelige med et betalt Shopify-abonnement. Hvis du vil lukke din butik eller Shopify-konto, men ønsker at beholde dit domæne, skal du overføre domænet, før du lukker din butik. Du kan overføre dit domæne til én af følgende muligheder: - En anden Shopify-butik

Køb et domæne via Shopify

Trin 1: Vælg det domænenavn, du vil købe

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Køb nyt domæne.
  3. Angiv det domænenavn, du vil købe.
  4. Gennemgå de tilgængelige domæneudvidelser og deres pris.
  5. Klik påKøb ud for det domæne, du vil købe.

Trin 2: Gennemgå købsoversigten

1. Gennemgå de personlige oplysninger for at bekræfte, at Shopify-butiksejerens mailadresse og oplysninger er korrekte.
  2. Valgfrit: Hvis du ønsker, at dit domæne automatisk skal fornys, inden det udløber, skal du markere Automatisk fornyelse af dette domæne hvert år.
  3. Bekræft om denne domæneudvidelse omfatter WHOIS-databeskyttelse. Dette er en tjeneste, der skjuler dine personlige kontaktoplysninger fra offentlige poster om domæneregistrering: - Hvis det angivne domænenavn omfatter WHOIS-databeskyttelse, vises en besked om, at domænet omfatter WHOIS-databeskyttelse.

• Hvis du ikke modtager denne meddelelse, og du ønsker WHOIS-databeskyttelse på dit domæne, skal du klikke på Annuller og derefter vælge en anden domæneudvidelse, der ikke findes på listen med WHOIS-undtagelser.
  4. Læs ICANN-politikken og Aftalen om domæneregistrering.

5. Klik på Køb domæne.

Der kan gå op til 48 timer, før dit domæne begynder at virke. Dit domæne er automatisk konfigureret til at være den websiteadresse, som vises for dine kunder.

Trin 3: Bekræft din mailadresse

Når du har købt et domæne, skal du bekræfte din mailadresse for at fuldføre domæneregistreringen. Kontrollér din mail for flere mails fra Shopify, som du skal gennemgå. Disse mails indeholder oplysninger om følgende:

• Bekræftelse af dit køb
  • bekræftelse af din mailadresse
  • Administration af, hvordan dine data deles.

Hvis du ikke modtager en mail om bekræftelse af din mailadresse, skal du tjekke spammappen i din Indbakke. Du kan også prøve at sende bekræftelsesmailen igen fra din Shopify-administrator. Hvis du ikke bekræfter din mailadresse, kan dit domæne blive suspenderet.

Bekræftelse af dine registreringsoplysninger

Nogle domæner, der købes via Shopify, har begrænsninger eller krav i forbindelse med registrering. Hvis du f.eks. vil bruge et .ca-domæne i Canada eller et .fr-domæne i Frankrig, skal du opfylde visse krav i forhold til bopæl og virksomhedsregistrering. Disse domæneudvidelser har specifikke registreringsorganisationer, der administrerer deres registreringer. Hvis du er domæneejeren, kan du blive kontaktet af disse organisationer med jævne mellemrum for at bekræfte, at du opfylder deres krav i forhold til bopæl og virksomhedsregistrering.

Når du køber et domæne via Shopify, bruges din butiks oplysninger automatisk til at fuldføre domæneregistreringen. Disse oplysninger omfatter virksomhedsnavn, personligt navn, adresse samt telefonnummer.

Hvis du bliver kontaktet af en registreringsorganisation i forbindelse med bekræftelse af dit domæne, skal du indsende dokumentation på dine registreringsoplysninger. De forskellige registreringsorganisationer har forskellige krav til, hvilken slags dokumentation du må indsende såsom et pas, virksomhedens fakturaer eller bevis på virksomhedens adresse. Kontakt Shopify Support, hvis din virksomhed skifter adresse, eller du har problemer med at bevise dine registreringsoplysninger.

Næste trin

Når du har købt et domæne, kan du gøre følgende:

WHOIS-undtagelser

Følgende domæneudvidelser omfatter ikke WHOIS-databeskyttelse, når du køber et tilpasset domæne via Shopify. Hvis du køber en af disse domæneudvidelser, vil dine personlige oplysninger være tilgængelige i offentlige poster om domæneregistrering.

Domæner på topniveau, som ikke indeholder WHOIS-databeskyttelse
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .at
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .brussels .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .li
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za