Konfiguration af videresendelse af e-mail for dit tredjepartsdomæne

Videresendelse af mails er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette mailen info@johns-apparel.com til dine kunder. Når kunder sender en mail til info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din eksisterende personlige konto, f.eks. john@gmail.com.

Bemærk: Hvis du køber dit domæne via Shopify, er processen til konfiguration af videresendelse af din mail anderledes.

Videresendelse af din mail fra din tredjepartsudbyder af domæner

Nogle tredjepartsudbydere af domæner inkluderer mailhosting på domænet. Du kan konfigurere videresendelse af mail fra domænet, når du har føjet dit eksisterende domæne til Shopify.

Metoderne til videresendelse af mail fra tredjepartsdomæner til din egen mailadresse varierer, og det er umuligt at give specifik vejledning til hver enkelt domæneudbyder.

I hvert enkelt tilfælde er dit mål at få mailen fra dit tredjepartsdomæne omdirigeret til din egen e-mailhost. Du skal sandsynligvis gøre et af følgende:

• Log ind på din tredjepartskonto, og brug deres website til at tilføje din mailadresse eller redigere dine MX-poster.
  • Kontakt din udbyder for at få hjælp til videresendelse af e-mail. Fortæl dem, at du har brug for at få al din mail videresendt til din anden (foretrukne) e-mailadresse.

Konfigurer indstillingerne for din mailadresse for afsender

Hvis du bruger en mailadresse, der er knyttet til et tilpasset domæne, skal du tilføje Shopifys SPF-registrering (Sender Policy Framework) i dit domænes DNS-indstillinger.

Shopify bruger Sender Policy Framework til at bekræfte din mailadresse for afsender af de automatiske mailnotifikationer, som dine kunder modtager. Hvis du føjer Shopify SPF-registrering til dine domæneindstillinger, fjernes bemærkningen via Shopify fra dine afsenderoplysninger, og din mailadresse for afsender vises i stedet som store@shopifyemail.com i afsenderfeltet. Disse ændringer kan hjælpe dig med at forhindre, at dine mails bliver mærket som spam eller ikke bliver leveret.

Få mere at vide om afsenders mailadresse og Shopify Email.

Føj Shopifys SPF-registrering til dit tredjepartsdomæne

Hvis du vil bekræfte din mailadresse for afsender, skal du føje Shopifys SPF-registrering til din TXT-post i indstillingerne for dit tilpassede domæne. Shopifys SPF-registrering skal pege på v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Hvis din domænehost allerede har en SPF-registrering, eller du bruger tredjepartsmailudbydere til at sende mails fra dit tilpassede domæne, skal du kombinere alle dine SPF-registreringer. Hvis du vil kombinere flere SPF-registreringer, skal du medtage alle registreringer mellem v=spf1 og ~all. Her er f.eks. nogle SPF-registreringer for nogle almindelige udbydere af mailhosting:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Overvej følgende krav, når du føjer SPF-registreringer til din domænehost:

• Du kan have flere typer TXT-poster på dit domæne, men kun én kombinere SPF-registrering.
  • Du skal tilføje SPF-registreringen for alle udbydere af mailhosting, som du bruger til at sende mails fra dit domæne.
  • Du kan kombinere op til ti SPF-registreringer.
  • SPF-registreringer er begrænset til 255 tegn.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på kontoen til domænehosting.

2. Find dine DNS-indstillinger, dit område til domæneadministration, din DNS-konfiguration eller lignende.

3. Find dit domænes TXT-post. Den vises normalt ved siden af CNAME-posten og MX-posten.

4. Føj Shopifys SPF-registrering til din TXT-post: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Indtast eller vælg TXT-post i feltet Type eller feltet Posttype. - I feltet Navn, Host eller Alias skal du angive @ eller lade feltet være tomt. - I feltet Peger på skal du angive Shopifys SPF-registrering v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis din domænehost allerede har en SPF-registrering, eller du vil tilføje SPF-registreringen for din udbyder af mailhosting, skal du medtage begge registreringer mellem v=spf1 og ~all.

1. Gem dine ændringer ved at klikke på Gem, Gem zone-fil, Tilføj post eller lignende.

Når du har opdateret SPF-registreringen, kan der gå op til 48 timer, før ændringerne træder i kraft.

SPF-registreringer og leveringsfejl

Dine kunder modtager stadig automatiske mailnotifikationer, selv om du ikke opdaterer værtsindstillingerne for din kunderettede mailadresse. Da automatiske mailnotifikationer bruger Shopifys SPF-registrering til at bekræfte din mailadresse for afsender, forhindres disse mails i at blive mærket som spam eller i ikke at blive leveret.

Hvis du oplever fejl med leveringen af dine mails, skal sørge for at føje Shopifys SPF-registreringer og alle SPF-registreringer for dine udbydere af mailhosting til dine domæneindstillinger.

Når e-mailhosting ikke er inkluderet hos din tredjepartsudbyder

Hvis e-mailhosting ikke er inkluderet, når du køber dit domæne af en tredjepartsudbyder, kan du bruge en e-mailhostingtjeneste fra en tredjepart.

Følgende tjenester er to eksempler på mailhostingtjenester fra en tredjepart, som du kan bruge til at sende mails fra din adresse til videresendelse af mail:

• Zoho – Zoho Mail tilbyder e-mailkonti til dit tilpassede domæne, og det er muligt at bestille betalte pakker. Zoho Mail kan oprette forbindelse til Zoho Business Apps.
  • Google Workspace – Google Workspace opretter forbindelse til Gmail-platformen med e-mail-hosting til dit tilpassede domæne for 5-10 USD pr. bruger pr. måned. Få mere at vide om Google Workspace og dens tjenester.

Bemærk: Hvis du vælger en af disse mailhostingtjenester, skal du muligvis konfigurere dine MX-poster hos udbyderen af dit tredjepartsdomæne. Shopify Support har ikke adgang til indstillinger for din mail hos en tredjepart. Dette gælder også, selv om du giver tilladelse.

Når udbyderen af din mailtjeneste ikke er kompatibel med videresendelse af mails

Nogle mailudbydere, som f.eks. Yahoo og AOL, har politikker, der håndhæver DMARC (Domain-based Message Authentification, Reporting, and Conformance), hvilket medfører, at Shopify ikke kan sende mails med deres domæne som afsender. Hvis din mailudbyder håndhæver DMARC, skal du muligvis ændre din kunderettede mailadresse. Du kan få mere at vide om kompatibilitet ved at kontakte din tjenesteudbyder.