Overførsel af et domæne

Når du overfører et domæne til Shopify, administrerer du alle dine domæneindstillinger direkte i din Shopify-administrator. Du kan justere dine domæneindstillinger, oprette underdomæner, betale for dit domæne og forny dit domæne på siden Domæner.

Overvejelser i forbindelse med overførsel af et domæne til Shopify

Overvej følgende krav, før du overfører et domæne til Shopify:

• Du skal have registreret dit domæne for mere end 60 dage siden.
  • Dit domæne skal være kvalificeret til en overførsel. De fleste domæner kan overføres til Shopify, men nogle domæner, såsom .ca-domæner, er ikke kvalificeret.
  • Du skal vente op til 20 dage fra det tidspunkt, hvor du starter overførslen, til overførslen er fuldført.
  • Du skal betale for at registrere dit domæne i 12 måneder. De 12 måneder lægges til dit domænes aktuelle udløbsdato.
  • Du skal have adgang til din oprindelige konto hos domæneudbyderen samt den mailadresse, som bruges til at logge ind på den.
  • Sørg for, at din mailadresse ikke tilhører det domæne, du vil overføre, da du ellers kan risikere at gå glip af bekræftelsesmails under overførselsprocessen. Hvis du f.eks. vil overføre domænet "johns-apparel.com", skal du undgå at bruge mailadressen "info@johns-apparel.com".
  • Du skal overvåge og besvare bekræftelsesmails for at fuldføre overførselsprocessen.
  • Du skal bruge en mailhostingtjeneste fra tredjepart med videresendelse af mails fra Shopify. Shopify tilbyder ikke mailhostingtjenester, men tilbyder i stedet ubegrænsede konti til videresendelse af mails.

Trin 1: Kontrollér din domæneudbyders overførselspolitik

De fleste udbydere understøtter domæneoverførsler. Inden du påbegynder overførselsprocessen, skal du kontrollere domæneudbyderens overførselspolitik.

Den nemmeste måde at finde din domæneudbyders overførselspolitik på er at søge efter transfer domain i din domæneudbyders hjælp. Her kan du se nogle populære domæneudbyderes overførselspolitik:

Trin 2: Knyt dit domæne til Shopify

Knyt dit domæne til Shopify, før du begynder overførslen for at undgå afbrydelser af tjenesterne. Hvis du ikke tilknytter dit domæne, før du overfører det, vil besøgende på dit domæne muligvis opleve forbindelsesfejl under overførselsprocessen.

Bemærk: Der kan gå op til 48 timer, før ændringerne af et domæne er fuldført. Sørg for, at tilknytningsprocessen er fuldført, før du starter overførslen.

Trin 3: Forbered dit domæne til overførsel

Før du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du forberede det til overførsel.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din konto hos din tredjepartsudbyder af domæner.
  2. Bekræft, at den mailadresse, der er knyttet til din konto, er opdateret og ikke tilhører det domæne, du vil overføre. Under domæneoverførslen skal du svare på mails, som du modtager på denne konto. Hvis din aktuelle mailadresse er knyttet til dit domæne, deaktiveres den under overførslen.
  3. Lås det domæne, du vil overføre, op. Normalt omfatter det at finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Lås op. Nogle domæneudbydere kræver, at du godkender dette valg ved at klikke på et link i en bekræftelsesmail.
  4. Få en godkendelseskode til overførsler af din udbyder. Få en godkendelseskode til overførsler af din udbyder. Normalt omfatter det at få en godkendelseskode til overførsler at finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Overfør dette domæne eller Overfør ud.

Bemærk: Processen til forberedelse af et domæne til overførsel er forskellig for forskellige tredjepartsudbydere af domæner. Hvis du har problemer med at forberede dit domæne til overførsel, skal du kontakte din tredjepartsudbyder af domæner. Shopify Support kan ikke logge ind på din tredjepartsdomænekonto, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Trin 4: Overfør dit domæne

Inden du overfører dit domæne, skal domænet låses op, og du skal have en godkendelseskode til overførsler. Hvis du ikke har en godkendelseskode til overførsler endnu, skal du følge trinnene i Forbered dit domæne til overførsel.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Overfør domæne.
  3. Angiv det domæne, som du vil overføre til Shopify. Medtag ikke www. i begyndelsen af domænet.
  4. Klik på Næste.
  5. Klik på Bekræft domæne.
  6. Afhængigt af hvilken besked der vises, skal du gøre et af følgende: - Hvis DOMÆNE LÅST OP vises, er domænet klar til at blive overført. Klik på Næste for at fortsætte.

7. I dialogboksen Bekræftelseskode skal du indtaste den godkendelseskode eller EPP-kode, som du har fået af domæneudbyderen.

8. Klik på Næste.

9. Klik på Køb og overfør.

10. Kontrollér den mailkonto, der er knyttet til dit domæne. Du har muligvis en mail, der beder dig om at bekræfte disse ændringer (dette afhænger af din domæneudbyder). Mailbeskeden varierer, men du skal godkende domæneoverførslen ved at klikke på et link, som f.eks. Bekræft overførsel eller Godkend overførsel.

Når du har godkendt domæneoverførslen, varer det op til 20 dage, før overførslen er gennemført. Du modtager en mail fra Shopify med en bekræftelse af, at dit domæne er blevet overført.

Bemærk: Når du overfører et domæne til Shopify, angives domænets A-post og CNAME-post til Shopifys standarddomæneposter. Hvis der er yderligere poster på dit domæne forud for overførslen, skal du tilføje disse poster i afsnittet Domæner i din Shopify-administrator. Du skal f.eks. muligvis tilføje en MX-post for at knytte domænet til en mailhostingtjeneste igen.

Ofte stillede spørgsmål

Er mit domæne kvalificeret til overførsel?

De fleste domæner kan overføres til Shopify. Nogle domæner, såsom .ca-domæner, er ikke kvalificeret. Du kan finde ud af, om dit domæne er kvalificeret til en overførsel, ved at fuldføre følgende trin:

1. Klik på Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilknyt eksisterende domæne.
  3. Klik på Overfør dit domæne på siden Tilknyt eksisterende domæne.
  4. Angiv det domæne, som du vil overføre til Shopify, i dialogboksen Overfør domæne. Medtag ikke www. i begyndelsen af domænet.
  5. Klik på Næste.

Hvis domænet ikke er kvalificeret til en overførsel, vil du se et banner, som fortæller, at din domæneudvidelse ikke understøttes på nuværende tidspunkt.

Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse om, at domænet ikke blev fundet?

Du kan kun overføre domæner, som du allerede ejer. Hvis du ikke ejer det domæne, som du vil overføre, og det er tilgængeligt til at blive registreret, kan du købe det. Hvis du allerede ejer domænet, skal du sørge for, at du har angivet det korrekte domænenavn og ikke har medtaget www. i begyndelsen.

Hvordan låser jeg mit domæne op?

Inden du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du låse domænet op via din tredjepartsudbyder af domæner. Normalt omfatter dette at logge ind på din konto hos udbyderen af dit tredjepartsdomæne, finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre og derefter klikke på Lås op. Nogle domæneudbydere kræver muligvis, at du godkender dette valg ved at klikke på et link i en bekræftelsesmail.

Processen til oplåsning af domænet er forskellig fra tredjepartsudbyder til tredjepartsudbyder. Hvis du har problemer med at låse dit domæne op, skal du kontakte din tredjepartsudbyder af domæner. Shopify Support kan ikke logge ind på kontoen hos dit tredjepartsdomæne, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Hvordan får jeg en godkendelseskode?

Før du kan overføre dit domæne til Shopify, skal du have en godkendelseskode til overførsler fra din tredjepartsudbyder af domæner. Normalt omfatter overførslen af en godkendelseskode at logge ind på din konto hos din tredjepartsudbyder af domæner, finde indstillingerne for det domæne, du vil overføre, og derefter klikke på Overfør dette domæne eller Overfør ud.

Hvis du har problemer med at få en godkendelseskode til overførsler, kan du kontakte din tredjepartsudbyder af domæner. Shopify Support kan ikke logge ind på kontoen hos dit tredjepartsdomæne, selvom du giver dem udtrykkelig tilladelse til det.

Jeg har modtaget en mail om præferencer vedrørende samtykke til databrug. Hvad betyder mailen?

Når du har overført dit domæne, modtager du en mail med emnelinjen Set your data use consent preferences. Mailen indeholder et link, der bringer dig til Tucows Incs Indstillinger for samtykke til databrug. Tucows er moderselskabet for OpenSRS, som er den tjeneste, Shopify bruger til at videresælge domæner til shopejere. Det er valgfrit, om du vil give samtykke, og du kan til enhver tid trække det tilbage igen.

Vil mit domæne fortsætte med at fungere under overførslen?

Ja. Dit domæne vil fortsætte med at fungere under overførselsprocessen. Hvis dit domæne for eksempel allerede er knyttet til din Shopify-butik, og du nu overfører domænet til Shopify, vil kunderne ikke bemærke forskellen, når de besøger din webshop via dit domænenavn.

Hvordan kan jeg vide, når min domæneoverførsel er gennemført?

Du vil modtage en mail med besked om, hvorvidt dit domæne er blevet overført eller ej. Overførselsprocessen kan tage op til 20 dage fra det tidspunkt, hvor du igangsatte overførslen. Hvis domænet ikke blev overført, vil du få refunderet betalingen for fornyelsen for 1 år.

Når jeg har overført mit domæne, skal jeg så stadig bruge min oprindelige domæneudbyder til noget?

Nej. Når overførslen er fuldført, behøver du ikke længere at bruge domænetjenesten fra tredjepart, hvor du oprindeligt købte domænet. Al din domæneadministration foregår via siden Domæner i din Shopify-administrator.

Vil jeg stadig have mailhosting hos udbyderen af mit tredjepartsdomæne, når jeg overfører mit domæne til Shopify?

Nej. Shopify tilbyder ikke mailhosting som en del af sine domænetjenester, men tilbyder i stedet ubegrænsede konti til videresendelse af mails for dit domænenavn. Hvis udbyderen af dit tredjepartsdomæne inkluderer mailhosting for domænet, overgår denne tjeneste ikke til Shopify. Du kan konfigurere videresendelse af mails til en mailhostingtjeneste fra tredjepart, når du har overført dit domæne til Shopify. Hvis du vil beholde din eksisterende mailhostingtjeneste, kan du overveje at knytte dit tredjepartsdomæne til Shopify.