Administration af dit domæne i Shopify

Du administrerer alle dine domæneindstillinger på siden Domæner i din Shopify-administrator.

Angiv dit primære domæne

Dit primære domæne er det domænenavn, der vises i adresselinjen, når kunderne kigger i din webshop. Du tildeler dit primære domæne fra siden Domæner i din Shopify-administrator.

Dit primære domæne har som standard formatet your-store-name.myshopify.com, når du tilmelder dig Shopify. Hvis du vil ændre det domæne, som kunderne bruger til at besøge din butik med, kan du købe et tilpasset domæne gennem Shopify eller af en tredjepartsdomæneregistrator. Når du har føjet et tilpasset domæne til Shopify, kan du angive dit tilpassede domæne som det primære domæne.

Du kan bruge dit roddomæne eller et underdomæne som dit primære domæne, men du kan kun have ét primært domæne for din Shopify-butik. Hvis du har et Shopify-abonnement eller derover, og du vil sælge til kunder i flere lande eller områder, kan du konfigurere regionale domæner for alle de lande og områder, hvor du har et målmarked, ved hjælp af internationale domæner.

Inden du angiver et nyt primært domæne, skal du kontrollere, at du har fuldført følgende trin:

Bemærk: Inden du angiver dit primære domæne, skal du sørge for, at dine domæner har statussen OK. Det kan tage op til 4 timer, før ændringer af et domæne træder i kraft.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Skift primært domæne i afsnittet Primært domæne.

2. Vælg det domæne, du vil angive som dit primære domæne.

3. Klik på Gem.

Det primære domæne, som du angiver, vises nu for kunder, der besøger din webshop.

Fjern et tredjepartsdomæne

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Vælg det domæne, som du vil fjerne, i afsnittet Tredjepartsdomæner.
  3. Afhængigt af det abonnement, som din konto har, kan du gøre et af følgende: - Klik på Fjern, hvis din konto har Basic Shopify-abonnementet.

• Klik på Administrer > Fjern, hvis din konto har Shopify-abonnementet eller derover.
  4. Klik på Fjern for at bekræfte, at du vil fjerne og afbryde forbindelsen til dette domæne.

Hvis du vil bruge domænenavnet igen til din Shopify-butik, efter du har fjernet det, kan du tilføje det i din Shopify-administrator.

Hvis du planlægger at lukke din butik og overføre dit domæne til en ny platform, skal du være opmærksom på, at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-politik forbliver i kraft på dit domæne i 90 dage, efter du har lukket din butik. Denne politik hjælper med at sikre dine og dine kunders oplysninger.

Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. Vent til, de 90 dage er gået, eller overvej at overføre dit domæne til en platform, der understøtter HTTPS.

Fjern et Shopify-administreret domæne

Hvis du ikke længere ønsker, at et Shopify-administreret domæne er knyttet til din Shopify-butik, skal du kontakte support for at få det fjernet. Når du har fjernet eller afbrudt forbindelsen til et Shopify-administreret domæne, kan du ikke administrere dets indstillinger ved hjælp af din Shopify-administrator.

Din .myshopify.com-webadresse kan ikke fjernes eller ændres, da du bruger din .myshopify.com-webadresse til at logge ind på din butik og identificere din konto, når du kontakter support. Hvis du vil ændre det domæne, som kunderne bruger til at besøge din butik med, kan du angive et tilpasset domæne som dit primære domæne.

Omdiriger et domæne

Hvis du har flere tilpassede domæner for din butik, skal du kontrollere, at alle tilpassede domæner, der er knyttet til din butik, omdirigerer til dit primære domæne. Hvis du ikke omdirigerer dine tilpassede domæner til dit primære domæne, vil søgemaskiner muligvis indeksere dit website som duplikeret indhold, hvilket kan påvirke din synlighed og SEO.

Hvis din konto har et Shopify-abonnement eller derover, og du har flere tilpassede domæner for din butik, kan du enten omdirigere disse domæner til dit primære domæne eller bruge dem til at målrette mod et dedikeret land eller område ved hjælp af internationale domæner.

Hvis du har et Basic Shopify-abonnement, kan du ikke bruge internationale domæner. Sørg for, at alle tilpassede domæner omdirigerer til dit primære domæne.

Sådan omdirigerer du et domæne – Shopify-abonnementet eller derover

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne, du vil omdirigere.
  3. Vælg Omdiriger til primært domæne.

Sådan omdirigerer du et domæne – Basic Shopify-abonnementet

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Aktivér omdirigeringer i afsnittet Primært domæne.
  3. Klik på Aktivér omdirigeringer igen.

Myshopify.com-webadresser

Du kan ikke ændre din .myshopify.com-webadresse, da du bruger din .myshopify.com-webadresse til at logge ind på din butik og identificere din konto, når du kontakter Shopify Support. Hvis du vil ændre det domæne, som vises for kunder, når de besøger din webshop, skal du angive et tilpasset domæne som dit primære domæne. Når du har angivet et tilpasset domænenavn, vises din .myshopify.com -webadresse stadig i adresselinjen, når du er logget ind på din Shopify-administrator.