Redigering af indstillinger og overførsel af Shopify-domæner

På siden Domæner i din Shopify-administrator kan du se og redigere DNS-indstillingerne for dit domæne, eller du kan overføre dit domæne til en anden butik eller en anden domæneudbyder.

Se eller rediger DNS-indstillingerne for et domæne

Du kan se og redigere følgende DNS-indstillinger i sektionen Domæner i din Shopify-administrator:

• A-post
  • CNAME-post
  • MX-post
  • TXT-post
  • AAAA-post
  • SRV-post

A-posten og CNAME-posten for dit domæne angives automatisk til Shopifys standarddomæneposter. Hvis du vil tilføje MX-, TXT-, SRV- eller AAAA-poster, kan du redigere DNS-indstillingerne for din webshop. Du skal muligvis redigere disse poster, hvis du opsætter en mailtjeneste fra tredjepart på dit domæne, hvis du vil have et underdomæne til at pege på et andet website, eller hvis du har brug for at bekræfte dit domæne til en tredjepartstjeneste.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Shopify-administrerede domæner skal du klikke på navnet på det domæne, som du vil redigere.

2. Klik på DNS-indstillinger.

3. Hvis du vil foretage ændringer, kan du redigere følgende DNS-indstillinger:

- Hvis du vil tilføje en ny post, skal du klikke på Tilføj tilpasset post, vælge posttypen og derefter indtaste og bekræfte oplysningerne. - Hvis du vil ændre en eksisterende post, skal du klikke på Handlinger > Rediger ud for posten og derefter indtaste og bekræfte oplysningerne. - Hvis du vil slette en post, skal du klikke på Handlinger > Fjern og derefter klikke på Fjern igen for at bekræfte.

Nulstil DNS-indstillinger

Du kan nulstille dine DNS-indstillinger til Shopifys standardkonfiguration. Dette vil slette alle dine poster bortset fra Shopifys DNS- og A-poster.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Shopify-administrerede domæner skal du klikke på navnet på det domæne, som du vil nulstille.

2. Klik på DNS-indstillinger.

3. I afsnittet Avancerede indstillinger skal du klikke på Nulstil DNS-indstillinger.

4. Klik på Bekræft for at nulstille dine DNS-indstillinger.

Overfør dit Shopify-domæne til en anden Shopify-butik

Du kan overføre dit primære Shopify-domæne fra én butik til en anden Shopify-butik fra siden Domæner. Videresendelse af mail og DNS-poster overføres sammen med domænet. Du skal være butiksejer for at kunne overføre et Shopify-domæne. Få mere at vide om medarbejdertilladelser.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på den Shopify-butik, som bruger det domæne, som du vil overføre.
  1. Klik på Administrer for at åbne indstillingerne for det domæne, du vil overføre.

2. Klik på Overfør domæne.

3. Klik på Overfør til en anden Shopify-butik.

4. Bekræft, at Butikkens kontaktmail er opdateret i Indstillinger > Generelt, og klik derefter på Send overførselslink. Du modtager en mail, der indeholder et overførselslink.

5. Når du modtager mailbeskeden, skal du klikke på overførselslinket i mailteksten.

6. Log ind på den Shopify-butik, som du vil overføre domænet til.

Domæneoverførslen vil være gennemført inden for 24 timer.

Overfør dit Shopify-domæne ud af Shopify

Hvis du vil overføre dit domæne til en anden domænehost, skal du låse dit Shopify-domæne op og give din nye host en autorisationskode til domæner.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Shopify-administrerede domæner skal du klikke på navnet på det domæne, som du vil overføre.

2. Klik på Overfør domæne > Overfør til en anden udbyder.

3. Gennemgå oplysningerne, og klik på Bekræft.

4. Autorisationskoden til domæner vises på dit domænes informationsside. Angiv denne kode til din nye udbyder for at bekræfte overførslen.

5. Valgfrit: Klik på Annuller overførsel, hvis du vil annullere din domæneoverførsel.

Vær opmærksom på, at dit domæne vil blive låst igen, hvis du ikke gennemfører overførslen inden for 30 dage.

HTTP Strict Transport Security (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en websikkerhedsmekanisme, der sikrer, at browsere kun opretter forbindelse til din webshop via en sikker HTTPS-forbindelse. Når man bruger en sikker forbindelse, forhindres visse typer af netværksangreb, hvilket hjælper med at sikre dine og dine kunders data. HSTS er altid aktiv på dit domæne, så længe dit domæne er knyttet til din Shopify-butik.

Hvis du fjerner et domæne eller forlader Shopify helt, vil Shopifys HSTS-politik forblive i kraft på dit domæne i yderligere 90 dage. Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at udføre yderligere procedurer.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. I dette tilfælde kan du gøre et af følgende:

• Vente indtil perioden på 90-dage er ovre.
  • Overføre dit domæne til en platform, der angiver et nyt TLS-certifikat.
  • Købe et TLS-certifikat fra en relevant myndighed.

Hvis du har spørgsmål vedrørende HSTS, kan du kontakte Shopify Support.