Konfiguration af videresendelse af e-mail for dit Shopify-domæne

Videresendelse af mails er en tjeneste, der giver dig mulighed for at omdirigere en mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende mailkonto. Hvis du køber et domæne via Shopify eller overfører dit domæne til Shopify, kan du konfigurere et ubegrænset antal mailadresser til videresendelse helt gratis. Hvis dit Shopify-administrerede domæne f.eks. er johns-apparel.com, kan du konfigurere mailadressen info@johns-apparel.com til videresendelse.

Shopify tilbyder ikke mailhosting. Hvis du vil sende en mail fra din videresendelsesadresse på dit tilpassede domæne, skal du bruge en mailhostingtjeneste fra tredjepart. Hvis du bruger Zoho Mail eller Google Workspace, kan du knytte hostingtjenesten til dit domæne i Shopify. Hvis du bruger en anden mailhostingtjeneste, kan du tilføje en MX-post for at knytte den til dit domæne ved at redigere dine DNS-indstillinger.

Bemærk: Hvis du køber dit domæne af en tredjepart, er processen til konfiguration af videresendelse af din mail anderledes.

Konfigurere videresendelse af e-mail

Alle nye mailadresser, som du opretter i Shopify, skal videresendes til en eksisterende mailadresse, f.eks. via Gmail eller Outlook. Du kan konfigurere flere videresendelser af mails til at gå til forskellige mailadresser.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Shopify-administrerede domæner skal du klikke på det domæne, som du vil konfigurere videresendelse af e-mail for.

2. Klik på Tilføj en adresse til videresendelse af e-mail.

3. I tekstfeltet Butikkens mailadresse skal du angive den mailadresse, du vil oprette til dit tilpassede domæne. Du behøver ikke at skrive symbolet @ eller noget, der følger efter det.

4. Angiv din destinations fulde mailadresse i tekstfeltet Mailadresse til videresendelse.

5. Klik på Gem.

Brug denne metode til at oprette så mange mailadresser til videresendelse, som du vil have for din butik.

Test din videresendelse af e-mail

Du kan teste din videresendelse af e-mail fra en anden mailadresse til hver af de videresendelsesadresser, du har oprettet.

Besvar e-mails fra kunder

Du kan ikke svare kunder fra din tilpassede domæne-e-mailadresse. Hvis du vil svare på en e-mail fra en kunde, skal du gøre det direkte fra den adresse, du videresender dine e-mails til. Denne e-mailadresse er den adresse, der vises i din kundes indbakke.

Afsendelse af e-mails fra din videresendelsesadresse

E-mailhosting er ikke inkluderet, når du køber et domæne gennem Shopify. Hvis du vil sende en e-mail fra din videresendelsesadresse på dit tilpassede domæne, skal du bruge en e-mailhostingtjeneste fra tredjepart.

Følgende tjenester er to eksempler på e-mailhostingtjenester fra en tredjepart, som du kan bruge til at sende e-mail fra din adresse til videresendelse af e-mail:

• Zoho Mail tilbyder e-mailkonti til dit tilpassede domæne

• Google Workspace opretter forbindelse til Gmail-platformen med e-mails til dit tilpassede domæne

Knyt Zoho Mail- eller Google Workspace-e-mailhosting til dit domæne

Du skal bekræfte dit domæne og oprette din tilpassede mailadresse i Zoho Mail eller Google Workspace, før du kan knytte din mailtjeneste til Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Klik på navnet på det domæne, som du vil tilføje, i afsnittet Shopify-administrerede domæner.

2. Klik på Brug tredjepartsværtstjeneste.

3. Vælg udbyderen, og indtast derefter de oplysninger, som du modtog, da du bekræftede dit domæne:

- Hvis du bruger Google Workspace, skal du indtaste TXT-koden eller metatagget. - Hvis du bruger Zoho Mail, skal du indtaste Zoho-koden.

1. Klik på Gem.

Du skal muligvis føje en SPF-registrering til indstillingerne hos udbyderen af dit tredjepartsdomæne for at færdiggøre konfigurationen af dine mailindstillinger. Hvis du tilføjer Shopifys SPF-registrering, kan det hjælpe dig med at forhindre, at dine mails bliver mærket som spam eller ikke bliver leveret. Shopifys SPF-registrering er v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis din mailhost allerede har en SPF-registrering, skal du tilføje den før ~all. SPF-registreringen for Google Workspace er f.eks. v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all.

Når du har opdateret SPF-registreringen, kan der gå op til 48 timer, før ændringerne træder i kraft.

Bemærk: Shopify Support har ikke adgang til indstillingerne for din tredjepartsmail. Dette gælder også, selv om du giver tilladelse. Hvis du har brug for hjælp til at konfigurere dine mailindstillinger i Zoho Mail eller Google Workspace, kan du kontakte udbyderen af din tredjepartsmail.