Internationale domæner

Internationale domæner kan hjælpe dig med at udvide din virksomhed til et globalt publikum ved at oprette shoppingoplevelser på lokale sprog og i lokale valutaer. Hvis du kun bruger ét sprog og én valuta til målretning mod kunder fra et bestemt land eller område, kan du ekskludere kunder, der bruger andre lokale sprog og valutaer.

Hvad er internationale domæner?

Et internationalt domæne eller underdomæne er en webadresse, der er specifik for et land eller et område.

Du kan bruge internationale domæner til at oprette lokale shoppingoplevelser for bestemte lande eller områder ved at vise din Shopify-butik i kundens lokale valuta og på kundens sprog. Du kan konfigurere internationale domæner og underdomæner med både domæner, der administreres af Shopify, og tredjepartsdomæner. Hvis du vil bruge internationale domæner, skal din konto have et Shopify-, Advanced Shopify- eller Shopify Plus-abonnement.

Når du konfigurerer internationale domæner, kan du bruge domæner på topniveau, underdomæner eller en kombination af begge. Du kan f.eks. bruge your-shop-name.com i USA, hvor din butik vises på engelsk og viser priser i USD. I Frankrig, hvor din webshop vises på fransk og viser priser i EUR, kan du bruge your-shop-name.fr eller fr.your-shop-name.com. Internationale domæner forbedrer lokaliserede shoppingoplevelser og kan øge dit salg internationalt.

Bemærk: Internationale domæner er ikke tilgængelige for butikker, der har et Shopify Lite-abonnement eller et Basic Shopify-abonnement.

Fordele ved at konfigurere internationale domæner

Hvis du ønsker at skabe vækst i din virksomhed på verdensplan, kan internationale domæner hjælpe dig med at placere din virksomhed som et globalt brand.

Internationale domæner kan have følgende fordele for din webshop:

• Mulighed for at oprette lokaliserede shoppingoplevelser
  • Appel til et globalt marked
  • Sikrer, at din butik opfylder de bedste fremgangsmåder for SEO.

Opret lokaliserede shoppingoplevelser

Lokaliserede oplevelser påvirker den måde, kunderne opfatter et brand på, og hvor hurtigt de foretager et køb. Når webshops vises på en kundes lokale sprog og i den lokale valuta, er der større sandsynlighed for, at kunden foretager et køb. Hvis du viser din Shopify-butik på flere lokale sprog og i flere valutaer, kan du tilpasse shoppingoplevelsen til internationale kunder.

Appellér til et globalt marked

Internationale domæner kan hjælpe dig med at udvide din forretning til et større publikum. Hvis du konfigurerer internationale domæner, kan du gøre følgende:

• Tiltrække kunder fra andre lande eller områder
  • Opbygge dit omdømme som et internationalt brand.

Sørg for, at din butik følger bedste fremgangsmåder for SEO

Internationale domæner hjælper søgemaskiner med at vise det korrekte områdespecifikke domæne, når din butik vises i søgeresultater. Søgeresultater for kunder i USA viser f.eks. en anden webadresse end søgeresultater for kunder i Tyskland. Når du konfigurerer internationale domæner for et land eller et område, vises dine produkter automatisk i kundens lokale valuta og på det lokale sprog.

Internationale domæner har følgende SEO-fordele for din webshop:

• Hreflang-tags føjes automatisk til din butik. Disse tags hjælper søgemaskiner med at målrette en side mod den rigtige målgruppe baseret på kundens lokation.
  • Der genereres websiteoversigtsfiler for hvert domæne og sprog. Du kan sende disse websiteoversigter til Google Search Console.

Bemærk: Hvis du vil vise din butik på flere sprog, skal du bruge en kompatibel tredjepartsapp og tilføje oversættelser for hvert enkelt sprog.

Krav til konfiguration af internationale domæner

Overvej følgende, når du konfigurerer internationale domæner:

• Du skal have et Shopify-, Advanced Shopify- eller Shopify Plus-abonnement for at bruge internationale domæner.
  • Hvis du vil oprette internationale domæner for din butik, skal du tilføje et domæne for hvert af de lande eller områder, hvor du vil tilbyde en lokaliseret shoppingoplevelse.
  • Domænerne eller underdomænerne skal være specifikke for et land eller et område, f.eks. johnsapparel.de for Tyskland. Du skal imidlertid bruge tilpassede domæner. Du kan ikke bruge dit standard-myshopify.com-domæne.
  • Der kan være begrænsninger eller krav for specifikke lande eller områder, når du køber et domæne på topniveau hos Shopify. Hvis du f.eks. vil bruge et .ca-domæne for Canada, skal du opfylde bestemte krav til bopælspligt og virksomhedsregistrering. Hvis du ikke opfylder disse krav, kan du bruge et underdomæne eller købe et domæne på topniveau hos en tredjepartsudbyder af domæner og knytte det til Shopify.
  • Underdomæner skal have landekoder på to bogstaver. Hvis du f.eks. sælger i USA på nuværende tidspunkt ved hjælp af johnsapparel.com, og du vil udvide til Australien, skal du bruge au.johnsapparel.com.
  • Hvis du vil bruge internationale domæner, skal du sælge i flere valutaer via Shopify Payments. Salg i flere valutaer giver dig mulighed for at konfigurere en lokal valuta for hvert land eller område, hvor du vil konfigurere et internationalt domæne. Du kan konfigurere de valutaer, som du vil tilbyde, i dine betalingsindstillinger.
  • Hvis du sælger på flere sprog ved hjælp af internationale domæner, skal du bruge en understøttet oversættelsesapp fra tredjepart. Hvis du kun vil vise din butik på ét sprog, kan du målrette mod lande eller områder, hvor dette sprog tales.

Bemærk: Hvis du har brug for hjælp til at oversætte din webshop, kan du ansætte en Shopify-ekspert.

Konfigurer et internationalt domæne

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne eller underdomæne, du vil tilpasse.
  3. For ikke-primære domæner skal du vælge Videresend ikke til primært domæne for at valgmulighederne for domæneadministration.
  4. Vælg de sprog og det land eller område, du vil knytte til dette specifikke domæne.
  5. Klik på Gem.

Konfigurer international målretning i Google Search Console

International målretning, også kaldet geo-målretning, giver dig mulighed for at vise den rigtige version af din butik til lokale kunder i et specifikt land eller område. Hvis du f.eks. kun sælger til kunder i USA, kan du angive butikkens destinationsland til USA. Du kan angive et destinationsland eller -område for alle din butiks domæner eller underdomæner i Google Search Console.

Hvis du har et Shopify-abonnementet eller derover og sælger i flere lande eller områder ved hjælp af internationale domæner, skal du bekræfte alle dine domæner i Google Search Console. Gå til Ældre værktøjer og rapporter > International målretning for at konfigurere et destinationsland eller -område for alle dine butikker i Google Search Console. Få mere at vide om, hvordan du konfigurerer international målretning i Google Search Console, under Hjælp til Google Search Console.

Bemærk: Hvis du ikke har bekræftet dit domæne eller indsendt din websiteoversigt til Google Search Console, skal du fuldføre disse trin, før du kan konfigurere international målretning.

Skift mellem internationale domæner

Internationale domæner øger chancen for, at kunder fra forskellige lande eller områder besøger den korrekte version af dit website. Du kan automatisk videresende besøgende, der ikke lander på det korrekte domæne, baseret på deres lokation.

Udfør følgende trin for at aktivere automatisk omdirigering:

1. Gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Aktivér i afsnittet Omdirigering af domæne.

Når du har aktiveret automatisk omdirigering, videresendes besøgende i din webshop automatisk, når de lander på det forkerte domæne i forhold til deres lokation. Hvis du f.eks. bruger et .com-domæne til USA og et .ca-domæne til Canada, vil en canadisk besøgende, som lander på johns-apparel.com, automatisk blive videresendt til johns-apparel.ca.

Hvis du har en landevælger i dit tema, kan besøgende i din webshop skifte manuelt mellem internationale domæner. Du kan bruge den gratis Geolocation-app til at tilføje landevælgere, hvis dit tema ikke allerede indeholder dem.

Ofte stillede spørgsmål om internationale domæner

Behøver jeg at købe internationale domæner for hvert land eller område?

Nej, du kan bruge underdomæner på dit primære domæne for hvert land eller område. Hvis dit primære domæne f.eks. er your-store-name.com, kan du konfigurere et domæne for Canada som ca.your-store-name.com. Du kan også købe og bruge your-store-name.ca.

Kan jeg vise unikt indhold på tværs af forskellige internationale domæner?

Du kan bruge Liquid-filteret request.host til at vise unikt indhold på tværs af forskellige domæner. Dette er en avanceret vejledning, der kræver kendskab til Shopify Liquid.

Hvordan påvirkes SEO-resultater af internationale domæner?

Der konfigureres automatisk hreflang-tags og websiteoversigter for alle domæner. Disse elementer gør det muligt for søgemaskiner at returnere søgeresultater med domæner, der er specifikke for den enkelte kundes land eller område. Send en websiteoversigt for alle internationale domæner, du konfigurerer. Hvis du har aktiveret automatisk omdirigering, bruger Shopify midlertidige omdirigeringer mellem internationale domæner. Disse midlertidige omdirigeringer giver søgemaskiner mulighed for at finde og indeksere alle dine webadresser.

Kan mine kunder skifte mellem sprog og valutaer, hvis de vil vælge noget andet end standardindstillingen?

Ja. Hvis du vil give dine kunder mulighed for at skifte mellem sprog og valutaer, skal du føje valutavælgere dit tema. Dit tema kan have en indbygget valuta- og sprogvælger. Hvis du bruger Shopify-appen Geolocation, kan du tilføje valuta- og sprogvælgere og IP-adressebaserede anbefalinger til dine kunder.

Kan jeg knytte flere lande eller områder og valutaer til ét domæne?

Nej. Du kan kun have ét land eller område og én valuta knyttet til hvert domæne. Hvis et land eller et område er knyttet til et domæne, kan du ikke knytte dette land eller område til et andet domæne.

Skal jeg føje hver enkelt sprog til et domæne?

Nej. Opret kun domæner for de sprog, som dine kernekunder bruger. Hvis der tilføjes for mange sprog, som ikke er relevante for et domæne, kan det have negativ indvirkning på din SEO-rangering.

Hvorfor vises min butik kun på ét sprog, efter jeg har tilføjet domæner og tildelt sprog til dem?

Du skal bruge en understøttet tredjepartsapp til at oversætte indholdet i din butik sammen med Shopifys funktion til flere sprog. Internationale domæner oversætter ikke dit indhold for dig.