Skrive en Om os-side

Hvis du beslutter dig for at inkludere en "Om os"-side i din webshops indhold, kan du bruge den til at fortælle historien om din virksomhed til dine kunder, så de får en fornemmelse af dit brand.

Bemærk: Du behøver ikke at navngive siden "Om os". I stedet kan du tilføje en titel, som giver mere mening i forhold til din virksomhed, f.eks. "Vores historie", "Værdier" eller måske noget, som er endnu mere direkte, f.eks. "Vi er engageret i bæredygtig handel".

Overvej formålet med din Om os-side

Når du skriver din "Om os"-side, kan du overveje følgende mål:

• Vær motiverende – Overvej, hvad du vil have, kunderne skal gøre, og hvordan de skal have det, når de har læst siden. Du kan f.eks. ønske at inspirere kunderne til at tilmelde sig din adresseliste for at få mere at vide om dem, der producerer dine produkter, eller du kan ønske at gøre dem interesserede i produkter, der fremstilles i begrænset oplag, så de følger dig på sociale medier.
  • Vær autentisk – Fortæl historien om din virksomhed ved at bruge en unik, ærlig stemme. Om muligt kan du inkludere de værdier, der driver virksomheden, historien om dens vækst og udfordringer samt virksomhedens mål. Du kan f.eks. fortælle historien om, hvordan du opdagede, at du selv havde et behov for produkterne. Hvis du har problemer med at skrive autentisk, kan du prøve først at optage det, du siger, og derefter skrive det ned som et udkast.
  • Vær inspirerende – Brug billeder eller videoer til at bryde teksten op og give kunderne en fornemmelse af virksomheden. Du kan f.eks. vise billeder af dit virksomhedsteam eller videoer med udtalelser fra tidligere kunder.

Du behøver ikke at føle, at din "Om os"-side skal være perfekt. Efterhånden som din virksomhed vokser og forandrer sig, kan du opdatere siden med indhold, som er relevant for dine kunder.

Oplysninger, der skal inkluderes på din Om os-side

Når du skriver din "Om os"-side, skal du inkludere de oplysninger om din virksomhed, dine produkter eller kunder, som vil motivere kunderne. Du behøver ikke at inkludere alt om din virksomhed, men du kan overveje, om nogle af følgende eksempler ville være gode at have med på din "Om os"-side:

• Det, du sælger – alt det, der gør dine produkter anderledes
  • Hvorfor du sælger det – dit firmas mission og værdier
  • Hvem du er – dit firma, grundlæggeren eller producenterne
  • Hvem du sælger til – din tilgang til kundeservice eller kundetilfredshed
  • Hvorfor du er anderledes – særlig ekspertise, kundeudtalelser eller ekstra serviceydelser

Husk at inkludere en særlig anmodning for kunderne, som svarer til målet med siden – dette kaldes også en opfordring til handling. Siden kan f.eks. indeholde en tilmeldingsformular til et nyhedsbrev eller knapper til at følge virksomheden på sociale medier.

Tilføj en Om os-side i din webshop

Når du har skrevet et udkast til din "Om os"-side, kan du bede en anden om at læse det, give dig feedback og holde øje med stavefejl og andre skrivefejl. Når du er klar, kan du tilføje en side i din webshop, hvor du fortæller kunderne din historie.

Fremgangsmåde:

1. Indtast en titel og indhold til siden.

2. I feltet Synlighed kan du vælge, når du vil udgive din webside. Din nye webside er som standard synlig, når du klikker på Gem. Vælg muligheden Skjult, hvis du vil have, at din nye webside er skjult i din webshop, eller klik på Angiv en specifik udgivelsesdato for at styre, hvornår din webside udgives.

3. Klik på Gem.

Når du har oprettet din "Om os"-side, skal du tilføje et link til den i din webshopnavigation, så den vises i en menu.