Køb af et domæne via Shopify

Hvis du vil opsætte dit domæne og administrere alle dine domæneindstillinger i Shopify-administrator, kan du købe et domæne via Shopify. Hvis dette domæne er det første domæne, du føjer til Shopify, konfigureres det automatisk som den webadresse, der vises for dine kunder. Hvis du allerede bruger et domæne med din butik, omdirigerer det nye domæne automatisk til dit primære domæne.

Når du har købt et domæne gennem Shopify, kan du udføre følgende opgaver via Domæner i Shopify-administrator:

• Du kan redigere dine domæneindstillinger
  • Du kan oprette underdomæner
  • opsæt mailadresser til videresendelse
  • Du kan betale for dit domæne
  • forny dit domæne

Overvejelser før køb af domæner via Shopify

Gennemgå følgende overvejelser, før du køber et domæne via Shopify:

• Shopify tilbyder ikke mailhostingtjenester. Du kan i stedet knytte dit Shopify-administrerede domæne til en mailhostingtjeneste hos tredjepart.
  • Nogle domæneudgivelser omfatter WHOIS-beskyttelse af persondata. Dette er en tjeneste, der skjuler dine private kontaktoplysninger fra offentlige poster om domæneregistrering. Hvis du ønsker WHOIS-beskyttelse af persondata, skal du sørge for, at din domæneudvidelse ikke er på listen med WHOIS-undtagelser.
  • Nogle domæneudvidelser har specifikke krav i forhold til bopæl eller virksomhedsregistrering. Sørg for, at du kan opfylde disse krav, da du muligvis skal bekræfte dine registreringsoplysninger. Hvis du ikke kan opfylde disse krav, vil dit domæne muligvis blive suspenderet.
  • Der oprettes automatisk et TLS-certifikat, også kaldet et SSL-certifikat, når du køber et domæne via Shopify. Du behøver ikke at købe SSL-kryptering til dit domæne.
  • Du skal betale registreringsgebyret hvert år for at forny dit domæneabonnement. Fornyelser af domæner debiteres separat i forhold til dine månedlige abonnementsgebyrer. Den nøjagtige pris afhænger af, hvilke domæneudvidelser du vælger.
  • Domænehostingtjenester er kun tilgængelige med et betalt Shopify-abonnement. Hvis du vil lukke din butik eller Shopify-konto, men ønsker at beholde dit domæne, skal du overføre domænet, før du deaktiverer din butik. Du kan overføre dit domæne til én af følgende muligheder:

• Når du køber .se-domæner, skal din kontaktinformation have følgende format:

• Postnummeret må ikke indeholde tegn.
    • De første 0 i dit telefonnummer kan ikke inkluderes.
    • Dit svenske personnummer skal bestå af ti cifre og en bindestreg i følgende format: YYMMDD-XXXX.

Køb et domæne via Shopify

Inden du køber et tilpasset domæne via Shopify, skal du kontrollere pris og tilgængelighed for dit domænenavn ved hjælp af Shopifys generator til domænenavne. Den nøjagtige pris på domæner, der købes via Shopify, afhænger af hvilken TLD-udvidelse (domæne på topniveau), du vælger. Tilgængeligheden for domæner på topniveau kan ændre sig.

Generatoren til domænenavne viser tilgængeligheden af dit valgte domænenavn samt andre tilgængelige domæner på topniveau og andre domænenavne. Hvis dit valgte domænenavn eller TLD ikke er tilgængeligt, kan du vælge et af de foreslåede alternativer eller starte en ny søgning.

Trin 1: Vælg det domænenavn, du vil købe

1. Gå til Indstillinger > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Køb nyt domæne.
  3. Angiv det domænenavn, du vil købe.
  4. Gennemgå de tilgængelige domæneudvidelser og deres pris.
  5. Klik påKøb ud for det domæne, du vil købe.

Trin 2: Gennemgå købsoversigten

1. Gennemgå afsnittet Domæne, der skal registreres. Hvis du vil sikre dig, at dit domæne automatisk bliver fornyet, inden det udløber, skal du vælge Automatisk fornyelse af dette domæne hvert år.
  2. Gennemgå afsnittet Kontaktoplysninger for at bekræfte, at Shopify-butiksejerens mailadresse og oplysninger er korrekte.
  3. Bekræft, om denne domæneudvidelse omfatter WHOIS-beskyttelse af persondata. Dette er en tjeneste, der skjuler dine personlige kontaktoplysninger fra offentlige poster om domæneregistrering:

• Hvis det angivne domænenavn omfatter WHOIS-beskyttelse af persondata, vises en besked om, at domænet omfatter WHOIS-beskyttelse af persondata.
    • Hvis du ikke modtager denne meddelelse, og du ønsker WHOIS-beskyttelse af persondata på dit domæne, skal du klikke på Annuller og derefter vælge en anden domæneudvidelse, der ikke findes på listen med WHOIS-undtagelser.
  4. Vælg en betalingsmetode for dit domæne i afsnittet Betalingsmetode.

5. Læs ICANN-politikken og Aftalen om domæneregistrering.

6. Klik på Køb domæne.

Det kan vare op til 48 timer, før dit domæne begynder at fungere. Hvis dette domæne er det første domæne, du føjer til Shopify, konfigureres det automatisk som den webadresse, der vises for dine kunder. Hvis du allerede bruger et domæne med din butik, omdirigerer det nye domæne automatisk til dit primære domæne.

Trin 3: Bekræft din mailadresse

Når du har købt et domæne, skal du verificere din mailadresse for at fuldføre domæneregistreringen. Kontrollér din mailkonto for flere mails fra Shopify, som du skal gennemgå. Disse mails indeholder oplysninger om følgende:

• Bekræftelse af dit køb
  • bekræftelse af din mailadresse
  • Administration af, hvordan dine data deles.

Hvis du ikke modtager en mail om verificering af din mailadresse, skal du kontrollere spammappen i din Indbakke. Du kan også prøve at sende verificeringsmailen igen fra din Shopify-administrator. Hvis du ikke verificerer din mailadresse inden for 15 dage, kan dit domæne blive suspenderet.

Bekræftelse af dine registreringsoplysninger

Nogle domæner, der købes via Shopify, har begrænsninger eller krav i forbindelse med registrering. Hvis du f.eks. vil bruge et .ca-domæne i Canada eller et .fr-domæne i Frankrig, skal du opfylde visse krav i forhold til bopæl og virksomhedsregistrering. Disse domæneudvidelser har specifikke registreringsorganisationer, der administrerer deres registreringer. Hvis du er domæneejeren, kan du blive kontaktet af disse organisationer med jævne mellemrum for at bekræfte, at du opfylder deres krav i forhold til bopæl og virksomhedsregistrering.

Når du køber et domæne via Shopify, bruges din butiks oplysninger automatisk til at fuldføre domæneregistreringen. Disse oplysninger omfatter virksomhedsnavn, personligt navn, adresse samt telefonnummer.

Hvis du bliver kontaktet af en registreringsorganisation i forbindelse med bekræftelse af dit domæne, skal du indsende dokumentation på dine registreringsoplysninger. De forskellige registreringsorganisationer har forskellige krav til, hvilken slags dokumentation du må indsende såsom et pas, virksomhedens fakturaer eller bevis på virksomhedens adresse. Kontakt Shopify Support, hvis din virksomhed skifter adresse, eller du har problemer med at bevise dine registreringsoplysninger.

De næste trin, når du har købt et domæne

Når du har købt et domæne, kan du gøre følgende:

WHOIS-undtagelser

Følgende domæneudvidelser omfatter ikke WHOIS-beskyttelse af persondata, når du køber et tilpasset domæne via Shopify. Hvis du køber en af disse domæneudvidelser, vil dine personlige oplysninger være tilgængelige i offentlige poster om domæneregistrering.

Domæner på topniveau, som ikke indeholder WHOIS-beskyttelse af persondata
.abogado .ac .ae .aero .africa
.ag .ai .alsace .am .ar
.archi .as .asia .at .au
.auto .barcelona .bayern .be .berlin
.br .brussels .bzh .cat .cd
.ch .cl .cm .cologne .coop
.corsica .cx .cz .de .ec
.es .feedback .fi .fm .fr
.frl .gd .gg .gl .gr
.gs .gy .hamburg .hk .hm
.hn .hr .ht .hu .il
.im .in .io .is .je
.jobs .jp .kg .ki .kr
.la .law .lc .li .lt
.lu .lv .ly .ma .md
.melbourne .mn .ms .mu .mx
.my .nl .no .nrw .nu
.nyc .nz .paris .pe .ph
.pl .pm .pr .pro .pt
.pw .qa .quebec .re .rio
.ro .ru .ruhr .sb .sc
.scot .se .sg .sh .si
.so .sr .srl .st .sx
.sydney .tc .tf .tk .tl
.tm .to .travel .tw .ua
.us .uy .vc .ve .vg
.vlaanderen .vote .voto .wf .wien
.yt .za