Administration af dit domæne i Shopify

Du administrerer alle dine domæneindstillinger på siden Domæner i din Shopify-administrator.

Angiv dit primære domæne

I Shopify er et primært domæne det domænenavn, som kunderne ser i adresselinjen, når de gennemser din webshop. Du kan bruge dit roddomæne eller et underdomæne som dit primære domæne, men du kan kun have ét primært domæne.

Dit primære domæne, som kaldes .myshopify.com-webadressen, ser som standard sådan ud your-store-name.myshopify.com. Din .myshopify.com-webadresse bruges til at logge ind i din butik og identificere din konto, når du kontakter support.

Når du tilmelder dig Shopify, vælger du en .myshopify.com-webadresse. Inden du vælger din .myshopify.com-webadresse, bør du kontrollere, at du har stavet den korrekt. Du kan ikke ændre din .myshopify.com-webadresse, men du kan købe et tilpasset domænenavn via Shopify eller fra en tredjepartsdomæneregistrator, som du derefter kan gøre til dit primære domæne.

Du tildeler dit primære domæne fra siden Domæner i din Shopify-administrator.

Inden du angiver dit primære domæne, skal du sørge for, at du:

Bemærk: Inden du angiver dit primære domæne, skal du sørge for, at dine domæner har statussen OK. Det tager omkring 4 timer, før ændringer af et domæne træder helt i kraft.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Skift primært domæne i afsnittet Primært domæne.

2. Vælg det domæne, du vil angive som dit primære domæne.

3. Klik på Gem.

Det primære domæne, som du angiver, vises i dit butikslayout.

Fjern et tredjepartsdomæne

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Vælg det domæne, som du vil fjerne, i afsnittet Tredjepartsdomæner.
  3. Afhængigt af det abonnement, som din konto har, kan du gøre et af følgende:

1. Klik på Fjern, hvis din konto har Basic Shopify-abonnementet.
    2. Klik på Administrer > Fjern, hvis din konto har Shopify-abonnementet eller derover.
  4. Klik på Fjern for at bekræfte, at du vil fjerne og afbryde forbindelsen til dette domæne.

Hvis du beslutter dig for at bruge dette domænenavn til din Shopify-butik igen, kan du tilføje det i din Shopify-administrator.

Hvis du planlægger at lukke din butik og flytte dit domæne til en ny platform, skal du være opmærksom på, at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) forbliver i kraft på dit domæne i 90 dage, når du lukker din butik, for at sikre sikkerheden af dine og dine kunders oplysninger.

Fjern et Shopify-administreret domæne

Hvis du ikke længere ønsker, at et Shopify-administreret domæne er knyttet til din Shopify-butik, skal du kontakte support for at få det fjernet. Når du har fjernet eller afbrudt forbindelsen til et Shopify-administreret domæne, kan du ikke administrere dets indstillinger ved hjælp af din Shopify-administrator.

Din .myshopify.com-webadresse er ikke inkluderet som et Shopify-administreret domæne. Disse webadresser kan ikke fjernes eller ændres.

Sådan omdirigerer du et domæne

Hvis din konto har Shopify-abonnementet eller derover, og du har flere tilpassede domæner for din butik, skal disse domæner enten omdirigere til dit primære domæne eller bruges til at målrette dig et specifikt land eller område ved hjælp af internationale domæner. Hvis du ikke omdirigerer dit domæne, vil søgemaskiner muligvis indeksere dit website som duplikeret indhold, hvilket kan påvirke din synlighed og SEO.

Du kan ikke bruge internationale domæner, hvis din konto har Basic Shopify-abonnementet, men du bør stadig bekræfte, at alle tilpassede domæner, der er knyttet til din butik, omdirigerer til det primære domæne.

Sådan omdirigerer du et domæne – Shopify-abonnementet eller derover

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne, du vil omdirigere.
  3. Vælg Omdiriger til primært domæne.

Sådan omdirigerer du et domæne – Basic Shopify-abonnementet

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Aktivér omdirigeringer i afsnittet Primært domæne.
  3. Klik på Aktivér omdirigeringer igen.