Internationale domæner

Et regionalt domæne eller underdomæne er en webadresse, der er specifik for et område eller et land. Disse typer domæner kaldes også internationale domæner. Hvis du vil sælge til købere i flere lande, kan du bruge internationale domæner for at vise din webshop på det sprog, som er specifikt for det enkelte område eller land, og vise priser i den lokale valuta.

Du kan bruge både domæner på topniveau og underdomæner, når du opretter område- eller landespecifikke domæner. Du kan f.eks. bruge your-shop-name.com i USA, hvor din webshop vises på engelsk, og priserne vises i USD. I Frankrig kan du bruge your-shop-name.fr eller fr.your-shop-name.com, hvor din webshop vises på fransk, og hvor priserne vises i euro. Dette giver bedre lokale shoppingoplevelser og hjælper med internationalt salg.

Der kan være begrænsninger eller krav for specifikke områder eller lande, når du bruger et domæne på topniveau, som du køber hos Shopify. Hvis du f.eks. vil bruge et .ca-domæne for Canada, skal du opfylde bestemte krav til bopælspligt og virksomhedsregistrering. Hvis du ikke opfylder disse krav, skal du bruge underdomæner eller købe et domæne på topniveau fra en tredjepartsudbyder af domæner og knytte det til Shopify.

Bemærk: Internationale domæner er ikke tilgængelige for butikker, der har et Shopify Lite-abonnement eller et Basic Shopify-abonnement.

Overvejelser i forbindelse med konfiguration af internationale domæner

Overvej følgende, når du konfigurerer internationale domæner:

• Hvis du vil oprette internationale domæner for din butik, skal du tilføje og tilknytte et domæne for hvert af de område og lande, du vil tilbyde en lokaliseret shoppingoplevelse i.
  • Domænerne eller underdomænerne skal være specifikke for et område eller et land, f.eks. johnsapparel.de for Tyskland. Du skal imidlertid bruge tilpassede domæner. Du bør ikke bruge dit standard-myshopify.com-domæne.
  • Brug landekoder på to bogstaver til underdomæner. Hvis du sælger i USA på nuværende tidspunkt ved hjælp af johnsapparel.com, og du vil udvide til Australien, skal du bruge au.johnsapparel.com.
  • Hvis du vil bruge internationale domæner, skal du sælge på flere sprog ved hjælp af en understøttet oversættelsesapp eller sælge i flere valutaer ved hjælp af Shopify Payments.

Konfigurer et internationalt domæne

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne eller underdomæne, du vil tilpasse.
  3. For ikke-primære domæner skal du vælge Videresend ikke til primært domæne for at valgmulighederne for domæneadministration.
  4. Vælg de sprog og det område eller land, du vil knytte til dette specifikke domæne.
  5. Klik på Gem.

Ofte stillede spørgsmål om internationale domæner

Behøver jeg at købe landespecifikke domæner for hvert område eller land?

Nej, du kan bruge underdomæner på dit primære domæne for hvert område eller land. Hvis dit primære domæne f.eks. er your-store-name.com, kan du konfigurere et domæne for Canada som ca.your-store-name.com. Du kan også købe og bruge your-store-name.ca.

Hvordan påvirkes SEO-resultater af internationale domæner?

Hreflang-tags konfigureres automatisk for alle domæner. Hreflang-tags gør det muligt for Google søgemaskine at vise domæner i søgeresultaterne, der er specifikke for køberens område eller land.

Vil mine købere automatisk blive omdirigeret til det rigtige landespecifikke domæne?

Nej. Shopify omdirigerer ikke automatisk købere til deres landespecifikke domæner baseret på deres IP-adresse, fordi dette kan give SEO-problemer. Se Googles anbefaling for at få flere oplysninger.

Kan mine kunder skifte mellem sprog og valutaer, hvis de vil vælge noget andet end standardindstillingen?

Ja. Hvis du vil give dine kunder mulighed for at skifte mellem sprog og valutaer, skal du føje valutavælgere dit tema. Dit tema kan have en indbygget valuta- og sprogvælger. Hvis du bruger Shopify-appen Geolocation, kan du tilføje valuta- og sprogvælgere og IP-adressebaserede anbefalinger til dine kunder.

Kan jeg knytte flere områder eller lande og valutaer til ét domæne?

Nej. Du kan kun have ét område eller land og én valuta knyttet til hvert domæne. Når et område er blevet knyttet til dit domæne, kan du heller ikke knytte dette område eller land til et andet domæne.

Skal jeg føje hver enkelt sprog til et domæne?

Nej. Opret kun domæner for de sprog, som dine kernekunder bruger. Hvis der tilføjes for mange sprog, som ikke er relevante for et domæne, kan have negativ indvirkning på din SEO-rangering.

Hvorfor vises min butik kun på ét sprog, efter jeg har tilføjet domæner og tildelt sprog til dem?

Du skal bruge en understøttet tredjepartsapp til at oversætte indholdet i din butik sammen med Shopifys funktion til flere sprog. Internationale domæner oversætter ikke dit indhold for dig.