SSL

SSL-certifikater forbedrer onlinesikkerheden ved at kryptere din butiks indhold og udgiver det på en sikker måde ved hjælp af HTTPS i stedet for HTTP for at forbedre sikkerheden. Når du føjer dit tilpassede domæne til din Shopify-butik, oprettes der automatisk et nyt SSL-certifikat.

Hvis din butiks webadresse for eksempel er http://www.example.com, bliver webadressen opdateret til https://www.example.com, når SSL-certifikatet udstedes. Kunder, der bruger den oprindelige webadresse, omdirigeres til den krypterede webshop.

Bemærk: SSL-certifikater aktiveres som standard i Shopify for din butiks betalingsproces samt for indhold, der er hostet på dit .myshopify.com-domæne.

Når du har tilføjet dit tilpassede domæne, kan det vare 48 timer, før der oprettes et nyt SSL-certifikat. I dette tidsrum vises fejlen SSL er utilgængeligt muligvis i din Shopify-administrator. Der kan også blive vist en sikkerhedsfejl i din browser, når du besøger din webshop. Hvis din butik stadig viser en sikkerhedsfejl efter mere end 48 timer, henvises du til fejlfindingsvejledningen vedrørende SSL er utilgængeligt-fejl.

Forståelse af SSL

SSL-certifikater har følgende fordele for din webshop:

• De føjer et nyt sikkerhedsniveau til din webshop ved at bruge HTTPS i stedet for HTTP.
  • De opbygger kundetillid ved at vise SSL-hængelåsikonet ved siden af din webshops webadresse:

SSL-hængelåsikon

Hvis din webshop viser indhold (inklusive billeder, videoer eller webskrifttyper), der er hostet et andet sted end hos Shopify, kan du bekræfte det på siden med indstillinger for Domæner i din Shopify-administrator for at sikre, at dette ikke gør dit SSL-certifikat ugyldigt.

Bedste fremgangsmåder for SSL-indhold

Du kan udføre følgende handlinger for at sikre, at din butiks onlineindhold forbliver sikkert:

HTTP Strict Transport Security (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en websikkerhedsmekanisme, der sikrer, at browsere kun opretter forbindelse til din webshop via en sikker HTTPS-forbindelse. Når man bruger en sikker forbindelse, forhindres visse typer af netværksangreb, hvilket hjælper med at sikre dine og dine kunders oplysninger. HSTS er altid aktiv på dit domæne, så længe dit domæne er knyttet til din Shopify-butik.

Hvis du fjerner et domæne eller forlader Shopify helt, vil Shopifys HSTS-politik forblive i kraft på dit domæne i yderligere 90 dage. Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. Vent til, de 90 dage er gået, eller overvej at overføre dit domæne til en platform, der understøtter HTTPS.

Bemærk: Du kan bruge HTTPS på dit domæne ved at hente et gratis SSL-certifikat fra Let's Encrypt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du kontakte Shopify Support.

Opdatering af dit domænes websiteoversigt

Aktivering af SSL-certifikater for dit domæne kan medføre en midlertidig påvirkning af den organiske trafik i din butik. Hvis du administrer dit website ved hjælp af webmasterværktøjer såsom Google Search Console, kan du opdatere dit domænes websiteoversigt manuelt og informere søgemaskiner øjeblikkeligt, når webadresserne for din webshop ændres fra HTTP til HTTPS.

Processen til opdatering af dit domænes websiteoversigt er forskellig, afhængigt af hvilke webmasterværktøjer du bruger.

Google Search Console

Dette eksempel viser, hvordan du opdaterer dit domænes websiteoversigt ved hjælp af Google Search Console. Hvis du ikke har brugt Google Search Console før, skal du først bekræfte dit Shopify-domæne.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din Google Search Console-konto.
  2. Fra søgekonsollen skal du angive dit domæne (herunder præfikset HTTPS://) og derefter klikke på TILFØJ EGENSKAB.
  3. Klik på navnet på det domæne, som er blevet krypteret ved hjælp af SSL.
  4. Klik på Gennemsøg, og klik derefter på Websiteoversigter.
  5. Klik på TILFØJ/TEST WEBSITEOVERSIGT.
  6. Indtast dit domænes nye HTTPS-oversigt (for eksempel: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Fjern dit domænes HTTP-oversigt fra dets profil.