Webydeevnen for webshoppen

Din webshops Webydeevnekontrolpanel måler indlæsningshastighed, interaktivitet og visuel stabilitet. Disse mål hjælper dig med at forstå, hvordan dine besøgende oplever dit website – fra indlæsning af den første side til forskubbede layouts, der kan skyldes indhold i pop op-vinduer.

I dette afsnit

Hvordan måles webydeevnen?

Webydeevnen måles ved hjælp af vigtige parametre kaldet “Core Web Vitals”.

Core Web Vitals inkluderer følgende ydeevneparametre:

• Largest Contentful Paint (LCP): Måler indlæsningshastighed, baseret på hvor hurtigt det største element eller hovedindholdet bliver synligt for besøgende. Du kan opnå en god LCP-score, hvis hovedindholdet indlæses inden for 2,5 sekunder fra igangsættelse af sideindlæsningen.
  • First Input Delay (FID): Måler interaktivitet, baseret på hvor længe det tager siden at blive responsiv over for brugerhandlinger, som f.eks. klik på et link eller en knap. En FID på mindre end 100 millisekunder anses som en god ydeevne, da siden hurtigt bliver interaktiv.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): Måler visuel stabilitet, baseret på hvor meget indholdet uventet forskubbes under indlæsning. En CLS-score på under 0,1 anses som en god ydeevne.

Google evaluerer også andre faktorer udover Core Web Vitals som f.eks. kompatibilitet med , sikker browsing, HTTPS-sikkerhed og ingen påtrængende mellemliggende sider, som er sideelementer, der forstyrrer en komplet visning af indholdet, som f.eks. pop op-vinduer med kampagner eller aldersbekræftelse. Til sammen hjælper disse faktorer med at evaluere en websides ydeevne og brugeroplevelse.

Hvorfor er webydeevnen så vigtig?

Din webshops ydeevne kan påvirke dine kunders købsoplevelse, din konverteringsrate og din butiks synlighed.

Erfaring og konvertering

Når din webshop indlæses hurtigt og har gode interaktioner, giver det alle dine besøgende en positiv oplevelse, uanset deres enhed og internethastighed. Hvis et website er langsomt eller svært at navigere rundt på, er besøgende mere tilbøjelige til at forlade det, inden de køber noget. Hvis du forbedrer din butiks webydeevne, kan du give en bedre brugeroplevelse og øge din konverteringsrate.

Synlighed

Søgemaskiner, som f.eks. Google, bruger sidehastighed som en rangeringsfaktor. Hvis siderne i din webshop klarer sig dårligt på tværs af Core Web Vitals, kan de få en lavere rangering. Det gælder også, selvom din butik ellers er optimeret til søgemaskiner. Hvis du forbedrer webydeevnen, forbedrer du din butiks chancer for at opnå en højere rangering i søgeresultater, og dermed gøre din butik mere synlig.

Funktioner vs. webydeevne i webshop

Din webshop består af funktioner, såsom temakode, apps, billeder, videoer, karruseller, feeds i sociale medier og analyser. Disse funktioner kan forbedre oplevelsen for besøgende og udvide dit websites funktionalitet.

Alle funktioner, som du føjer til din webshop, kan dog påvirke din butiks Core Web Vitals. Nogle funktioner kan gøre dit website langsommere eller skabe uventet adfærd, som kan påvirke brugeroplevelsen.

Når du overvejer at føje en funktion til din butik, bør du vægte funktionens fordele mod dens påvirkning af dine Core Web Vitals. Du bliver muligvis nødt til at finde balancen mellem brugeroplevelse og webydeevne.

Du bør stille dig selv følgende spørgsmål, når du overvejer funktioner til din butik:

• Hvad vil hjælpe kunderne med at træffe beslutninger om at købe i din butik?

• Du kan f.eks. overveje, om dine kunder vil foretrække en simpel startside med links til detaljerede produktsider eller en mere kraftfuld startside, hvor de hurtigt kan se og købe produkter.
  • Hvilken funktionalitet skal der bruges øverst på siden for at få konverteringer?

• Elementer til branding, udvalgte billeder og en indkøbskurv er f.eks. alle funktioner, der kan påvirke ydeevnen, men øge konverteringen.
  • Hvilken funktionalitet kan indlæses senere, når kunderne ruller ned ad siden?

• Analyser og produktanmeldelser behøver f.eks. ikke at blive indlæst med det samme, når en kunde besøger din butik. Du skal muligvis rådføre dig med udviklerne af dit tema eller din app for at finde ud af, om en funktion indlæses med det samme.

Udforsk dit Webydeevnekontrolpanel

Du kan få mere at vide om, hvordan din butik klarer sig på tværs af Core Web Vitals ved at besøge dit Webydeevnekontrolpanel. Kontrolpanelet viser, hvordan din butik klarer sig i forhold til alle tre Core Web Vitals og giver håndgribelige indblik til forbedringer.

Du kan også se faktorer, der påvirker din webydeevne samt, hvordan du løser dem.