Sådan forbedrer du hastigheden i din webshop

Der er adskillige faktorer, som påvirker hastigheden i din webshop. Du kan kontrollere nogle af dem.

Hvis du ikke ved, hvor hurtigt din webshop kører i dag, kan du se det i rapporten Hastighedsanalyse af webshop.

Faktorer, du ikke kan kontrollere

Din kundes enhed, netværk og lokation

Kunder, der besøger din webshop, bor i hele verden og har forskellige enheder og internetforbindelser. Dette betyder, at din butik muligvis indlæses hurtigere eller langsommere alt afhængigt af disse faktorer.

Hvis en kunde kontakter dig angående hastigheden i din butik, skal du bede kunden om at kontrollere, at han eller hun bruger den nyeste version af den benyttede browser, at han eller hun har ryddet cachelageret for nyligt, og at hans eller hendes internetudbyder ikke oplever udfald eller forringet ydeevne.

Shopifys infrastruktur

Shopify hoster din webshop på hurtige, globale servere og begrænser ikke din butiks båndbredde. Du kan kontrollere statussen for din Shopify-butik på Shopify-status.

Herunder er nogle funktioner, der kan påvirke hastigheden i din webshop.

Netværk, der leverer indhold (CDN)

CDN står for "content delivery network" (netværk, der leverer indhold). Shopify leverer et CDN i verdensklasse til shopejere via Fastly. Dette sikrer, at din webshop indlæses hurtigt over hele verden. Du kan kontrollere CDN-statussen på Fastly-statussiden.

Cachelagring i lokal browser

Din butik lagrer midlertidigt nogle elementer i dine kunders lokale lagerplads. Næste gang kunderne besøger din webshop, kan browseren indlæse ressourcerne fra cachen i stedet for at sende en ny anmodning til serveren.

Shopify angiver cachelagring i browseren for ressourcer i din butik, der kan lagres i cachen. Dette sker for ét år for hver fil. Filer, der kan lagres i cachen, omfatter billedfiler, PDF-filer, JS-filer og CSS-filer.

Cachelagring af side på serverside

Shopify lagrer sider i cachen på serversiden udover cachelagring i lokale browsere. Første gang siden indlæses, kan det tage længere tid, men indlæsninger af siden på et senere tidspunkt er hurtigere, fordi kunderne modtager en cachelagret kopi.

Aktiverne i Liquid-tagget content_for_header

Liquid-tagget "{% content_for_header %}" indsætter aktiver, der benyttes af en række funktioner i webshoppen, herunder analyser af ydeevnen og valgfrie funktioner såsom dynamiske betalingsknapper. Hvis du indlæser dette tag og dets relaterede aktiver, vil det påvirke hastigheden i din butik. Shopify optimerer tagget og dets aktiver for at gøre det hurtigere.

Faktorer, du kan kontrollere

Herunder er nogle af de faktorer, der kan påvirke hastigheden i din webshop samt, hvordan du kan løse dem.

Apps

Når du tilføjer apps for at ændre funktionaliteten eller udseendet af din webshop, føjer de kode til dit tema for at kunne køre. Nogle koder kan fjernes eller flyttes rundt for at forbedre din webshops ydeevne. Du kan fjerne koden, hvis du ikke bruger en app.

Hvis du mener, at en app gør din butik langsommere, kan du gøre følgende:

Bemærk: Apps, der kun kører i administratoren, såsom Shopify Local Delivery-appen, påvirker ikke hastigheden i din webshop.

Temaer

Temaer består af Liquid-, HTML-, CSS- og JavaScript-kode. Når du redigerer eller tilpasser temaer, kan filerne blive større og derved påvirke hastigheden i din butik.

Hvis du mener, at noget i dit tema gør din butik langsommere, kan du gøre følgende:

Tema- eller appfunktioner

Når visse funktioner er aktiveret, kan det påvirke hastigheden i din butik. Nogle pop op-vinduer til hurtige visninger forudindlæser f.eks. oplysninger fra alle produktsider, når en kollektionsside indlæses. Hvis du indlæser ekstra data, som dine kunder ikke bruger, kan det påvirke hastigheden i din butik uden at tilføre værdi.

Hvis du mener, at en funktion gør din butik langsommere, kan du gøre følgende:

Kompleks eller ineffektiv Liquid-kode

Du kan redigere næste alt i Liquid, der bruges til at gengive din butik. Der findes både effektive og ineffektive måder at skrive Liquid-kode på. Hvis du gentagne gange udfører komplekse handlinger, kan det øge gengivelsestiden for Liquid – dette påvirker hastigheden i din butik.

Hvis du f.eks. ønsker at sætte produkterne i en kollektion i rækkefølge efter pris, bør du gøre dette, før du anvender loops til produkterne i din kollektion – og ikke som en del af loop-koden. Dette skyldes, at produkternes rækkefølge ikke ændres for hvert produkt, og beregningen af produkternes rækkefølge føjer behandlingstid til anmodningen.

Du kan foretage følgende handlinger, hvis du er bekymret for, at din kode ikke er optimeret:

Billeder og videoer

Overdimensionerede billede og billeder, der er skjult for visninger, kan påvirke indlæsningen af andre, og vigtigere dele af en side. Hvis brugere skal vente længe på, at store billeder indlæses, kan de opfatte din butik som langsom.

Shopify tilføjer nogle sikkerhedsforanstaltninger, som forhindrer dig i at overbelaste din webshop med billeder og videoer. For eksempel:

• Du må ikke have mere end 50 produkter på en kollektionsside eller 25 afsnit på din startside.
  • Mange temaer udskyder indlæsningen af billeder, der ikke vises på skærmen.
  • Mange temaer indlæser også en specifik størrelse billeder afhængigt af den skærmstørrelse, som billedet vises på.

Disse sikkerhedsforanstaltninger forhindrer dog ikke, at billeder og videoer kan påvirke din webshops ydeevne.

Hvis du mener, at billeder gør din butik langsommere, kan du gøre følgende:

• Læs vejledningen til billedoptimering.
  • Brug kun 2-3 dias til diasshow med udvalgte billeder eller ét udvalgt billede.
  • Rådfør dig med udvikleren af dit tema for at få at vide, hvordan du bedst bruger billeder sammen med deres tema.
  • Få hjælp af en Shopify-ekspert, hvis det er aktuelt.

Værktøjer til fejlfinding

Herunder kan du finde nogle værktøjer, som du kan bruge til at undersøge hastigheden i din webshop.

Lighthouse

Shopify-rapporten Hastighedsanalyse af webshop måler hastigheden i din butik ved hjælp af Lighthouse. Du kan køre din egen Lighthouse-rapport ved hjælp af Google PageSpeed Insights for at få mere detaljerede parametre for siderne i din butik. Hvis du vil vide mere om, hvad disse parametre betyder, kan du se dokumentationen for Google Lighthouses resultater for ydeevne. Du kan også få hjælp af en Shopify-ekspert til at forstå parametrene og få anbefalinger til forbedringer.

Shopify Theme Inspector til Chrome

Shopify Theme Inspector til Chrome er et profileringsværktøj, der viser ydeevnen for Liquid-gengivelser via en graf med flammer. Dette værktøj giver dig mulighed for at identificere, hvilke kodelinjer der gør siderne i din webshop langsommere. Få mere at vide om, hvordan du bruger Shopify Theme Inspector.

Sådan får du support

Hvis du bruger et gratis tema fra Shopify, vil Shopify Support muligvis kunne hjælpe dig med grundlæggende forbedringer af din ydeevne.

Hvis du bruger et tema fra tredjepart og har brug for hjælp, kan du kontakte udvikleren af dit tema eller få hjælp af en Shopify-ekspert.

Hvis du har et udviklingsteam eller et partnerbureau, kan du også kontakte dem for at få hjælp.