Webydeevnekontrolpanel og -rapporter

Hvis du optimerer din webshops ydeevne, kan det forbedre dine kunders købsoplevelse, gøre din butik mere synlig og øge dine konverteringsrater. Dit webydeevnekontrolpanel kan hjælpe dig med at forstå, hvordan din butik klarer sig i forhold til branchestandarderne for indlæsningshastighed, interaktivitet og visuel stabilitet (også kendt som “Core Web Vitals”).

Din webshops ydeevne kan blive påvirket af flere faktorer, som f.eks. følgende områder:

• apps
  • biblioteker og tjenester fra tredjepart
  • biblioteker med analyser
  • temakode
  • Antallet af billeder og videoer og størrelsen på dem

Hvis du foretager strategiske justeringer af din webshop, kan du forbedre dine ydeevneparametre og din rangering.

Få mere at vide om vigtigheden af din webshops ydeevne.

Sådan kan du se din butiks webydeevnekontrolpanel

Hvis du vil se kontrolpanelet Webydeevne for din butik, skal du have medarbejdertilladelsen Rapporter.

Trin:

Rapporten viser, hvordan dit butikslayout klarer sig på tværs af Core Web Vitals: Indlæsningshastighed, interaktivitet og visuel stabilitet. Rapporten indeholder oplysninger om computer- og mobiloplevelser og fordelingen af oplevelser i de angivne ydeevnerangeringer. Rapporten viser også, hvordan eventuelle ændringer har påvirket oplevelsen af dit butikslayout, som f.eks. installationer af apps, temaopdateringer og ny kode.

Dine parametre for webydeevne

Webydeevnekontrolpanelet giver dig indblik i din webshops ydeevne, baseret på rigtige brugerdata fra de seneste 28 dage. Kontrolpanelet evaluerer din butik mod de tre Core Web Vitals, og giver hver parameter en bedømmelse som “god”, “middel” eller “dårlig”. Denne rangering afspejler de bedste 75 % af dine brugeroplevelser.

Du kan se data for forskellige enheder ved hjælp af rullemenuen øverst på siden. Vælg mellem “mobil”, “computer” eller “alle” (standardindstillingen) for at tilpasse din visning.

På grund af måden, som parametrene beregnes på, kan der gå noget tid før de er klar efter ændringer i din webshop. Du har muligvis ikke parametre, hvis din butik er ny eller beskyttet med adgangskode.

Indlæsningshastighed

Largest Contentful Paint (LCP) måler indlæsningshastighed, baseret på hvor hurtigt det største element på siden bliver synligt.

Følgende er tilgængelige rangeringer for Largest Contentful Paint (LCP):

Rangeringer og parametre for Largest Contentful Paint (LCP)
Rangering Målparameter Beskrivelse
Godt Mindre end eller lig med 2.500 ms De fleste brugere oplever en hurtig sideindlæsning.
Middel Mere end 2.500 ms og mindre end 4.000 ms Nogle brugere oplever en hurtig sideindlæsning. Her er der plads til forbedring.
Dårlig Mere end 4.000 ms De fleste brugere oplever en langsom sideindlæsning. Dette bør forbedres.

Interaktivitet

First Input Delay (FID) måler interaktivitet, baseret på hvor længe det tager siden at blive responsiv over for brugerhandlinger, som f.eks. klik på et link eller en knap.

Følgende er tilgængelige rangeringer for First Input Delay (FID):

Rangeringer og parametre for First Input Delay (FID)
Rangering Målparameter Beskrivelse
Godt Mindre end eller lig med 100 ms De fleste brugere oplever god reaktionsevne på sider.
Middel Mere end 100 ms og mindre end 300 ms Nogle brugere oplever god reaktionsevne på sider. Her er der plads til forbedring.
Dårlig Mere end 300 ms De fleste brugere oplever langsom respons på sider. Det kan være frustrerende og bør forbedres.

Visuel stabilitet

Cumulative Layout Shift (CLS) måler visuel stabilitet, baseret på hvor meget indholdet uventet forskubbes under indlæsning.

Følgende er tilgængelige rangeringer for Cumulative Layout Shift (CLS):

Rangeringer og parametre for Cumulative Layout Shift (CLS)
Rangering Målparameter Beskrivelse
Godt Mindre end eller lig med 0,1 De fleste brugere oplever et stabilt layout, mens siden indlæses.
Middel Mere end 0,1 og mindre end 0,25 Nogle brugere oplever et stabilt layout, mens siden indlæses. Her er der plads til forbedring.
Dårlig Mere end eller lig med 0,25 De fleste brugere oplever et ustabilt layout, mens siden indlæses. Dette kan irritere brugere og bør forbedres.

Din webydeevne over tid

Kurvediagrammet viser, hvordan ændringer af din webshop – som f.eks. appinstallationer, temaopdateringer og ny kode – har påvirket hver Core Web Vital. Du kan justere forskellige parametre som f.eks. tidsinterval, datogruppering og enhedstype for at få det bedste billede af trafikken på dit website.

Følgende filtre er tilgængelige:

• Enhedstype: Mobil, computer eller begge (standard)
  • Datointerval: Seneste 30 dage (standard), seneste 60 dage, seneste 90 dage
  • Tidsrammegruppering: Dagligt, ugentligt (standard), månedligt

Hvis dit website har mindre trafik, kan der vises større udsving. Hvis du oplever væsentlige udsving, bør du overveje at skifte til et ugentligt eller månedligt filter.

Søjlediagrammet viser, hvor mange sidebesøg der falder under hver ydeevnekategori: God, middel og dårlig. Vær opmærksom på, at visse faktorer er uden for din kontrol. Dette gælder f.eks. kundens enhed, netværk og placering. Kunder over hele verden besøger din butik ved hjælp af forskellige enheder og internetforbindelser. Det betyder, at din butik muligvis indlæses hurtigere eller langsommere for dem alt afhængigt af disse faktorer. Så længe det overordnede parameter er godt, behøver du ikke at bekymre dig alt for meget, hvis nogle kunder falder ind under kategorierne “middel” og “dårlig”.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor har Shopify fjernet Google Lighthouse-hastighedsscoren?

Google Lighthouse bruger simulerede miljøer til hastighedsscores. Det er godt til et hurtigt øjebliksbillede, men afspejler ikke den rigtige brugeroplevelse. Google prioriterer nu Core Web Vitals til SEO-rangering. Få mere at vide hos Google.

Hvorfor har jeg ikke fået scores endnu?

Her er nogle årsager til, at du muligvis ikke har fået en score for dine Core Web Vitals endnu:

• Din butik er beskyttet med adgangskode: Hvis din webshop er beskyttet med adgangskode, har du ikke den trafik fra rigtige brugere, der er nødvendig for at generere Core Web Vitals. Du skal fjerne adgangskodesiden for at give brugere mulighed for at besøge dit website.
  • Du har ikke haft trafik endnu: Du har muligvis ikke haft nogen sidevisninger i webshop til generering af parametre med rigtige brugere. Hvis du ikke har haft trafik endnu, kan du bruge en gratis ydeevneanalyse, der anvender syntetiske data, som f.eks. PageSpeed Insights.

Hvorfor har jeg trafik, men ingen Core Web Vital-scores?

Core Web Vitals er et Google-produkt, som i øjeblikket kun er tilgængeligt i Chronium-baserede browsere. Moderne browsere, som f.eks. Safari og Safari iOS, er udviklet ved hjælp af lignende teknologi, så Core Web Vitals giver stadig en nøjagtig fremstilling af, hvordan dine brugere oplever dit website.

Hvorfor har jeg scores for nogle parametre, men ikke for andre?

Hver parameter måler et forskelligt aspekt inden for ydeevne og brugerinteraktion. Large Contentful Paint (LCP) måler f.eks. sideindlæsning, hvorimod First Input Delay (FID) måler interaktioner med knapper eller links. Hvis der ikke har været interaktioner med knapper eller links, vil FID-parameteren muligvis ikke have en score.

Hvorfor har et af mine resultater ændret sig?

Dine scores kan variere på grund af ændringer i din trafik eller redigeringer af din webshop. Hvis der er store udsving på grund af lav trafik, kan du prøve at ændre til et ugentligt eller månedligt filter.

Dine resultater kan også ændre sig, når du foretager ændringer i din webshop. Dette kan f.eks. ske, hvis du har importeret flere nye produkter, oprettet flere nye kollektioner, ændret dit tema eller introduceret en ny app. Få mere at vide om hvilke faktorer, der kan påvirke din webshops ydeevne.

Hvordan kan jeg forbedre mine resultater eller min rangering?

Du kan få mere at vide om, hvordan du forbedrer ydeevnen i din webshop, på Sådan forbedrer du ydeevnen i din webshop.

Hvorfor er mine scores i kontrolpanelet for webstatus forskellige fra dem i andre værktøjer?

Dine scores i dit webydeevnekontrolpanel er muligvis forskellige fra dem i andre værktøjer på grund af følgende faktorer:

• Dataene i webydeevnekontrolpanelet er baseret på UTC-standarden, som kan være en anden tidszone end den, som anvendes af andre platforme.
  • Webydeevnekontrolpanelet indsamler data på en anden måde ved at indsamle et bredere datasæt fra alle Chronium-browsere (Chrome, Opera, Edge, Samsung Internet) og Firefox. Værktøjer som Googles PageSpeed Insights anvender derimod CrUX-rapporten til tilmeldte Chrome-browsere. Få mere at vide om CrUX-data.