Tilføjelse, forhåndsvisning og køb af temaer

Der er oprettet et standardtema på siden Tema i din administrator, når du åbner en konto hos Shopify – på den måde kan du lettere komme i gang. Hvis du vil tilpasse et andet tema til din webshop, skal du føje et til din administrator.

Der er nogle få måder, hvorpå du kan tilføje et tema:

• Hvis du allerede har en .zip-fil på din computer, kan du uploade den.
  • Du kan tilføje et gratis tema hurtigt og nemt fra administratoren.
  • Du kan købe et betalt tema fra Shopifys temabutik. Selv om betalte temaer skal købes, før du kan udgive dem i din webshop, kan du prøve et betalt tema, før du køber.

Bemærk: Når du køber et tema fra Shopifys temabutik, er dette tema kun licenseret til den butik, du oprindeligt købte den til. Hvis du vil overføre en temalicens til en anden butik, skal du kontakte Shopify Support.

Ulicenserede temaer er ikke berettiget til support eller opdateringer, når nye funktioner udgives. Hvis du vil vide mere om licensering, kan du se Shopifys servicevilkår.

Du kan tilføje flere temaer til din konto for at prøve nye temaer, bibeholde sæsonbestemte versioner af dit udgivne tema eller teste ændringer på en kopi af dit udgivne tema. Du kan se et eksempel på ethvert af disse temaer, men der kan kun udgives ét tema ad gangen. Når du skifter til et nyt tema, har du stadig adgang til dit gamle på siden Temaer i Shopify.

Antallet af temaer, du kan tilføje, afhænger af dit abonnement. Du kan føje op til 20 temaer til din Shopify-konto. Se Shopify Plus for temagrænser vedrørende Shopify Plus. Hvis du når dit abonnements temagrænse, skal du fjerne et tema, før du kan tilføje et nyt.

Når du tilføjer et tema, kan du oprette et link, så du kan dele en en forhåndsvisning af dit tema med andre. Dette kan være nyttigt, hvis du vil få feedback, før du publicerer et nyt tema eller starter din webshop.

Upload en temafil fra din computer

Hvis du har et tema i en .zip-fil på din computer, kan du uploade den til siden Temaer i administratoren.

Før du uploader, skal du sørge for, at dine temafiler er komprimeret til en enkelt .zip-fil.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Upload tema i afsnittet Temabibliotek.
  2. Fra vinduet Upload tema skal du klikke på Vælg fil for at vælge den .zip-fil, du vil uploade.
  3. Klik på Upload. Temaet vil blive føjet til Tema-siden i din administrator.

Tilføj et gratis tema fra administratoren

Gratis temaer er udviklet af Shopify. Shopify giver support til tilpasninger af gratis temaer.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Udforsk gratis temaer i afsnittet Gratis temaer nederst på siden. Der vises et vindue med alle de gratis temaer.
  2. Klik på et hvilket som helst tema for at læse om dets funktioner og for at forhåndsvise de tilgængelige temastile.
  3. Klik på knappen Tilføj for temaet. Temaet vil blive føjet til Tema-siden i din administrator.

Køb et tema fra Shopifys temabutik

Betalte temaer udvikles af designere fra tredjepart. Generel support og opdateringer til tredjepartstemaer leveres af temadesigneren. Hvis du har brug for avancerede tilpasninger, men ikke har erfaring med at udvikle websites med HTML, CSS og JavaScript, kan du overveje at hyre en Shopify-ekspert.

Fremgangsmåde:

1. Besøg Shopifys temabutik, og vælg et tema. Hvis du stadig er i din gratis prøveperiode, skal du vælge et gratis tema for at undgå at betale nogen gebyrer.
  2. Hvis du har valgt et gratis tema, skal du klikke på Tilføj tema eller Start med dette tema. Hvis du har valgt et betalt tema, skal du klikke på Køb tema for at købe temaet. Betalte temaer kan ikke refunderes. Du kan prøve et betalt tema, før du køber det, for at være sikker på at det passer til dine behov.
  3. For betalte temaer skal du klikke på Godkend debitering for at godkende betalingen. Temaet vil blive føjet til siden Tema i din administrator.

Hvis din butik ligger i USA, og du har nok tilgængelige midler på din saldo for din Shopify Payments-konto, vælges Shopify-saldo som din standardbetalingsmetode for køb af temaer.

Prøv et betalt tema i din butik

Du kan prøve et betalt tema for at se, hvordan det ser ud med dine produkter og brandingfarver og din stil, inden du forpligter dig til at købe temaet. Når du får en forhåndsvisning af et tema, kan du foretage tilpasninger med temaeditoren. Alle dine ændringer gemmes, når du køber temaet. Du kan få forhåndsvisning af op til 19 betalte temaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne forskellige temaer, inden du køber. Hvis du har brug for hjælp til et betalt tema, skal du kontakte temaudvikleren.

Fremgangsmåde:

1. Besøg Shopifys temabutik, og vælg et betalt tema.
  2. Klik på Prøv tema. Der indlæses en forhåndsvisning af temaet til din webshop.
  3. På værktøjslinjen nederst på siden skal du gøre et af følgende: - Forhåndsvisning af temaet stoppes ved at klikke på Luk forhåndsvisning
    • Klik på Køb tema for at købe temaet
    • Hvis du vil ændre temaindstillingerne ved hjælp af temaeditoren, skal du klikke på Tilpas tema.

Selv om du vælger ikke at købe det, bliver det betalte tema føjet til siden Temaer i din administrator. Betalte temaer, som du prøver, vil være mærket med labelen Prøveperiode på tema.

Sådan skifter du tema

Når du føjer temaer til din butik, vises de i afsnittet Temabibliotek på siden Temaer i Shopify. Du kan skifte til et nyt tema ved at udgive det i din webshop. Når du udgiver et nyt tema, vil dit gamle tema stadig være tilgængeligt i temabiblioteket (og du kan skifte tilbage til det, hvis du vil).

Når du opdaterer dit tema manuelt, vises den opdaterede version af dit tema som en separat version i temabiblioteket. Den gamle version af dit tema er stadig tilgængelig i temabiblioteket, når du skifter til den opdaterede version. Få mere at vide under Opdatering af temaer.

Del en forhåndsvisning af et tema med andre.

Hvis du er ved at starte din webshop eller planlægger at ændre dens udseende og funktionalitet ved at publicere et nyt tema, kan du søge feedback fra andre ved at dele en forhåndsvisning af dit tema. Du kan oprette et link, som andre kan bruge til at få adgang til en forhåndsvisning af et hvilket som helst tema, du har tilføjet i din Shopify-administrator. Temaet behøver ikke blive publiceret for at blive delt.

Et link til forhåndsvisning giver andre mulighed for at udforske din webshop, men forhindrer dem i at gå til betaling. Når du opretter et link til forhåndsvisning, er det aktivt i 14 dage. Du kan oprette nye links, så ofte du vil. Gamle links til forhåndsvisning påvirkes ikke, når du opretter nye links.

Fremgangsmåde:

1. For det tema, du vil dele, skal du klikke på Hnadlinger og vælge Forhåndsvisning.
  2. På visningslinjen nederst på siden skal du klikke på Del forhåndsvisning. Et vindue, der indeholder et unikt link til deling, åbnes.
  3. Klik på Kopiér link for at kopiere linket til din udklipsholder.
  4. Indsæt linket i e-mails, chats eller på sociale medier for at dele.