Tilføj filtrering i butikslayouts

Butikslayoutets filtre giver dig mulighed for at opsætte produktfiltrering på dine søge- og kollektionssider. Når du aktiverer filtrering, kan kunderne filtrere dine produkter efter tilgængelighed, produkttype, farve eller andre muligheder for at finde de produkter, de er mest interesseret i.

Kontrollér, om dit tema understøtter filtrering

Filtrering i butikslayoutet er inkluderet i alle Online Store 2.0-temaer.

Hvis du vil bruge filtre, skal du have installeret et Online Store 2.0-tema. Hvis dit Online Store 2.0-tema er installeret, men det ikke er i brug, kan du stadig se og opsætte filtreringsmuligheder for din butik, men mulighederne vil ikke være synlige for dine kunder.

Du kan finde ud af, om dit tema understøtter filtrering ved at gå til Webshop > Navigation i din Shopify-administrator. Hvis dit tema ikke understøtter filtrering, vises der en besked i afsnittet Kollektions- og søgefiltre. Du kan stadig oprette filtre for din butik, men de vises ikke i din webshop, medmindre dit tema understøtter funktionen.

Standardfiltre

Filtre for tilgængelighed, primær pris, forhandler og produkttype er som standard inkluderet. Tilpassede filtre bruger dine produktvarianter og metafelter til at afgøre, hvilke yderligere filtermuligheder der skal være tilgængelige. Hvis du f.eks. sælger tøj med forskellige størrelsesvarianter, kan du aktivere et filter for størrelse.

Tilpassede filtre

Du kan have op til 20 tilpassede filtre ud over de 4 standardfiltre. Tilpassede filtre oprettes ved hjælp af dine produktvariantmuligheder eller med Metafelter. Hvis du bruger metafelter, kan du oprette filtre for:

• single_line_text_field
  • number_integer
  • number_decimal
  • boolesk (sandt eller falsk)

Hvis du vil bruge metafelter til dine tilpassede filtre, skal du først oprette metafelterne. Få mere at vide om Metafelter for at opsætte dine tilpassede filterindstillinger.

Når du har opsat metafelterne “single_line_text_field”, “number_integer” eller “boolean”, vises de på listen over valgbare indstillinger på siden Tilføj filtre. Du kan vælge op til 20 tilpassede filtre ud over de 4 standardfiltre.

Tilføj filtre

Vælg de filtre, der skal vises på dine kollektionssider.

Fremgangsmåde:

1. Rul ned til Kollektions- og søgefiltre.
  2. Klik på Tilføj filtre.
  3. Vælg én eller flere filterindstillinger fra listen over tilgængelige filtre.
  4. Klik på Udført for at gemme dine produktmuligheder.
  5. Klik på Gem for at opdatere dine kollektions- og søgefiltre.

Filtrer produkter

Når kollektions- og søgefiltrering er aktiveret, vises filtermulighederne over produktsiderne i din webshop. Der er ingen begrænsning på det antal filterkriterier, en kunde kan vælge. Når kunden har valgt en filtermulighed, opdateres den resulterende liste over filtrerede produkter automatisk, så den viser produkter, der matcher kundens kriterier.

Et billede af et webshoplayout, der viser filtermulighederne under overskriften