Lokaliser dine produktpriser til søgemaskiner

Opdater dit tema for at sikre dig, at de priser, som vises i søgemaskineresultater, matcher dine kunders valutaer.

Søgemaskiner returnerer ofte prisen på et produkt i deres søgeresultater. Når du sælger i flere valutaer, er det ikke altid, at valutaen i resultaterne matcher din kundes lokale valuta.

Hvis dine kunder oplever denne type uoverensstemmelse med valutaer i deres søgeresultater, skal du redigere butikkens tema, så det indeholder oplysninger om de landestandarder og valutaer, som du sælger i. I de fleste tilfælde kan du gøre dette ved at justere følgende indstillinger i dit tema:

• strukturerede data
  • hreflang-links
  • kanoniske webadresseindstillinger

Lad os f.eks. sige, at du sælger i Australien og New Zealand. En kunde i New Zealand søger efter din T-shirt. I søgeresultaterne kan kunden se prisen i australske dollars (20 AUD). Når denne kunde klikker på resultatet, videresendes vedkommende til den newzealandske version af T-shirtens produktside. På denne side kan kunden se prisen i newzealandske dollars (22 NZD). Kunden lægger mærke til prisforskellen mellem søgeresultatet og produktsiden, og bliver forvirret. Kunden udsætter købet.

Bemærk! Indholdet på denne side er kun angivet til generelle oplysninger. Hvis du har problemer i forbindelse med søgeresultater og valuta, kan du kontakte en Shopify-partner, der er specialiseret i SEO. Du kan kontakte partnere via Shopifys Partner Directory.

Brug strukturerede data

Du kan bruge markup på den enkelte side til at strukturere dine data, så de fortæller søgemaskiner om de valutaer, som du sælger i. Søgemaskiner bruger strukturerede data til at klassificere indholdet på dine sider. Strukturerede data bruges også til at aktivere funktioner for søgeresultater, som f.eks. visning af produktets pris i resultaterne.

Du skal bruge den strukturerede datatype product og medtage priceCurrency-egenskaben for alle de valutaer, du understøtter. Denne egenskab beskriver valutaen (i formatet ISO 4217) og skal angives til cart.currency.iso_code (ikke shop.currency).

Debut-temaet bruger et andet format til strukturerede data, som gør disse trin overflødige. Hvis du bruger Debut, kan du springe over disse trin og starte ved Brug hreflang-attributter.

Fremgangsmåde:

1. Søg i dit tema efter priceCurrency-egenskaben, der er indlejret i itemscope-attributten offers. priceCurrency angives normalt som products-template.liquid i mappen Afsnit. Hvis du ikke kan finde denne egenskab, skal du føje den til Sections/products-template.liquid.
  2. Sørg for, at priceCurrency er angivet til cart.currency.iso_code.

Din kode bør f.eks. se således ud:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Product . . .
<div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
  <meta
    itemprop="priceCurrency"
    content="{{ cart.currency.iso_code }}"
  />
  . . .
</div>

Du kan bruge Testværktøjet til strukturerede data til at teste dine ændringer.

Brug hreflang-attributter

Du kan bruge hreflang-attributter til at fortælle søgemaskiner om de forskellige versioner af dine produktsider. Du skal angive sproget (i formatet ISO 639-1) og området (i formatet ISO 3166-1 Alpha 1), som hver af dine valutaer er gældende for.

Fremgangsmåde:

1. Åbn filen theme.liquid. Denne fil bør indeholder <link ... >-elementer.
  2. Sørg for, at der er angivet et link rel=alternate-element, som f.eks. følgende element, for hver af de valutaer du sælger i:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="LANG-CTRY"
  href="{{ canonical_url}}?currency=XXX"
/>`.

Hvis du f.eks. sælger i valutaerne USD, GBP og JPY, skal du sørge for, at theme.liquid indeholder følgende linjer:

<head>
  ...
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-us"
    href="{{ canonical_url }}?currency=USD"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="en-gb"
    href="{{ canonical_url }}?currency=GBP"
  />
  <link
    rel="alternate"
    hreflang="ja-jp"
    href="{{ canonical_url }}?currency=JPY"
  />
  ...
</head>

Hvis du sælger i euro (EUR), skal du angive de landestandarder (sprog/land), som du understøtter. Tilføj et <link>-element for hver EUR-landestandard, som du understøtter, og medtag en hreflang-attribut for denne landestandard.

Følgende linjer fortæller f.eks. søgemaskiner, at EUR-versionen af produktsiden skal vises til fransktalende personer i Frankrig, til tysktalende personer i Tyskland og til personer i Holland, der taler engelsk og hollandsk:

...
<link
  rel="alternate"
  hreflang="fr-fr"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="de-de"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="en-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
<link
  rel="alternate"
  hreflang="nl-nl"
  href="{{ canonical_url }}?currency=EUR"
/>
...
  1. Tilføj et link rel=alternate-element, og angiv hreflang til x-default. Søgemaskiner bruger dette reservelink, når din kunde kommer fra en landestandard, som du ikke understøtter:
<link
  rel="alternate"
  hreflang="x-default"
  href="{{ canonical_url }}"
/>

Trin 3: Brug en kanoniseret webadresse

Du kan fortælle søgemaskinen, hvilken webadresse, der skal bruges som den kanoniserede webadresse. Dette fortæller søgemaskinen, at de landespecifikke side, der henvises til, er en unik, selvstændig, side – og ikke en duplikering af en anden side. Når dette er angivet, vil det hjælpe søgemaskiner med at afgøre, hvilken valuta de skal vise. Brug <link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}">, og medtag cart.currency.iso_code.

Fremgangsmåde:

1. Søg efter det kanoniske link i theme.liquid. Hvis du ikke kan finde dette link, kan du tilføje et:
<link rel="canonical" href="{{ canonical_url }}>"
  1. Sørg for, at din kanoniske webadresse indeholder cart.currency.iso_code:
<link
  rel="canonical"
  href="{{ canonical_url }}?currency={{ cart.currency.iso_code }}"