Dawn – farveskemaer

Temaets forskellige afsnit, såsom RTF, Billedbanner og Kollektionsliste, giver dig mulighed for at vælge et farveskema, du vil anvende i dette afsnit blandt de farver, du har angivet i dine temaindstillinger. Der anvendes et standardfarveskema for temaet, men du kan ændre dette når som helst i temaeditoren. Hvis du tilføjer dine brandfarver, sikrer du en ensartet anvendelse af din farvepalet i hele webshoppen.

Administrer dit farveskema

Din butiks farveskema er angivet i dine temaindstillinger.

1. Klik på Temaindstillinger nederst i sidebjælken. 3. Klik på Farver. 5. Hvis du vil ændre en farve i temaet, skal du klikke på farven og bruge farvevælgeren eller angive værdien for den nye farve i tekstfeltet. 6. Klik på Gem.

Uigennemsigtig farve: Brug farvevælgeren til at vælge en ny farve, eller angiv farvens værdi i tekstfeltet. Feltet accepterer farvenavne (f.eks. red, black, blue), RGB eller heksadecimale farveværdier.

Graduering: Klik på farvefeltet, og angiv eller indsæt din CSS-kode for graduering i feltet (f.eks. linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green) eller conic-gradient(red, green)). Temaeditoren viser en fejlmeddelelse, hvis CSS-koden for graduering indeholder specialtegn, billeder eller webadresser. Hvis din CSS-kode er gyldig, viser temaeditoren en forhåndsvisning af den valgte graduering på den relevante placering.

Feltet CSS-kode for graduering i temaeditoren

Farveindstillinger

Du kan angive baggrunden for billeder og billedmargener i din temaeditor. Brug rullemenuen til at vælge mellem Markering 1, Markering 1 – graduering, Markering 2, Markering 2 – graduering, Baggrund 1, Baggrund 1 – graduering, Baggrund 2, Baggrund 2 – graduering og Omvendt. Du kan se en forhåndsvisning af de valgte farveskemaer i temaeditorens panel til forhåndsvisning.

Indstilling Beskrivelse
Tekst Du kan anvende farver på afsnit og bloktekst.
Markering 1 Du kan anvende farve på “impact buttons” og baggrundene i nogle afsnit.
Markering 1 – graduering Angiv CSS-koden for graduering for at oprette din graduering.
Markering 2 Du kan anvende farve på “impact buttons” og baggrundene i nogle afsnit.
Markering 2 – graduering Angiv CSS-koden for graduering for at oprette din graduering.
Baggrund 1 Du kan anvende farve på “impact buttons” og baggrundene i nogle afsnit.
Baggrund 1 – graduering Angiv CSS-koden for graduering for at oprette din graduering.
Baggrund 2 Du kan anvende farve på “impact buttons” og baggrundene i nogle afsnit.
Baggrund 2 – graduering Angiv CSS-koden for graduering for at oprette din graduering.
Omvendt Du kan anvende farve på “impact buttons” og baggrundene i nogle afsnit. Bruger Baggrund 1 som tekstfarve og tekstfarven som baggrundsfarve.

Nogle af de indstillinger, der giver dig mulighed for at vælge det anvendte farveskema, giver dig også mulighed for at bruge graduering. I Dawn, som er Shopifys første gratis tema i Online Store 2.0, kan du f.eks. opsætte gradueringer af dit brands farver og bruge dem i stedet for standardmulighederne for markeringer og baggrundsfarver.

Opsæt gradueringer

Dawn bruger color_background-indstillingen til at tilpasse CSS-baggrundens egenskaber. Det giver dig mulighed for at skabe visuelt spændende baggrunde, som f.eks. gradueringer.

Du kan bruge de fleste CSS-værdier for background-egenskaber til at angive en baggrundsfarve. Du kan bruge dette felt til uigennemsigtige farver (f.eks. #000000, black, rgb(0,0,0,0), rgba(0,0,0,0), hsl(0, 0%, 0%) og hsla(0, 0%, 0%, 1) skaber alle en uigennemsigtig sort baggrund). Du kan også bruge feltet til gradueringer (f.eks. linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green) eller conic-gradient(red, green)). Du kan også gentage gradueringer.

Indstillingen af baggrundsfarve anvender CSS-kode og omfatter en valideringskontrol, der viser en advarsel, hvis din CSS-kode indeholder billeder, specialtegn eller webadresser. Hvis CSS-baggrundskoden er gyldig, viser temaeditoren en forhåndsvisning af din graduering i panelet til forhåndsvisning.