Opfyldelse af ordrer

Når din kunde afgiver en ordre, skal du afsende den. I Shopify henvises denne proces til som ordreudførelse. Der er nogle få ting, du skal gøre for at sikre, at dine ordrer behandles og opfyldes korrekt.

Udføre hele ordrer manuelt

Du konfigurerer dine præferencer for udførelse af ordre, når du konfigurerer dine indstillinger for Betaling.

Manuel udførelse af ordrer giver dig mulighed for nemt at holde styr på dit lager og kontrollere, hvornår en ordre afsendes. Manuel udførelse af ordrer kan være den bedste metode til udførelse af ordrer, hvis én af følgende situationer gælder for din virksomhed:

• fremstiller på produkter på bestilling
  • har produkter, der kan forudbestilles
  • nogle gange ikke har produkter på lager
  • ønsker du at kunne nemt at kunne tilbyde dine kunder delvis udførelse uden at skulle foretage en refusion.

Bemærk: Hvis du udfører ordrer manuelt, kan du stadig sende en e-mail til dine kunder, når varen afsendes. Du vil blive bedt om at sende en leveringsmeddelelse, før du gennemføre den manuelle udførelsesproces.

Trin:

Bemærk: Sørg for, at du ikke har valgt Udfør automatisk ordrens linjeelementer i afsnittet Ordrebehandling på siden indstillinger for Betaling.

Du kan også udføre ordrer som masseordrer fra din Shopify-administrator.

Udfør dele af en ordre manuelt

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere produkter, og ét eller flere af produkterne ikke er på lager eller er en forudbestilling, vil du muligvis udføre dele af ordren, så du kan afsende ordrens indhold separat.

Bemærk: Hvis du kun vil udføre en del af en ordre, må du ikke have automatisk udførelse aktiveret.

Trin:

Udføre ordrer for flere placeringer

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere produkter, og ét eller flere af produkterne er lagerført på forskellige placeringer, kan du udføre dele af ordren separat baseret på placeringen af dit lager. Du kan angive placeringsprioriteter for at specificere prioriteringsrækkefølgen for udførelse af ordren.

Trin:

Udfør mange ordrer manuelt på én gang

Ved at markere flere ordre på én gang kan du bruge knappen Handlinger til at udføre dem alle på samme tid. Dette gælder for butikker, der udfører ordrer manuelt. Hvis du ikke bruger Shopify Shipping, skal du stadig tilføje trackingnumre for de tilsvarende ordrer.

Trin:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på fanen Ikke opfyldt for kun at få vist de ordrer, der skal udføres:

Udfør i bulk

3. Vælg de ordrer, du vil udføre, ved at klikke i deres afkrydsningsfelter:

Udfør i bulk

4. Klik på Handlinger.

5. Klik på Udfør ordrer:

Udfør i bulk

6. Valgfrit: Markér afkrydsningsfeltet Send en meddelelse til kunden for at sende en meddelelse til kunden.

7. Klik på Udfør.

Bemærk: Du kan tilføje trackingnumre manuelt til ordre, efter de er opfyldt.

Annuller en udførelse

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. På siden Ordrer skal du klikke på nummeret for en ordre på listen, der har status for udførelse som Opfyldt.

3. I afsnittet Udførelser skal du klikke på Mere og derefter klikke på Annuller udførelse:

Annuller fulfillment

Når du har annulleret en udførelse, kan du købe en ny fragtlabel eller oprette en ny udførelse for den pågældende ordre.

Udfør ordre automatisk

Hvis én af de følgende situationer gælder for din virksomhed, kan automatisk udførelse hjælpe dig med at afsende dine ordrer mere effektivt:

• sælge digitale downloads
  • bruge en service til udførelse

Hvis du bruger Oberlo, kan du ikke bruge automatisk udførelse af ordrer. Se Konfigurer indstillinger for udførelse af din Shopify-ordre for Oberlo og Udføre Oberlo-ordrer.

Konfigurer automatisk udførelse af ordre

Du kan konfigurere automatisk udførelse af ordre på siden Betaling i din Shopify-administrator.

Udførelse via en service fra tredjepart

Services fra tredjepart udfører ordrer på forskellige måder:

• Apps til direkte levering til slutkunden fra leverandørens lager - Nogle apps til direkte levering til slutkunden fra leverandørens lager markerer automatisk varerne som opfyldt, når de afsender ordren. Andre kræver, at du bestiller kundernes varer i deres app. Kontakt udvikleren af din app til direkte levering til slutkunden fra leverandørens lager for at bestemme den bedste arbejdsgang, når ordren bruger deres service. Hvis du bruger Oberlo, skal du konfigurere indstillinger for udførelse af din Shopify-ordre for Oberlo.

• Apps til udskrivning efter behov – De fleste apps til udskrivning efter behov markerer automatisk varerne som opfyldt, når ordren afsendes. Tal med udvikleren af din app om de anbefalede indstillinger og den anbefalede arbejdsgang.

• Brugerdefineret service til udførelse - Hvis du har indgået samarbejde med din egen service til udførelse og tilføjet dem som en brugerdefineret service til udførelse, skal du markere ordren som opfyldt, når du er klar til, at din service for udførelse behandler ordren.