Opsætning af selvbetjeningsreturneringer

Hvis du vil give dine kunder mulighed for at indsende anmodninger om returnering direkte i din webshop, skal du aktivere selvbetjeningsreturneringer i din Shopify-administrator. Du kan også tilføje instruktioner i din webshop om, hvordan dine kunder kan anmode om returneringer.

Krav til opsætning af selvbetjeningsreturneringer

Gør følgende for at give dine kunder mulighed for at sende anmodninger om returnering:

• Slå selvbetjeningsreturneringer til i din Shopify-administrator
  • Giv kunderne adgang til at logge ind på nye kundekonti. Du kan give dine kunder adgang til at logge ind på nye kundekonti på to forskellige måder:
    • Skift til nye kundekonti
    • Føj webadressen til nye kundekonti til din butiks sidefod, tilbagebetalingspolitik eller på en anden side i din butik.Hvis du ikke ønsker at skifte til nye kundekonti, giver denne valgmulighed dig mulighed for fortsat at bruge klassiske kundekonti i din webshop og betalingsprocessen, mens du stadig giver kunderne adgang til at anmode om en returnering.

Overvejelser i forbindelse med opsætning af selvbetjeningsreturneringer

Gennemgå følgende overvejelser, inden du opsætter selvbetjeningsreturneringer:

• Selvbetjeningsreturneringer fungerer ikke med klassiske kundekonti.
  • Selvbetjeningsreturneringer er ikke tilgængelige for B2B på Shopify-ordrer.
  • Der kan ikke anmodes om ombytninger i selvbetjeningsreturneringer, og du kan ikke have ombytningsspecifikke returregler.
  • Du kan ikke tilføje ombytningsvarer, når du godkender en anmodning om en returnering. Hvis en returneringsanmodning indeholder bemærkninger, der anmoder om ombytning af varer, kan du afvise returneringsanmodningen og oprette en ny returnering med byttevarer i din Shopify-administrator.

Slå selvbetjeningsreturneringer til

Hvis du vil opsætte anmodninger om returnering, skal du først slå selvbetjeningsreturneringer til i din Shopify-administrator.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. Klik på Slå til i afsnittet Selvbetjeningsreturneringer.
  3. Klik på Gem.

Når du har slået selvbetjeningsreturneringer til, skal du dernæst give kunder mulighed for at logge ind på din webshop og betale ved hjælp af de nye kundekonti. Du kan gøre dette ved at opsætte nye kundekonti i Shopify-administratoren eller føje webadresserne for de nye kundekonti til din butik.

Sådan føjer du den nye webadresse til kundekonti til din webshop

Når en kunde klikker på den nye webadresse til kundekonti, bliver vedkommende bedt om at logge ind på sin kundekonto, hvor de kan sende en anmodning om returnering.

Du kan tilføje den nye webadresse for kundekonti de steder i webshoppen, der tillader angivelse af webadresser, f.eks. i din butiks returpolitik eller på en returside.

Du kan finde og kopiere webadressen for nye kundekonti i indstillingerne for Kundekonti i afsnittet Nye kundekonti på siden. Når du har kopieret webadressen, kan du føje den til din webshop dér, hvor det giver mest mening for din virksomhed.

Føj den nye webadresse til kundekonti til din refusionspolitik

1. Gå til Indstillinger > Politikker i Shopify-administratoren.
  2. Gå til afsnittet Refusionspolitik, og vælg den tekst, du vil hyperlinke. Indsæt derefter den nye webadresse til kundekonti.
  3. Klik på Gem.

Føj den nye webadresse til kundekonti til en side

1. Gå til Webshop > Sider i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den side, hvor du vil tilføje den nye webadresse til kundekonti, f.eks. en returside.
  3. Vælg den tekst, du vil hyperlinke, og indsæt derefter den nye webadresse til kundekonti.
  4. Klik på Gem.
  5. Valgfrit: Klik på Se side for at se, hvordan ændringerne vises i din webshop.
  1. Gå til Webshop > Navigation i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Sidefodsmenu.
  3. Klik på Tilføj menupunkt.
  4. Gå til feltet Navn, og angiv et sidenavn, f.eks. Returneringer, Anmodninger om returnering eller Anmod om returnering.
  5. Indsæt den nye webadresse til kundekonti i feltet Link.
  6. Klik på Tilføj, og klik derefter på Gem.

Kundeoplevelse

Din kunde skal logge ind på sin kundekonto for at kunne sende anmodninger om returnering. Kunden kan tilgå sin konto på følgende måder:

• Klik på den nye webadresse til kundekonti, som du har føjet til din webshop.
  • Log ind på kundekontoen fra butikkens navigation. Denne valgmulighed virker kun, hvis du har aktiveret de nye kundekonti i din butik.

Din kunde angiver sin mailadresse og en sekscifret bekræftelseskode, der er sendt til vedkommendes mailadresse. Der skal ikke angives en adgangskode for at logge ind. Kunden får adgang til sin konto, når vedkommende har angivet koden i din butik.

Dine kunder kan kun sende anmodninger om returnering for ordrer, der er klargjort eller delvis klargjort.

Føj vejledning til anmodning om returnering til din butik

Føj oplysninger til din refusionspolitik eller en side i din webshop om, hvordan anmodninger om returnering fungerer. Du kan bruge og justere følgende eksempler på vejledning til, hvordan kunder kan indsende en anmodning om returnering i din webshop.

**Send en anmodning om returnering**Klik på profilikonet i butikkens navigation, eller gå til refusionspolitikken eller en returside. Anmod derefter om returnering. 1. Log ind på din konto: 1 Angiv din mailadresse i feltet**Mailadresse**, og klik derefter på**Fortsæt**. 2. Gå til din mailkonto, og åbn den mail, du har modtaget fra vores butik. Kopiér den sekscifrede bekræftelseskode i mailen. 3. Gå tilbage til webshoppen, og angiv derefter en sekscifret bekræftelseskode. 2. Klik på den ordre, du vil sende anmodningen om returnering for. 3. Hvis din ordre indeholder mere end én vare, skal du vælge de varer, du vil returnere. 4. Vælg en årsag til returneringen, og tilføj en bemærkning til butikken. 5. Klik på**Anmod om returnering**. Hvis din anmodning om returnering godkendes og kræver levering, vil du modtage en mail med leveringsinstruktioner og en returlabel. Du modtager en refusion, når produktet er blevet returneret.

Tilpasning af branding for anmodninger om returnering

De sider, hvor dine kunder kan betjene sig selv og indsende anmodninger om returnering, anvender indstillingerne for branding af betalingsprocessen. Hvis du vil foretage ændringer i brandingen af disse sider, skal du opdatere indstillingerne for branding af betalingsprocessen.

Følgende brandingindstillinger gælder ikke for disse sider:

• logoplacering
  • logojustering
  • logobredde (maks.)

Tilpasning af mailbeskeder om anmodninger om returnering

Anmodninger om returnering har følgende mailmeddelelser, du kan tilpasse:

• bekræftelse af anmodning om returnering
  • anmodning om returnering er godkendt
  • anmodning om returnering er afvist

Du kan tilpasse disse meddelelser under Indstillinger > Meddelelser > Returneringer.

Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om mailmeddelelser vedrørende anmodninger om returnering:

Meddelelser om anmodning om returnering
Besked Beskrivelse
Bekræftelse af anmodning om returnering Sendes automatisk til kunden, når vedkommende anmoder om en returnering via selvbetjeningsreturnering.
Anmodning om returnering er godkendt Sendes til kunden, når du godkender en anmodning om returnering. Denne meddelelse indeholder oplysninger om returforsendelsen, f.eks. en returlabel, som du uploader ved godkendelse af anmodningen om returnering.
Anmodning om returnering er afvist Sendes til kunden med en besked, der indikerer, hvorfor anmodningen om returnering blev afvist. Du kan redigere beskeden til kunden, før du sender den.

Hvis du udsteder en fragtlabel til returneringen ved hjælp af Shopify Shipping eller Shopifys distributionsnetværk, modtager kunder en mail om, at returneringen er godkendt, og en anden mail, der indeholder en fragtlabel til returneringen.

Modtagelse af mailbeskeder om anmodninger om returnering

Hvis du vælger ordremeddelelser via mail, modtager du også automatisk meddelelser om anmodninger om returnering via mail. Meddelelser om anmodninger om returnering er ikke tilgængelige i Shopify-appen.

Du kan administrere dine meddelelser om ordrer og meddelelser om anmodninger om returnering i Indstillinger > Meddelelser > Ordrenotifikationer til medarbejdere.