Tilpas siden ordrestatus

Uanset om du udfører ordrer via et understøttet leveringsfirma eller ej, er der stadig handlinger, du skal foretage for at sikre, at kundens betalingsoplevelse er, som du forventer.

Oversigt

Når du udfører eller opdaterer ordrer og in´kluderer et trackingnummer, kan dine kunder modtage et link til siden med status for deres ordre via e-mail. Som standard inkluderer følgende e-mailskabelon URL'en til siden med status for kundens ordre:

• Ordrebekræftelse
  • Leveringsbekræftelse
  • Opdatering vedrørende levering

Du kan se status for en kundes ordre fra siden Ordrer i din Shopify-administrator.

Trin:

1. Fra Ordrer skal du åbne den ordre, du vil tracke.
  2. Klik på knappen Handlinger, og klik derefter på Vis siden ordrestatus.

Siden ordrestatus opdateres i realtid, efterhånden som status for levering ændrer sig. Mulige statusser er:

• Bekræftet - En kunde oprettet en ordre, men du har endnu ikke afsendt eller opfyldt ordren. Dette er et godt tidspunkt at opkræve betaling.
  • På vej - Du har markeret ordren som opfyldt eller delvist opfyldt i din Shopify-administrator, og leveringen er undervejs.
  • På vej til levering - Leveringen er ankommet til din kundes område og vil blive leveret til kunden snart.
  • Leveret - Kunden har modtaget leveringen.
  • Levering forsøgt - Transportfirmaet har uden held forsøgt at levere forsendelsen til destinationsadressen.

Kunder modtager et link til deres ordrestatus via e-mail. For at sikre, at dette sker automatisk, skal du:

1. Konfigurer dine e-mailskabeloner.

2. Tilføj et trackingnummer til dine ordrer.

3. Test funktionaliteten.

Konfigurere din e-mailskabeloner

Dine e-mailskabeloner kontrollerer ordrebekræftelsen og e-mails vedrørende levering, når du udfører og opdaterer ordrer. Du skal sørge for, at der automatisk sendes URL til ordrestatus til dine kunder. URL'en dirigerer kunden til siden med ordrestatus. Standard SMS-skabeloner indeholder allerede URL'en til ordrestatus

Vælg den valgmulighed, der beskriver dit scenarie bedst:

• Jeg har ikke tilpasset mine e-mailskabeloner.
  • Jeg har tilpasset mine e-mailskabeloner.
  • Jeg er usikker på, om mine e-mailskabeloner er blevet tilpasset.

Jeg har ikke tilpasset min ordrebekræftelse eller mine skabeloner til e-mails vedrørende levering

Hvis du ikke har tilpasset skabeloner ordrebekræftelsen eller meddelelse vedrørende levering og stadig bruger standardskabelonerne, kan du springe dette trin over. Shopify har allerede opdateret dine e-mailskabeloner, så de inkluderer et link, der dirigerer dine kunder til siden med status for deres ordre.

Dine næste trin er:

• Tilføj trackingnumre til dine ordrer - Linket til ordrestatus sendes automatisk via e-mail til dine kunder.
  • Test funktionaliteten.

Jeg har tilpasset mine skabeloner til ordrebekræftelse eller e-mail vedrørende levering

Da du har tilpasset én eller flere af dine skabeloner til ordrebekræftelse eller meddelelser vedrørende levering, kan Shopify ikke opdatere skabelonerne for dig automatisk uden at overskrive alle dine tilpasninger.

For at sikre dig, at dine e-mailskabeloner inkluderer order status URL, der giver dine kunder det link, de skal bruge, kan du enten:

• Klikke på Gendan til standard (hvilket slette samtlige tilpasninger, du har foretaget), eller
  • manuelt tilføje URL til ordrestatus til dine skabeloner.

Forsigtig: Hvis du klikker på Gendan til standard, kan det ikke fortrydes, og alle tilpasninger af e-mailskabeloner, du har foretaget, slettes.

Jeg er usikker på, om mine e-mailskabeloner er blevet tilpasset

Hvis du er usikker på, om du eller én af dine medarbejdere har tilpasset dine e-mailskabeloner, kan du tjekke det på følgende måde:

1. I afsnittet E-mailskabeloner skal du finde e-mailskabelonerne Ordrebekræftelse og Leveringsbekræftelse.

2. Hvis du har tilpasset en e-mailskabelon, vises knappen Gendan til standard nederst på skabelonens side:

Knappen Gendan til standard

Hvis du kan se knappen Gendan til standard på skabelonsiderne Ordrebekræftelse eller Leveringsbekræftelse, skal du følge trinnene ovenfor.

Tilføj URL til ordrestatus til dine e-mailskabeloner.

For at sørge for, at dine skabeloner Ordrebekræftelse og E-mail vedrørende levering inkluderer linket order status URL til dine kunder, skal du tilføje noget Liquid-kode til dine skabeloner.

Trin:

1. Klik på Leveringsbekræftelse for at åbne den i online-editoren.

2. Find følgende afsnit, hvis det findes:

For shipping status on these items:
{% for tracking_url in fulfillment.tracking_urls %}
  {{ tracking_url }}
{% endfor %}

Hvis denne kode ikke findes, skal du tilføje koden i trin 4 dér, hvor du ønsker, at linket skal vises i dine e-mails.

1. Udskift det med følgende:
Track the status of your order: {{ order_status_url }}.

Du kan ændre denne meddelelse, så den passer til dit brand. Det eneste krav er at kopiere (ctrl + C på en pc eller command + C på en Mac) og indsætte (ctrl + V på en pc eller command + V på en Mac) koden {{ order_status_url }} nøjagtigt, som den vises her.

1. Gentag trinnene 1-5 for dine e-mails Opdatering vedrørende levering og Ordrebekræftelse.

Tilføj et trackingnummer til en ordre

Når dine e-mailskabeloner er konfigureret til at sende order_status_url, skal du tilføje et trackingnummer til dine ordrer. Herefter sender dine e-mails automatisk URL til ordrestatus til dine kunder.

Følg disse vejledninger, hvis du er usikker på, hvordan du tilføjer et trackingnummer:

Test funktionaliteten af din betaling, især hvis du har tilføjet yderligere scripts, for at sikre, at det fungerer korrekt.

Tilføj en tilmelding til ordreopdateringer

Kunder modtager ordreopdateringer via e-mail eller telefon, afhængigt af hvilke oplysninger de angiver under betaling. Du kan aktivere en knap, der giver dine kunder mulighed for at tilmelde sig opdateringerne, efter en ordre er afgivet. Når denne er aktiveret, kan kunderne tilføje et telefonnummer eller en e-mailadresse på siden ordrestatus.

Trin:

Tilmelding til ordreopdateringer

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Indstillinger og derefter klikke på Betaling.
  2. Find afsnittet Kundekontakt, og markér valgmuligheden under Yderligere kontaktmetode:
    Indstilling for tilmelding til ordreopdatering
  3. Klik på Gem.

Test funktionaliteten

Hvis du tilføjer en kode til feltet Yderligere scripts, såsom trackingpixels eller tilpasset tredjepartskode, kan du teste din betalingsoplevelse ved at afgive en testordre.

Trin:

1. Brug din egen e-mail ved betaling, vælg et understøttet leveringsfirma, og følg instruktionerne vedrørende afgivelse af en testordre.
  2. I din Shopify-administrator skal du udføre ordren og tilføje et trackingnummer til den.

Hvis du bemærker noget usædvanligt, kan der være en konflikt mellem kundekode fra en tredjepartsapp. Kontakt appudvikleren for at løse dette problem. Du kan finde dennes oplysninger ved at søge efter appens navn i Shopify App Store.

Tilføj yderligere scripts

Feltet Yderligere scripts anvendes til at indsætte kode i skabelonen til din side med ordrestatus. Du kan tilføje en hvilken som helst af følgende:

• HTML - Du kan bruge en hvilken som helst gyldig HTML5-kode, for eksempel script, typografi, iframe og objektelementer.

• Liquid-kode - Du har adgang til betalingen og butikkens Liquid-objekter.

• ROI/scripts til konverteringstracking

• Scripts til tracking af henvisning

Forsigtig: Shopify validerer (kontrollere for syntaksfejl) kun din Liquid-kode i feltet Yderligere scripts. Vi validerer ikke HTML eller JavaScript. Vær omhyggelig med den kode, du tilføjer her, og vær opmærksom på, at dette ændrer adfærden for din butiks betaling.

Eksempler på tilpasninger ved anvendelse af yderligere scripts

Her er nogle eksempler på tilpasninger, der anvender feltet Yderligere scripts:

Adgang til de yderligere scripts

1. Find afsnittet Ordrebehandling. Nær bunden af dette afsnit finder du Yderligere scripts.

Tekstboksen Yderligere scripts

Yderligere oplysninger

Siden ordrestatus er en ny funktion, og den er stadig under udvikling. Herunder finder du nogle oplysninger om funktionens tilstand og vores planer om snart at øge dens egenskaber.

• Understøttede leveringsfirmaer
  • Ikke-understøttede transportfirmaer
  • Ordrer med flere leveringer eller transportfirmaer (delvise udførelser)
  • Tilføj en bemærkning eller meddelelse på siden ordrestatus
  • Beskyttelse af kundens data

Understøttede leveringsfirmaer

På nuværende tidspunkt er USPS, UPS, FedEx og Canada Post de eneste leveringsfirmaer, der understøtter den nye side med ordrestatus fuldt ud.

Siden med ordrestatus for leveringer foretaget via understøttede transportfirmaer inkluderer et kort over levering, der opdateres i realtid.

Ikke-understøttede transportfirmaer

Endnu understøtter siden med ordrestatus ikke fuldt ud andre leveringsfirmaer end USPS, UPS, FedEx, DHL Express og Canada Post. Imidlertid bør du stadig opdatere dine e-mailskabeloner og fortsat tilføje trackingnumre til udførelser af dine ordrer, så dine kunder modtager en order status URL.

På siden med ordrestatus viser ordrer foretaget via ikke-understøttede transportfirmaer stadig et trackingnummer, der linker til leveringsfirmaets website, hvor dine kunder kan få flere oplysninger om status for deres ordre.

I modsætning til understøttede transportfirmaer vises status for ordren ikke, og nålen på kortet opdateres ikke i realtid.

Ordrer med flere leveringer eller transportfirmaer (delvise udførelser)

Siden med ordrestatus understøtter delvise udførelser eller ordrer, som du udfører med flere leveringer. Shopify opretter en anden ordrestatusblok med trackingnummer og indhold vedrørende ordrens statusside.

Vi understøtter delvise udførelser, selv hvis disse udføres via forskellige leveringsfirmaer.

Tilføj en bemærkning eller meddelelse

Som en del af ændringerne til funktionaliteten af feltet Yderligere scripts kan du tilføje felter med indhold til din side med betalingsstatus for ordren ved hjælp af et JavaScript-objekt.

Hvis du følger vores vejledning, behøver du kun at kende lidt til HTML for at tilføje indhold, såsom en bemærkning eller meddelelse, til siden med status for din ordre.

Beskyttelse af kundens data

Selv om linket til siden med ordrestatus ligner en offentlig tilgængelig URL, er dine kunders leveringsadresse sikker og ikke synlig for andre.

Når en anden tilgår siden med ordrestatus fra en anden enhed end den, der blev anvendt til at gennemføre betalingen, er der et krav om at logge ind for at sikre kundens oplysninger. Kunden har brug for to legitimationsoplysninger for at få adgang til siden:

• ordrenummeret (som de kan hente i deres e-mail), og
  • den e-mailadresse, der blev brugt til at gennemføre betalingen.

Oversæt siden med ordrestatus

Du har samme kontrol over det sprog, du bruger på siden med ordrestatus, som du har over resten af din Shopify-butik. Hvis du har oversat hele dit temasprog, er siden med ordrestatus allerede på dit valgte sprog.

Du kan også oversætte din meddelelseslinje, hvis standardteksten ikke passer til din branding. Den første linje i siden med ordrestatus "Tak for det, John", kan for eksempel oversættes til "Tak, John!".

Bemærk: Der er grundlæggende typer af indhold, du muligvis ønsker at oversætte: almindelig tekst, HTML og Liquid.

Trin:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik derefter på Handlinger > Rediger sprog.

2. Rul ned til overskriften Tak i forbindelse med betaling :

Overskriften Tak i forbindelse med betaling

Felterne fra overskriften Tak i forbindelse med betaling til overskriften Butikkens politikker vedrørende betaling indeholder de meddelelser, der kan oversættes, for siden med ordrestatus.

1. Angiv din oversatte tekst i felterne.

2. Klik på Gem.

Bemærk: Forskellige felter vises på siden med ordrestatus, afhængigt af, om status er bekræftet, på vej, på vej til levering eller leveret.

Avancerede tlipasninger

Hvis du har et Shopify Plus-abonnement, får du adgang til layoutet checkout.liquid og ressourcefilen checkout.scss.liquid, hvilket giver dig fuld kontrol til at foretage avancerede tilpasninger til betalingsoplevelsen.