Gør det muligt for din butik at sælge i flere valutaer

Konfigurer dine indstillinger for Shopify-betalinger til at aktivere salg i flere valutaer, og tilføj derefter en valutavælger til din onlinebutiks tema.

Inden du begynder at sælge i flere valutaer, bør du teste dine kunders oplevelse i en testbutik. Shopify tilføjede understøttelse af salg i flere valutaer ved at ændre platformen til at understøtte to valutaværdier (butik og kunde) i stedet for én. Som følge af disse ændringer er der nye valutaindstillinger til apps, temaer og Shopify-scripts.

Forbindelser med andre tjenester

Hvis din butik bruger en API til at sende monetære data til et andet system eller en tjeneste, f.eks. en ERP, skal du teste, at de værdier, der sendes til disse systemer, er i den rigtige valuta.

Andre overvejelser

Andre ting, som du bør være opmærksom på om at sælge i flere valutaer, omfatter følgende:

• Gennemgå, hvordan gavekort og rabatter fungerer i flere valutaer.

• Overvej at tilføje en valutavælger til din butikskonfiguration. Ellers kan dine kunder kun bruge den valuta, som butikken vælger, hvilket er baseret på geolokationen af deres IP-adresse.

• Produktpriserne kan variere (afhængigt af valutakurserne), fra når en kunde modtager, og når vedkommende besøger din butik eller din betalingsproces. Meddelelser fra Shopify bruger kundens lokale (præsentations-) valuta. Du skal opdatere dine meddelelsesskabeloner for at forklare, at dine priser kan variere.

• Salg i flere valutaer understøttes kun i din onlinebutik. Ordreudkast er altid i din butiks valuta. På samme måde understøtter Shopify POS kun din butiksvaluta. Du kan ikke sælge i flere valutaer på nogen kanaler (herunder Engrossalgskanalen).

• Shopify opdaterede hele sin platform for at understøtte salg i flere valutaer . Hvis du har private apps, skal du gennemgå API-ændringerne for at sikre, at dine apps fungerer korrekt. Hvis du har offentlige apps, skal du teste dem for at sikre, at dine kunders oplevelser ikke ændres.

Fremgangsmåde for at aktivere salg i flere valutaer

Trin 1: Konfigurer Shopify-betalinger til at bruge flere valutaer

Rediger dine indstillinger for Shopify-betalinger for at tilføje de valutaer, som du vil have din butik til at acceptere.

1. Åbn siden Betalingstjenesteudbydere i din Shopify-administrator ved at klikke på Indstillinger > Betalingstjenesteudbydere.
  2. Rediger dine indstillinger for Shopify-betalinger ved at klikke på Rediger:
    Knappen Rediger i Shopify-betalinger-boksen
  3. Aktivér de valutaer, du vil understøtte, på listen over Accepterede valutaer.
  4. Klik på Gem.
  5. Valgfrit. Tilpas afrundningsreglerne. Inden dine kunder ser de konverterede priser, anvendes afrundingsregler på dem. Disse afrundingsregler giver dig mulighed for at kontrollere, hvordan dine priser ser ud i den nye valuta. Hvis du f.eks. vil have alle dine priser til at slutte med 0,95 USD, skal du vælge 0,95 USD. Hvis du vil have, at dine priser ender på et andet nummer, skal du klikke på Rediger for at få vist afrundingsreglerne:
    Klik på Rediger for at få vist afrundingsreglerne for en valuta.

Trin 2: Opret en valutavælger, og føj den til dit tema

Opret en valutavælger til dit tema, så dine kunder kan vælge den valuta, de vil bruge i din butik.

De fleste temaer omfatter ikke en valutavælger, der understøtter salg i flere valutaer med Shopify-betalinger, så du skal oprette én.

Trin 3: Se dine konverterede priser

Se prisen på et produkt i hver valuta fra en Produkt-side i din Shopify-administrator.

Hvis dit produkt har varianter, skal du redigere produktvarianten for at se priserne i dine accepterede valutaer.

Skærmbillede af flere valutaer

Trin 4: Test dine kunders oplevelse

Besøg din webshop, som om du var kunde, vælg en anden valuta, og test dine kunders oplevelse. Sørg for, at dine priser vises som du ville forvente i dine forskellige valutaer, og at dine apps og tilpasninger fortsætter med at virke som forventet.

Lær mere