Shopify Protect til Shop Pay

Shopify Protect tilbyder chargeback-beskyttelse mod svindel. Du kan bruge Shopify Protect gratis til at beskytte kvalificerede ordrer mod chargebacks pga. svindel og manglende genkendelse. Kvalificerede ordrer er de ordrer, der behandles via Shop Pay, herunder de ordrer, der bruger Shop Pay til transaktioner på andre platforme, som f.eks. Facebook, Instagram eller Google.

Hvis en kvalificeret og beskyttet ordre modtager en chargeback pga. svindel, vil du blive godtgjort for chargebackbeløbet og det tilknyttede tilbagebetalingsgebyr. Chargebackprocessen håndteres også for dig. Shopify Protect er som standard aktiveret for butikker, der er med i programmet med tidlig adgang.

Få mere at vide om Forhindring af chargebacks og indsigelser.

Overvejelser i forbindelse med brug af Shopify Protect

Gennemgå følgende overvejelser for at få flere oplysninger om, hvilke ordrer der er beskyttet af Shopify Protect:

• Shopify Protect beskytter kun ordrer, der indeholder fysiske varer, og som kræver levering. Ordrer med digitale produkter eller ordrer, der købes online og afhentes i en butik, er ikke beskyttet.
  • Shopify Protect er kun tilgængelig for ordrer, der behandles ved hjælp af Shop Pay. Dette omfatter ordrer, der foretages ved hjælp af Shop Pay som en hurtigere betaling.
  • Du skal befinde dig i USA og have en amerikansk Shopify Payments-konto for at kunne beskytte dine ordrer med Shopify Protect.
  • Ordrer skal klargøres inden for 7 dage efter afgivelse af ordren og være undervejs til kunden inden for 10 dage, hvis de skal være beskyttet.
  • Det er kun ordrer med statussen Shopify Protect, der er kvalificerede til beskyttelse.
  • Hvis en ordre skal være beskyttet, skal den klargøres med et gyldigt trackingnummer fra et understøttet fragtfirma, enten direkte eller via Shopify Shipping. Alle varerne i ordren skal klargøres af understøttes fragtfirmaer. Hvis en ordre indeholder varer, som klargøres af et ikke-understøttet fragtfirma, kan ordren ikke beskyttes. Følgende fragtfirma understøttes af Shopify Protect:
    • Shopifys distributionsnetværk
    • USPS
    • UPS
    • Canada Post
    • DHL Express
    • FedEx

Filtrer ordrer efter status for beskyttelse

Når der afgives en ordre i din butik, gennemgås ordren for at finde ud af, om den er kvalificeret til Shopify Protect. Hvis en ordre er kvalificeret, gøres afsnittet Shopify Protect tilgængeligt på ordresiden. Dette afsnit angiver ordrens status.

• Shopify Protect – Denne status indikerer, at Shopify Protect er tilgængelig for ordren, hvis du klargør ordren inden for 7 dage efter afgivelsen af den, tilføjer sporingsoplysninger og overdrager ordren til fragtfirmaet inden for 10 dage efter afgivelsen af den.
  • Beskyttet af Shopify Protect – Denne status angiver, at ordren blev opfyldt inden for 7 dage efter, ordren blev afgivet og overført til et transportfirmas besiddelse, inden for 10 dage efter ordren blev afgivet.Denne status vises, hvis der er en chargeback på ordren.Shopify Protect håndterer chargebacks pga. svindel eller manglende genkendelse.
  • Ikke beskyttet af Shopify Protect – Denne status angiver, at ordren ikke blev klargjort inden for 7 dage efter afgivelse af ordren og overdraget til et fragtfirma inden for 10 dage efter afgivelse af ordren, eller at en chargeback blev oprettet af en anden årsag end pga. svindel eller manglende genkendelse. Denne status vises, hvis der er chargeback på ordren. Chargebacks for ordren håndteres ved hjælp af den typiske proces.

Hvis der afgives en ordre, som ikke er kvalificeret til Shopify Protect, vises risikoanalysen på ordrens side i stedet for statussen Shopify Protect.Du kan bruge filtrene på siden Ordrer til at finde ordrer efter deres Shopify Protect-status.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Filtrer.
  3. Klik på Shopify Protect.
  4. Klik på den status, du vil filtrere efter:
    • Beskyttelse er aktiv – ordrer, der er kvalificeret til Shopify Protect
    • Beskyttet – ordrer, der er beskyttet af Shopify Protect
    • Ikke beskyttet – ordrer, der ikke er beskyttet af Shopify Protect

Beskyt en ordre med Shopify Protect

Hvis du vil beskytte din ordre med Shopify Protect, skal du klargøre ordren inden for 7 dage efter afgivelse af ordren, tilføje sporingsoplysninger og overdrage ordren til et fragtfirma inden for 10 dage efter afgivelse af ordren. Inden du beskytter en ordre, skal du sikre dig, at Shop Pay er aktiveret i din butik, og at du har læst og forstår Servicevilkårene for Shopify Protect.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på ordrenummeret for en ikke-klargjort ordre, som du vil beskytte.
  3. Klargør ordren.
    1. Hvis du bruger Shopify Shipping til at købe en fragtlabel til din ordre, skal du vælge Opret fragtlabel.
    2. Hvis du bruger et andet fragtfirma end Shopify Shipping, skal du klikke på Markér som klargjort og derefter angive trackingnummeret fra dit fragtfirma. Webadressen til sporing vises i kundens leveringsbekræftelse og i mails med opdateringer vedrørende levering. Nogle tjenester, som f.eks. Shopifys distributionsnetværk eller en tredjepartsapp, angiver muligvis automatisk et trackingnummer til ordresiden.
    3. Valgfrit: Hvis du vil sende en mail til kunden, så snart ordren er blevet klargjort, skal du vælge Send oplysninger om forsendelsen til kunden nu.
    4. Klik på Klargør varer. Hvis du bruger Shopify Shipping, skal du vælge en leveringstjeneste og derefter klikke på Køb fragtlabel.

Sådan bruger du Shopify Protect i stedet for Fraud Protect

Du kan ikke bruge Shopify Protect og Fraud Protect på samme tid. Hvis du allerede har aktiveret Fraud Protect for din butik, kan du enten fortsætte med at bruge Fraud Protect eller deaktivere funktionen og bruge Shopify Protect i stedet.

Hvis du fortsat ønsker at bruge Fraud Protect, behøver du ikke at gøre noget. Dine ordrer på Shopify Payments er beskyttet mod chargebacks pga. svindel. Der pålægges et gebyr på beskyttede ordrer.

Hvis du vil bruge Shopify Protect, skal du deaktivere Fraud Protect. Efter du har deaktiveret Fraud Protect er dine Shopify Payments ikke længere beskyttet. Ordrer på Shop Pay er dog beskyttet mod chargebacks pga. svindel, uden at du skal betale for det. Inden du deaktiverer Fraud Protect skal du bekræfte følgende:

• Du forstår, at Fraud Protect ikke kan genaktiveres, når funktionen er blevet fjernet fra din butik.
  • Shop Pay er aktiveret for din butik.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Betalingsudbydere.
  3. Ud for Fraud Protect til Shopify Payments skal du klikke på Deaktiver Fraud Protect.
  4. Klik på Bekræft deaktivering.

Håndtering af chargebacks

Processen til besvarelse af chargebacks varierer, afhængigt af om ordren er beskyttet af Shopify Protect samt årsagen til en chargeback.

Chargebacks pga. svindel eller manglende genkendelse for beskyttede ordrer

En chargeback markeres som fraudulent, hvis kortindehaveren ikke har godkendt debiteringen. Det er den mest almindelige årsag til en chargeback, og det kan forekomme, hvis kortet er blevet stjålet. En chargeback af typen unrecognized sker, hvis en kunde ikke kan genkende shopejerens navn eller lokation på sin kreditkortopgørelse.

Hvis der foretages en chargeback pga. svindel eller manglende genkendelse på en beskyttet ordre, behøver du ikke at gøre noget. Der sker følgende på din konto:

• Det bestridte beløb og tilbagebetalingsgebyret debiteres på din konto.
  • Du godtgøres omgående for det bestridte beløb og tilbagebetalingsgebyret i form af en kredit.
  • Hvis kortindehaverens bank afgør en chargeback til din fordel, vil du få refunderet det bestridte beløb og gebyret. Shopify vil også tilbageføre kreditten fra Shopify Protect.

Du kan gennemgå debiteringer og krediteringer ved at gå til siden Udbetalinger i Shopify-administratoren og derefter klikke på Transaktioner.

Chargebacks pga. svindel eller manglende genkendelse for ikke beskyttede ordrer

Hvis der foretages en chargeback pga. svindel for en ordre, der ikke er beskyttet, er processen omkring løsning af en chargeback den samme som den typiske proces. Det bestridte beløb og tilbagebetalingsgebyret godtgøres ikke, medmindre kreditkortvirksomheden afgør tvisten til din fordel.

Få mere at vide om administration af chargebacks og indsigelser for chargebacks for ikke-beskyttede ordrer.

Andre typer chargebacks for beskyttede og ikke beskyttede ordrer

Selv om chargebacks pga. svindel og manglende genkendelse er de mest almindelige former for chargeback, kan kunder også bestride et beløb på deres kreditkort, hvis de hævder, de ikke har modtaget produktet, eller hvis de mener, produktet var defekt, beskadiget eller ikke som beskrevet. Shopify Protect beskytter ikke mod disse typer af chargebacks.

Få mere at vide om administration af chargebacks og indsigelser for andre typer af chargebacks.