Klarna-betalinger

Klarna er en direkte og sikker betalingsmetode, der giver flere betalingsmuligheder i Shopify Payments. Klarna er kun tilgængelig for shopejere i følgende lande eller områder:

• Østrig
  • Tyskland
  • Sverige

Med Klarna Betal senere, Klarna Betal nu og Klarna Finansiering kan dine kunder vælge mellem en række forskellige betalingsmuligheder for deres ordrer. Med disse forskellige betalingsmuligheder kan kunderne betale med det samme, efter fakturering eller i rater via direkte debitering eller med kreditkort. Med Klarna til Shopify Payments får dine kunder en nem og sikker betalingsoplevelse.

Aktivér Klarna

Klarnas betalingsløsninger aktiveres som standard, når du opsætter Shopify Payments. Klarna gennemgår din virksomhed, før du kan acceptere betalinger via deres betalingsløsninger. Når Klarna har godkendt din virksomhed, kan dine kunder betale ved hjælp af Klarna.

Du kan når som helst ændre, hvilke af Klarnas betalingsmuligheder, dine kunder har adgang til.

Fremgangsmåde:

Betalinger med Klarna

Når en kunde afgiver en ordre og betaler ved hjælp af en af Klarnas betalingsløsninger, får du udbetalt pengene i forbindelse med din næste udbetaling fra Shopify Payments.

Klarna fungerer anderledes med Shopify Payments end den normale betalingsproces. Hvis en kunde f.eks. betaler med Klarna Betal senere, bliver vedkommende sendt til Klarnas betalingsside for at oprette en ny konto eller logge ind på en eksisterende konto. Betalingerne håndteres direkte på Klarnas grænseflade i stedet for din butiks betalingsproces. Hvis kunden har spørgsmål eller problemer, skal vedkommende kontakte Klarna direkte. Du modtager betaling som sædvanligt i Shopify Payments.

Hvis du refunderer en transaktion, som er behandlet af Klarna, får du ikke refunderet det administrationsgebyr, som Shopify Payments opkræver. Tredjepartstransaktionsgebyrer varierer, afhængigt af, hvilket abonnement din butik faktureres efter. Du kan få mere at vide om priserne på Shopifys side med priser for Sverige eller Shopifys side med priser for Tyskland.

Klarna giver mulighed for at behandle refusioner inden for 180 dage af den oprindelige opkrævning for ordren. Hvis der er gået mere end 180 dage fra den oprindelige opkrævning, kan du ikke behandle refusionen ved hjælp af en af Klarnas betalingsløsninger. Hvis du vil refundere en ordre efter mere end 180 dage, skal du og kunden finde en måde at denne kan modtage refusionen på ved hjælp af en ekstern tjeneste.

Hvis der åbnes en chargeback for en ordre, opfordres kunden til at kontakte dig direkte. Klarna kontakter kunden, hvis tvisten ikke er løst efter 21 dage. Klarna kontakter dig derefter via mail vedrørende tvisten (de giver dig kun Klarna-ordrenummeret). Du kan bruge Klarna-ordrenummeret til at finde din ordre i Shopify-administratoren. Du har 7 dage til at besvare meddelelsen om tvisten fra Klarna. Du kan få mere at vide om chargebacks med Klarna i Klarnas politik for beskyttelse af købere.

Områder, hvor kunderne kan betale med Klarna

Klarnas betalingsløsninger vises ved betaling for kunder i følgende lande eller områder:

• Østrig
  • Danmark
  • Finland
  • Tyskland
  • Holland (Nederlandene)
  • Sverige
  • Storbritannien

Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er en faktureringsbetalingsmetode til Shopify Payments. Når en kunde vælger Klarna Betal senere som betalingsmetode, accepterer kunden af betale for sit køb på et senere tidspunkt. Kunden kan nogle gange vælge mellem en betalingsplan på to uger eller to måneder. Klarna betaler imidlertidigt straks for ordren, og pengene er inkluderet i din næste udbetaling fra Shopify Payments.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er tilgængelig for shopejere i Østrig og Tyskland, der handler i euro, og for shopejere i Sverige, der handler i svenske kroner eller euro.

Registrer betalinger manuelt med Klarna Betal senere

I dine betalingsindstillinger kan du vælge at registrere betalinger automatisk, når en ordre afgives, eller registrere dem manuelt inden for 28 dage, efter ordren er afgivet. Som standard registreres dine betalinger automatisk. Når du registrerer en betaling, modtager du pengene fra Klarna med det samme, og der mailes et link til kunden. Kunden bruger linket til at betale Klarna for sin ordre. Kunden har op til 14 dage til at betale, afhængigt af hvilke betalingsmuligheder der tilgængelige i betalingsprocessen.

Efter modtagelse af ordren har kunden også op til 14 dage til at beslutte, om han eller hun vil beholde ordren, i overensstemmelse med Klarnas politik for køberbeskyttelse. Hvis du giver dine kunder mulighed for at betale med Klarna, skal du tilpasse dine betalingsindstillinger, så betalinger registreres manuelt, og du skal vente med at registrere betalingen, indtil ordren er klargjort. Hvis du bruger dette workflow, modtager kunden sit betalingslink tæt på datoen, hvor han eller hun modtager ordren, og på denne måde svarer de 14 dages betalingsfrist nøje til de 14 dage, kunden har til at beslutte, om han eller hun vil beholde den. Ud over at registrere betalinger manuelt, skal du fortælle dine kunder om dine tidslinjer for levering på en klar og tydelig måde. Dette er et nyttigt virkemiddel til at sikre, at kunderne er opmærksomme på eventuelle problemer, der ikke fungerer perfekt ved brug af denne betalingsmetode.

Du kan ændre, hvordan du registrerer betalinger, i sektionen Betalinger i din Shopify-administrator. Muligheden for manuel hentning gælder for alle betalinger , ikke kun dem fra Klarna.

Fra det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet, har du indtil midnat (UTC) den 28. kalenderdag til at hente betalingen. Hvis du ikke henter betalingen inden for denne periode, vil betalingen udløbe og blive annulleret.

Hvis en kunde f.eks. afgiver en ordre den 1. januar kl. 14:00, udløber perioden for betalingsautorisation den 28. januar ved midnat, UTC-tid.

Klarna Betal senere-kundeoplevelse

Når kunden vælger Klarna Betal senere, sendes han eller hun videre til Klarnas website, hvor han eller hun vælger, hvornår ordren skal betales.

Hvis kunden ved et uheld overfører restsaldoen til dig selv i stedet for Klarna, skal du annullere og refundere ordren. Derefter skal du erstatte ordren med en ordrekladdedublet, som du markerer som betalt (da det fulde beløb allerede er blevet betalt til dig af kunden), og derefter arkivere ordren. Dette sender en refusion til Klarna, så de kan annullere deres egen faktura. Det sikrer også, at dine salgsstatistikker og din lagerbeholdning vender tilbage til de rigtige tal.

Hvis du ikke følger denne proces, vil fortsætte Klarna med inddrive de manglende penge hos kunden. Dine kunder bliver opkrævet et ekstra gebyr, hvis de vælger en længere betalingsperiode for deres ordre.

Klarna Betal nu

Klarna Betal nu giver kunder mulighed for at betale deres ordrer via deres netbankoplysninger. Klarna Betal nu forbindes med kundens bankkonto, og pengene trækkes straks fra kundens bankkonto. Du modtager pengene ved din næste udbetaling.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Betal nu

Klarna Betal nu er kun tilgængelig for shopejere i Østrig, som sælger i euro, og for shopejere i Sverige, som sælger i svenske kroner eller euro.

Registrer betalinger manuelt med Klarna Betal nu

Du kan opkræve dine godkendte Klarna Betal nu-betalinger manuelt. Hvis du har konfigureret dine indstillinger til at registrere penge manuelt, modtager du ikke automatisk penge for ordrer, som er betalt med Klarna Betal nu. For at modtage betaling skal du opkræve betalingen manuelt, så snart den er godkendt. Når du opkræver betalingen manuelt, bliver du opkrævet Shopify Payments-transaktionsgebyret baseret på det beløb, der er opkrævet på det pågældende tidspunkt.

Klarna Betal nu-kundeoplevelse

Når kunden vælger Klarna Betal nu, bliver betalingen for ordren gennemført ved omdirigering til Klarnas website. På Klarnas website bliver din kunde bedt om at tilmelde sig med sine legitimationsoplysninger, hvis det er første gang, kunden benytter denne betalingsmetode. Ellers logger kunden ind på sin konto og betaler for ordren via sin tilknyttede bankkonto.

Klarna Finansiering

Med Klarna Finansiering kan du give kunder mulighed for at betale med finansiering. Kunderne betaler det skyldige beløb i rater over 6 til 36 måneder, med eller uden renter. Med Klarna Finansiering løses alle risici for svindel eller økonomisk tab, der kan opstå, når du giver kunder mulighed for at betale i rater.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Finansiering

Klarna Finansiering er kun tilgængelig for shopejere i Sverige, der handler i svenske kroner eller euro.

Registrer betalinger manuelt med Klarna Finansiering

Du kan opkræve dine godkendte Klarna Finansiering-betalinger manuelt. Hvis du har konfigureret dine indstillinger til at opkræve penge manuelt, modtager du ikke automatisk penge for ordrer, som er betalt med Klarna Finansiering. For at modtage betaling skal du opkræve betalingen manuelt, så snart den er godkendt. Når du opkræver betalingen manuelt, bliver du opkrævet tredjepartstransaktionsgebyret baseret på det beløb, der er opkrævet på det pågældende tidspunkt.

Kundeoplevelsen i Klarna Finansiering

Når kunden vælger Klarna Finansiering, omdirigeres betalingen til Klarnas website, hvor kunden kan vælge, hvor mange rater han eller hun ønsker at betale sin ordre over.

Der bliver gennemført en kreditcheck for at vurdere, om din kunder er berettiget til finansiering, og hvilke månedlige rater de tilbydes. De faktiske betalinger bliver registreret trukket senere. Betalingen foretages i Klarnas app eller kundeportal via en anden betalingsmetode, f.eks. et kreditkort. Kunden kan også vælge at knytte en bankkonto til sin Klarna-konto.

Der kan gælde yderligere gebyrer for din kunder, hvis de vælger Klarna Finansiering. Du kan få mere at vide om yderligere gebyrer på Klarnas website.